Kadootje en ondersteuning van de Telegraaf, voor sites als Vrijspreker.nl Leon de Winther geeft redenen en samenvatting waarom de Vrijspreker.nl en alternatieve? sites zo belangrijk zijn.

zijn waarschuwing aan het eind:

‘Op het internet kunnen dissidenten zich nog uiten. Maar de EU is bezig een sleepnet over het internet te werpen en de hoeken en gaten te dichten. Meningen die de elites niet bevallen, meningen die zij desinformatie noemen, dreigen gecensureerd te worden. ……Zonder dwarsliggers, dissidenten, clowns, rebellen, ontstaat er een totalitair Europa.’

Wij vatten dit artikel als een compliment en stimulans op om door te gaan op onze onafhankelijke weg. Zo lang het nog mag.

Daar kunnen we best een beetje steun van u bij gebruiken! Bijv door donaties en het  doorsturen van Vrijspreker.nl artikelen, zodat we meer mensen wijzer en gelukkiger kunnen maken.

Overigens, nu we het toch over mainstreet pers hebben: in het FD twee volle pagina’s met  De lessen van Ayn Rand en Friedman zijn weer actueel

Het moet niet gekker worden, blijkbaar is men aan het eind van de maakbare samenleving en zoekt wanhopig naar alternatieven.

Straks wordt de Vrijspreker.nl nog mainstream. Kunnen we ook abonnementsgeld en subsidie aanvragen. 😉

Maar om het alternatieve evenwicht dat Vrijspreker.nl creeert te bewaren: Mark Twain zou hebben gezegd:

“Als je de krant niet leest, ben je niet geïnformeerd.

Als je de krant wel leest, ben je slecht geïnformeerd.”

11 REACTIES

 1. Hmm, Leon de Winter is wel een zionist…

  https://www.timesofisrael.com/european-jewry-will-disappear-by-2050-predicts-bestselling-dutch-jewish-writer/

  En dan met de typisch joodse slachtofferschap verhalen over zogenaamd groeiend antisemitisme en dat er over een x aantal jaren geen joden meer in Europa zouden leven. Joden lijden aan een ethnocentrisch complex van slachtofferschap waar de goy altijd om geen reden een hekel zouden hebben aan joden. Die zaak wordt zo overdreven dat het psychologisch ziek is. Zelf nu met de situatie in Gaza probeert men nog de slachtofferschapkaart te spelen. De wereld trapt daar zo langzamerhand niet meer in.

  • Verre familie van Leon de Winter:

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Harry_de_Winter

   “Harry de Winter uitte op 17 maart 2008 kritiek op de aankondiging van de film Fitna van de politicus Geert Wilders door middel van een paginabrede advertentie in de Volkskrant. De tekst luidde: “Als Wilders hetzelfde over Joden (en het Oude Testament) gezegd zou hebben als wat hij nu over Moslims (en de Koran) uitkraamt, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme.”

   Dat lijkt er meer op dan het ethcnocentrische geklaag van de Leon de Winter over antisemitisme.

   En het artikel gaat over een totalitair Europa, en hoe totalitair denkt Leon dat zijn geliefde Israël is? Daar heeft de overheid ook flink toegeslagen met lockdowns en vaccinatieplicht, en dat is niet het enige.

  • Waarom hebben de libertariers toch altijd de voorkeur voor de pro-Israel figuren zoals Milei, Rand, Friedman en etc, knijpt men een oogje dicht voor degenen die geen oog hebben voor de Palestijnen, maar meer voor economische vrijheid…, terwijl er toch libertarische basisprincipes in het geding zijn.

   Het kan ook anders:

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Een_Ander_Joods_Geluid

   Ik heb net de website Cafe Hayek even geconsulteerd, dit is een website waar vrije markt en kapitalisme wordt gepropageerd, prima, maar typisch weer de Palestijnen de schuld geven van barbarisme en andere zaken.

   Vanuit humanistisch perspectief gezien is er iets goed mis in deze sfeer van libertarisme/vrije markt/kapitalisme.

 2. Jaja, vrijheid hé, of het nu om Milton Friedman gaat, of Ayn Rand, of de Winter, of Xavier Milei (de laatste niet joods), de vrijheid van de Palestijnen doet er al meer dan tachtig jaar niet toe, en ook hun levens doen er niet toe. Met andere woorden, mooie theorieën over kapitalisme en vrije markt, maar qua menselijkheid spoort men niet.

  https://www.jewishpress.com/sections/features/features-on-jewish-world/milton-friedman-israel-and-the-socialist-jewish-paradox/2016/05/05/

  • Als ik hetzelfde redeneer als jij met de Winter, ben jij waarschijnlijk de zoon van Johannes de doper. Dat zou veel verklaren.
   Maar even zonder gekheid: als er hier een artikel (over mainstream) staat, gaat het over dát onderwerp. Niet over de mislukte uienoogst, of Palestijnen. Over die laatste zijn hier wel andere artikelen geschreven en het staat je vrij om ook daar te commentarieren. Nu loop je het risico dat je commentaren als nutteloos en niet ter zake doende worden gezien.
   En als we volgens jou in elke post, de Palestijnse kwestie zouden moeten meenemen, alsof er geen Ukrainse, Iraanse, Syrische of Yemenitische etc kwesties zouden zijn, kun je beter je heil elders zoeken. (of een eigen blog opzetten)

   • “Nu loop je het risico dat je commentaren als nutteloos en niet ter zake doende worden gezien.”

    Ik leg verbanden bloot die overal terugkomen, Milei, de Winter, Friedman, Rand e.d. hebben geen sterke banden met Iraanse en Yemenetische e.d. kwesties…
    Structurele verbanden, en gigantische overtredingen m.b.t. basisprincipes van het libertarisme. Dat die structurele verbanden er zijn is niet mijn fout.

 3. MET VELE DWARSLIGGERS, DISSIDENTEN EN REBELLEN ONTSTAAT EEN FANTASTISCH EUROPA…!

  Dit waren totalitaire landen: Stalin en de Sovjet-Unie was totalitair, net als het China van Mao, het Cambodja van Pol Pot, het Duitsland van Hitler en het Birma van U Ne Win. Totalitarisme is dus een politieke ideologie waarvoor een totalitaire regering het agentschap is om haar doelen te verwezenlijken, en het zal niet uitmaken hoeveel doden er vallen….

  De EU is niets meer dan een slechte imitatie van de VS.
  Het grote verschil is, in de VS vertellen de bevolking de overheid hoe ze precies willen leven.
  In de EU, is het doel en hebben de macht, om hun bevolking tot slaaf te maken… (be happy with nothing)

 4. DWARSLIGGERS, DISSIDENTEN EN REBELLEN !!!!!!!!!
  Allen maal mensen met een mening maar niet met een oplossing en daar hebben we er al genoeg van zie ze liever gaan.

  • Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Er zijn veel mensen met (mogelijke) oplossingen. Het probleem is niet dat er geen oplossingen zijn, maar dat er
   a – geen consensus is over welke oplossing men zou willen en
   b – mensen (algemeen gesproken) niet bereid zijn de consequenties van om het even welke oplossing te aanvaarden en
   c – mensen (alweer algemeen gesproken) zijn niet bereid om ZELF wat te doen. De meeste mensen lopen liever te kankeren dat ‘iemand anders’ ergens aan wat moet doen dan het zelf te doen.

 5. Foute vertaling. Mark Twain’s quote was
  “If you do not read the papers, you are uninformed, if you do read the papers you are misinformed”
  ‘Misinformed’ betekent niet ‘slecht geinformeerd’ maar ‘fout geinformeerd’ als in ‘voorgelogen’.

  Off-topic; wat is het met die stukjes van Hijseenberg waar je niet op kunt reageren? Beetje jammer.

  Uiteraard mag iedereen een mening hebben, maar zijn stukjes slaan de plank soms wel heel erg mis en zijn laatste ‘hit-piece’ op Putin is gewoonweg zielig.
  Door de kans van reacties weg te nemen kun je toch echt nauwelijks spreken van een artikel dat “vrijspreker’ waardig is. Ik dacht dat het idee was dat men discussies kon aangaan. Maar het lijkt erop dat de man zo onzeker is dat hij -net als het huidige establishment- geen andere meningen wil horen.

Comments are closed.