door dr Mary Ruwart:

Op 4 juli vieren de Verenigde Staten de ondertekening van de Onafhankelijkheidsverklaring van de Amerikaanse koloniën ten opzichte van de Britse overheersing. Als we het goed begrijpen zou deze feestdag wereldwijd gevierd moeten worden, omdat de vrijheid die volgde op de impact ervan, de menselijke beschaving meer heeft veranderd dan wat dan ook sinds de ontdekking van vuur en landbouw.

Voorafgaand aan wat nu de Amerikaanse Revolutie wordt genoemd, aangewakkerd door de Onafhankelijkheidsverklaring, leefden de meeste mensen van minder dan $700 per jaar, en dat hadden ze al duizenden jaren daarvoor gedaan. Aan het begin van de 19e eeuw verspreidden de vruchten van de vrijheid in de vorm van de Industriële Revolutie zich echter door de westerse wereld, toen de monarchieën vielen. Het ‘Amerikaanse experiment’ had immers aangetoond dat naties geen erfelijke heersers nodig hadden om te overleven. De vrijheid van hun onverlichte daden creëerde rijkdom waardoor een groot deel van de wereld nu kan genieten van een levensstijl die gelijk staat aan ongeveer $70.000 per jaar.

Vrijheid schept overvloed die hongersnood overbodig maakt; alleen de tirannieke politieke structuren die de ontwikkelingslanden blijven verlammen, hebben haar gedwarsboomd. De viering van de Onafhankelijkheidsverklaring zou een wereldwijde feestdag moeten zijn die heeft geleid tot het voorkomen van meer lijden dan welke andere menselijke gebeurtenis in de geschiedenis dan ook. Als we vrijheid over de hele wereld kunnen laten klinken, kunnen harmonie en overvloed voor iedereen eindelijk de norm worden. Dat is iets om te vieren!

Maria Ruwart is
Amerikaans wetenschapper en libertarisch activist
ruwart.com
Mary J. Ruwart is een Amerikaanse gepensioneerde biomedisch onderzoeker en een libertarisch spreker, schrijver en activist. Ze was een vooraanstaande kandidaat voor de presidentsnominatie van de Libertarische Partij in 2008 en is de auteur van het boek Healing Our World. Wikipedia

2 REACTIES

  1. ‘In 1624 vestigden de eerste Nederlandse kolonisten zich. Lucratieve ruilhandel zette aan tot meerdere expedities naar dit gebied. Het versterkte Fort Amsterdam werd gebouwd. Dit groeide later uit tot de stad Nieuw-Amsterdam.

    In 1664 vaarde er een Engelse vloot de haven binnen en bezette de Nederlandse kolonie. Na afloop van de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog in 1667 zagen de Nederlanders er vanaf om het gebied van de Engelsen terug te eisen. Daar stond tegenover dat Nederland Brits-Guyana in bezit had genomen’.

    Na de onafhankelijkheid van 1776: The Loss of Native American Lands Within the US: Every Year – in twee minuten:

    https://www.youtube.com/watch?v=Zadq5dl2G8Q

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in