33 REACTIES

  1. Waarom maken libertariers zich toch altijd meer druk om de belastingen die ze moeten betalen dan om hun vrijheid (die ze elke dag een beetje meer kwijtraken)?

    • Misschien omdat daar het verlies aan vrijheid mee bekostigd wordt?
      Maar volgens mij maken we ons hier wel degelijk druk over het verlies aan vrijheden. Meer belasting betalen hoort daarbij.

      • Daarbij de stijgende prijzen van het eerste levensonderhoud wat je in fuiken kan drijven.
        Het kan mensen op straat zetten of hun hypotheek niet met meer aflossen als voorbeelden. Je kan dan sneller meer afhankelijk van de Staat worden door bijvoorbeeld een uitkering.
        .
        Onze hoge belastingen vergeleken met andere landen was in eerste instantie om de verzorgingsstaat goed te laten draaien en het was niet slecht het heeft menigeen gered van veel ellende.
        Bij ziekte nog een inkomensgarantie een werkloosheidsuitkering, ziekenfonds. Er zat ook een achtergrond in om de mensen die in de industriële revolutie bezig waren en steeds meer specialisaties hadden niet eruit te laten vallen. Het voor “jou duizend anderen” gezegde viel weg met toenemende specialisatie op de werkvloer. Vaak investeerde bedrijven in bedrijfsopleidingen en hadden belang dat men zo snel mogelijk opgelapt werd en weer konden deelnemen aan het proces.
        Later kwamen de psychotherapeuten om je weer in het systeem te krijgen. Het werkte maar nu staat het er wel anders voor. Robotisering en A.I maakt veel mensen “overbodig” We zien dan nu ook lange wachtlijsten verder reizen voor een ziekenhuis of dokter te weing ziekenhuisbedden en ga zo maar door. Maar de belasting is niet proportioneel neergedaald.

    • elke dag een beetje meer belasting, is elke dag een beetje minder vrijheid. Wanneer ik 50% belasting betaal, wordt de helft van mijn werk-tijd afgenomen, als dat geen vrijheidsberoving is, wat is dan een slaaf?

    • Goede vraag. Hoeveel tijd kosten belastingen? Hoeveel tijd daarvan werk je voor politici en ambtenaren? En hoeveel uur per week werk je voor al die “asielzoekers” en andere “vroeggepensioneerden”? Of voor windmolenparken?
      Maar zolang minder belastingen niet betekenen dat je vaste lasten dalen of dat je een dag per week (gemiddeld) korter werken kan is het allemaal theorie.

    • Libertariers zijn grotendeels bourgeoisie geesten, bezit, financiën, geld, vrijheid van economisch ondernemen, bourgeoisie activiteiten en zekerheden dus, dat is hun fundamentele maatstaf van vrijheid. Je moet libertarisme niet met vrijheid in het algemeen of met vrijdenken verwarren. Je kunt best een zwaar religieuze gemeenschap hebben die streng in de leer is, maar die ook het libertarisme aanhangt.

      Zo bestaat er zelfs christelijk libertarisme, en niet alleen zelfs, maar ik vermoed dat streng in de leer protestantisme een groot historisch aandeel heeft in het libertarisme.
      Je kunt dat ook (hier) nog zien bij de meer fanatieke libertariers die bijvoorbeeld met moraal komen, en goed en slecht uitspraken doen. Echo’s van christelijke bourgeoisie.

      • Belastingen zijn niet per definitie verkeerd in een sociaal systeem eerder een logisch gevolg van meer dan één mens met een soort binding. Het is in de kern belastend om te leven, samen heb je meer kans op overleven want de wil om door te gaan schijnt bij allen ingebakken te zijn. Zijn we dan een slaaf van een instinct of hebben we een vrije keuze gemaakt om hier en nu te zijn?

        Soms kunnen mensen in een dorp samen aan iets bijdragen. Ik heb mensen zelf paden zien aanleggen zodat er een Jeep naar het dorp kon komen. Men verdeeld onder elkaar de taken/belasting voor het persoonlijke. Voor sommige puriteinen een inbreuk op vrij zijn wat dan wel naar egoïsme ruikt. Sommige geven bijdrages voor wat cement en dergelijke terwijl anderen fysiek werk doen. Vrouwen zijn regelmatig in de meerderheid in bepaalde culturen en soms is het puur een vrouwen initiatief.

        Het is niet zozeer de belasting maar inflatie(opblazen) in het financiële systeem door rente en het fractionele reserve systeem wat banken mogen hanteren.
        Dit houd een gegarandeerde bankroet in van mensen, bedrijven en soms een hele bevolking. Er zit een cyclische dynamiek in. In een recessie doen de mensen die veel duiten te besteden hebben goede inkopen in de winkel van materialisme. De oorzaak ligt niet bij het kapitalisme opzich maar het financiële systeem en hoe mensen met veel kapitaal dit kunnen gaan bespelen. Door onder andere schaarste te creëren van het een of ander. Het virtuele wordt materiaal een soort wisseltruc. Ik praat niet over goed of slecht de mogelijkheid is er en de mens zal die dan ook benutten. Sommige mensen willen nu eenmaal meer en meer, dat is ook geldig voor postzegels verzamelen om te winnen op club niveau.
        Is er een ander systeem ? Ja maar de presidenten in Amerika die dat probeerde aan te pakken kregen last van acute loodvergiftiging. Lincoln schijnt gezegd te hebben de slavernij is afgeschaft en de mensen worden nu allemaal slaaf van het financiële systeem.
        Is er een corruptie vrij systeem als we een ander systeem zouden invoeren? Gaat A.I. ons dan toch uit de brand helpen met bepaalde taken? Dat zou een quantum leap kunnen zijn.

      • Tien geboden, die Jezus tot twee reduceerde
        Het Libertarisme kent ook maar twee “commando’s”:

        1. Bestem jezelf
        2. Initieer geen geweld

        Ken je nog simpeler leefregels?

    • Tijd (=geld), werk-tijd, en ‘werk-dagen per week’ zijn overigens ook typische bourgeoisie maatstaven (protestant bourgeoisie of niet).

      Dus ‘waarom maken libertariers zich toch altijd meer druk om ‘, wellicht de geschiedenis bestuderen.

      “Het voor “jou duizend anderen” gezegde viel weg met toenemende specialisatie op de werkvloer.”

      Door arbeidsspecialisatie ontstaat er werkeloosheid en behoefte aan uitkeringen. Men moet immers steeds meer de juiste mensen voor de job vinden, dat wordt moeilijker, inwerken in een gespecialiseerde omgeving kost veel tijd en geld. Toenemende over-complexiteit (topzware tumorachtige groei en technologische decadentie, zeker niet alleen de overheid) van de hele samenleving maakt het allemaal nog moeilijker. De gespecialiseerde mens kan niet zomaar alles doen, en kan niet meer voor zijn eigen brood zorgen bij werkeloosheid.
      Ook veel liberariers, historisch gezien vaak ‘hardwerkende eenvoudige lieden’, zijn nu onderdeel van een steeds meer over-complexe decadente samenleving.

      • Mee eens.
        Komen we dan uit op de concept entropie? Hoe meer orde we aanbrengen hoe minder vrijheden over blijven.

      • Decadentie imo, over-complexiteit, de natuur streeft naar eenvoud en efficiëntie van functie. De ‘natuur’ in de breedste zin is geen gesloten systeem, dus dat ‘gesloten systeem’ is niet van toepassing denk ik.

      • Reactie gesloten systeem concept.
        Inderdaad ik denk het ook maar nog niet van overtuigd anders zou ik het moeten kunnen bewijzen.
        Even wat factoren.
        Entropie in mechanica en een gesloten systeem concept kwam via quantum technologie op drijfzand te staan. Het was een theorie waarmee we konden werken maar er was altijd niet te calculeren dissipation. De Quantum mechanica komt tot een intelligente sturing. Veel zaken laten zien dat er geen toeval plaatsvindt onder anderen statistiek.

        Entropie wordt op meerdere vakgebieden gebruikt

        Als je Entropie op het maatschappelijke vlak pakt dan kan er misschien een punt van maximale ordering/regels en wetten komen. Dat de mens zo onder druk komt te staan door gebrek aan graden van expressie vrijheden gebrek aan ongeordendheid/chaos. Ze slaafse schaduwen worden waarbij de wil gebroken is.
        De chaos is dan in dit geval ongeordende ideeën, idealen ,ervaringen die nog in de sfeer van de mogelijkheden rondzwerven.

        Ik heb niet de juiste kijk op de input parameters, evolutie kan ook een rol spelen. Er zijn culturen/volkeren die hierover genoeg info hebben vooral over tijdperken en de dominante rassen erin. Er kan dan een breekpunt worden bereikt waar er een soort reset plaats gaat vinden in het geval er niets veranderd en de trend doorgaat. Ofwel tegen een overkoepelend plan in gaan . Of een koerswijziging van de mens noodzakelijk is om die eventuele reset vanuit een intelligent gestuurd plan te vermijden. Er komt dan een stuk vrije wil om de hoek kijken anders zouden we zo wie zo als puppets on a string zijn. Waarbij we dan geen invloed op ons collectieve actuele leven hebben en de nabije toekomst. We hebben veel zaken vormgegeven en geschapen dus ik geloof in de mogelijkheid dat we met de nodige hulp een enorme/globale reset vermeden kan worden waarbij terug naar de middeleeuwen of verder geworpen kunnen worden. Volgens de onvrede die momenteel globaal aan het worden is hebben we of enorme hulp nodig en of een paar grote waarschuwingstekens zoals natuurrampen. Voordat we een collectieve mindset switch maken. Kortom gedeelde ellende die ons naar elkaar toebrengt en polarisatie geen belang meer heeft. Het komt dan op overleven aan en geen luxueuze ideologieën en elkaar daardoor naar de nek gaan vliegen. Polariteit is de dans van de schepping maar er is ook een drijfveer naar een gezonde balans. Anders zou een steen spontaan uit elkaar kunnen vallen. Als mensheid zijn we een organisch systeem waarbij ook een soort balans aanwezig moet zijn. Zodat we als mensheid kunnen functioneren op een manier dat er genoeg ruimte/vrijheid ervaren wordt door het individu om uiting te kunnen geven het unieke iets van de persoon wat iedereen verschillend maakt. Kortom je kan wel proberen alles een eenheidsworst te maken maar het is de natuur niet de vrij loop laten gaan. De natuur schijnt zich via onderliggende principes te gedragen waar wij dan wetten van maken die niet perse eeuwig geldig hoeven te zijn.
        Het is een gedachtegang waar ik op broed niet om met een formule te komen maar wel meer parameters op te sporen.

    • Historisch libertarisme was ook heel communaal van aard, hé wat?!!! communaal, communisme!!!!! roepen de contemporaine ongeleide projectielen die prompt een haatwaas voor hun ogen krijgen.. Ja zo ging dat, collectiviteit was heel belangrijk, hé wat, ‘collectiviteit!!’ roepen de geatomiseerde opgeblazen kikkers. Sociale activiteiten, hé wat?!! socialisme!!!!, bah, de vijand!!!… haatwaas, haatwaas!!!
      Ja, die libertariers zaten niet in individuele holen van waaruit ze wat schreeuwen. Vrijheid van het oog van de overheid, maar god ziet alles wat je doet, en die houdt een crediteur-debiteur systeem bij, ook een vorm van sociaal kredietsysteem. Belasting = geld dat gebruikt zou kunnen worden voor de financiering van een kerk, of iets voor sociale activiteiten, wat???!!!!! fuck sociale activiteiten, socialisme!!! haatwaas, haatwaas!!

      • Ondernemerschap is niet per se vrijheid

        Vrijheid is meer psychologisch van aard

        Bezit is ook niet gelijk aan vrijheid

        Je kan veel bezitten, maar psychologisch gezien zit je vast in jezelf. Zoiets kan gebeuren

      • Dat denk ik ook @Nayakosadashi2024
        Eerst moet je op een andere manier gaan verdienen. Dan kun je opties onderzoeken om je belatingen lager te krijgen (uiteraard helemaal legaal). Wie in loondienst werkt wordt maximaal genaaid. Ondernemers zijn vaak hun ergste werkgevers.

      • Libertarisme gaat om politieke vrijheid, dat kan net zo goed bestaan samen met religieuze dwang. Politieke vrijheid kan je niet helemaal scheiden van psychologische vrijheid, maar waar politieke vrijheid ideaal is, begint het probleem van psychologische vrijheid pas echt.

        Historische ‘libertariers’ (of radicaal klassiek liberalen) hielden zich ook bezig met vrijzinnige systemen van onderwijs, het ontwikkelen daarvan, dus van dat egoïstische bourgeoisie kapitalistisch libertarisme op vrijspreker krijg je wel eens de schijt, de schijt van de obsessie met markt, belasting .e.d. Het zijn niet de meest briljante geesten, Nederlands libertarisme?

        Het (lager) onderwijs systeem is bijvoorbeeld inmiddels een liberaal-communistisch indoctrinatie onderwijssysteem, niet alleen op het vlak van seksueel onderwijs.

        https://gezondverstand.eu/2024/08/07/volhardende-lentekriebels-voor-een-brave-new-world/

        Voor ideeën en inzicht over alternatief en vrij(zinnig) onderwijs, en inzicht hoe dit liberaal-communistisch indoctriantie onderwijs zich heeft ontwikkeld door de tijd heen, moet je blijkbaar niet bij de libertariers alhier zijn. Die hebben het te druk met het treuren over hun geld en het ‘linkshaten’.

      • Nee, het gaat niet eens om politieke of individuele vrijheid

        het gaat ze alleen om de vrijheid van kapitaal

        De garantie dat de staat je kapitaal beschermd, daar gaat libertarisme over. Niets anders.

        Prima, maar laten we het gewoon wel benoemen allemaal

        Verder. De meeste vrije mensen die ik ontmoet heb, waren niet eens per se ‘ondernemers’. En de ‘ondernemers’ die ik ontmoet heb, waren ook geen vrije geesten, of vrije mensen. Ze zaten helemaal vast aan leningen en hypotheken.

  2. De volgende stap is dat je de belasting in puur goud moet gaan betalen. Lucht naar goud omzetten goud is het toppunt van economische alchemie. Het is makkelijker dan lood naar goud omzetten. .

  3. Vanochtend op teletekst. Arbeidsproductiviteit gedaald. Meeste bij de overheid en de zorg. Andere sectoren ietsje gestegen. Is niet per se erg, want levensvreugde telt ook. Zo merkte een econoom op. Hoe lang gaat dit goed? Er komen rekeningen aan waar de regering duizelig van zal worden.

    • Men heeft de gaswinning gestopt, een paar werknemers zorgden daar voor een enorme toegevoegde waarde. Dat is de belangrijkste reden voor de daling van de arbeidsproductiviteit. Dit betekent niet noodzakelijkerwijze dat die in het bedrijfsleven is gedaald.

      • Enige additionele factoren. l/mechanismen

        Aan het woord arbeidsproductiviteit, kleeft waarschijnlijk een getal/indexering..
        In Bhutan een land tussen Tibet en India heeft men een Gross National Happiness Index
        Dat zou iets we,en om in Nederland in te voeren. Daar kan de media niet/moeilijker mee manipuleren. Nu stappen mensen die ontevreden zijn weleens noodgedwongen over naar een andere politiek voorkeur.

        In Nederland hebben de werknemers/zelfstandige gemiddeld genomen een mono discipline mindset gekregen. Één vakgebied en daar niet van afwijken. Het werd in de hand gewerkt door bijvoorbeeld een uitkering vangnet. In Nepal waar deze sociale vangnetten niet zijn hebben de meeste mensen wat grond achter de hand. Wat dan meestal door de vrouw wordt bewerkt of beheerd. Men heeft gemiddeld een paar geiten een koe of Buffalo en wat kippen erbij. Dat is hun vangnet en als Koning economie komt te overlijden er. een soort bestaansgarantie is omdat ze in de eerste levensbehoeften kunnen voorzien onafhankelijk van een systeem/overheid. .
        Ik heb een medische professor gesproken die geiten farming erbij deed Een aannemer met dezelfde formule. Men speeltt daar als persoon met meerdere kaarten in de hand vergeleken met Nederland. We kunnen dus op het persoonlijke vlak ook minder afhankelijk worden van een systeem/overheid door creativiteit en eigen initiatief.

        Out of the box denken is wat dit hele verhaal met wat voorbeelden samenvat

      • Zeker, alleen vrees ik dat het niet mag: een koe of stier in je tuin. Als je alleen een balkon hebt wordt dat sowieso wat moeilijker. Kippen kunnen misschien nog net. Maar ik denk niet dat je buren blij gaan zijn. Ofschoon je wel wat planten zelf kunt verbouwen, lijkt me.

      • Aan Zafod
        Het zit in Nederland zodanig dichtgetimmerd met regels en wetten dat er inderdaad minder graden van vrijheid overblijven om in de eerste levensbehoeften te voorzien. Vooral verbouwen van voedsel. In Engeland werd met de invoering van Agenda 21 het de mensen haast onmogelijk of zelfs verboden om eigen groenten in de voortuin te kweken. In het verleden werd met sommige vogelgriep paniek in de media als een papegaai steeds herhaald. Dat in het Oosten waar China ook onder valt de mensen te dicht bij de dieren leven. Ik haal iedere ochtend een liter melk bij een “theehuisje” in het dorp. Je kan er thee drinken en wat lokale alcohol, men slaapt ook in die ruimte. Als je niet uitkijkt kan er een kip onder de tafel op een stuk hout ervan op stok zitten. Of rondscharrelen en in je voet of je koekje pikken. Ik had met de bouw van mijn onderkomen een huis gedeeld er stond in de nacht een koe en wat geiten plus scharrelkippen onder in huis en wij kookten in een ruimte ernaast. In vierentwintig jaar niks geen pandemie meegemaakt. Het is nog ouderwets organisch. Het draagt bij.aan je weerstand volgens mijn gevoel. Mijn vrouw is zelden echt ziek met griep hooguit twee dagen wat last, ik inmiddels ook. Vooral toen ik stopte met alcohol drinken viel me op dat ik minder last van griep kreeg. Ik moet wel altijd oppassen met mijn maag. Ik eet hier geen rauw voedsel wat ik niet zelf klaargemaakt heb. Als je een keer tyfus hebt gehad dan leer je vanzelf wel waar je voor moet oppassen. Het was wel in het verleden zo dat door gebrek aan hygiëne er een hoge kindersterfte was vergeleken met bijvoorbeeld Nederland. Als ze de eerste vijf jaar overleefde dan hadden ze een grotere kans om oud te worden.
        Je zou in Nederland met buren een stichting/coöperatie/ burgerinitiatief kunnen starten en dan samen wat grond pachten en daar mee aan de slag gaan.
        Wat ik probeer is een middenpad te vinden tussen best wel twee uitersten, namelijk.
        Super misschien wel over ontwikkeling/progressie welke een kritisch punt bereiken kan aan de ene kant. En onderontwikkeld/conservatie wat eeuwenoud en nog steeds sustainable is maar ook zijn specifieke nadelen heeft en waar persoonlijke vrijheden minder belangrijk zijn. Dat super ontwikkeld ervaart de gemiddelde Nederlander niet omdat het de norm is. Je ziet het pas als je kan vergelijken met iets anders..Dat is de input die ik op deze site kan geven.

  4. Als belastingheffing verplicht is en daarom niet te onderscheiden is van diefstal, volgt daaruit dat de ®overheid., die alleen maar leeft van belastingheffing, een enorme criminele organisatie is die veel geduchter en succesvoller is dan welke ‘private’ maffia in de geschiedenis dan ook.
    Als mensen zich gedroegen zoals deze rooie overheid, dan zou je snel de politie bellen.

    Vele beseffen niet dat die rooie macht om belastingroof te heffen, is dezelfde rooie macht om een land en hun bevolking te vernietigen, en dat de macht om een ​​bepaalde hoeveelheid bezit of inkomen af ​​te pakken slechts een andere manier is om te zeggen dat een burger gedurende een bepaalde tijd voor deze walgelijke rooie overheid verplicht moet werken, het is daarom ook de taak van iedereen om zo weinig mogelijk belasting te betalen aan deze rooie ®overheid..

    Als een man geen rooie is tegen de tijd dat hij 20 is, heeft hij geen hart. Als hij nog steeds rooie is tegen de tijd dat hij 40 is, dan heeft hij geen verstand…

    Kobus 08-08-24 at 08:17
    “Waarom maken libertariers zich toch altijd meer druk om de belastingen die ze moeten betalen dan om hun vrijheid (die ze elke dag een beetje meer kwijtraken)?”

    Deze rooie belastingaanslag ís vrijheid, de gemiddelde werknemer moet 6+ maanden werken (gevangenis) voor deze rooie ®overheid om aan zijn belasting “taak” te voldoen….
    Vandaar dat vele (machteloze) hebben de beslissing genomen om zo weinig mogelijk te werken, want het heeft gewoon geen zijn meer.

    Ik leef in een (heerlijke) andere wereld, 12% belasting is het maximale wat ik betaal…Jaar in jaar uit…

    • 12% is al een stuk beter. Maar ook te veel. Hier wil Kabinet-metzonder-Wilders niet eens nadenken over lagere belastingen. Want daar waren ze nog niet opgekomen. (Volgens iemand op Twitter een tijdje geleden).

      Wilders c.s. willen het geld alleen anders besteden. Toch raar dat politici beter menen te weten hoe geld moet worden uitgegeven dan de mensen zelf. Want waarom is geld uitgeven aan subsidies voor warmtepompen beter dan zelf uitgeven in de supermarkt?

  5. Totale rooie waanzin in volle glorie… En het makkelijk te lezen dat elke rooie probeert met grote moeite, om deze hoge rooie belasting goed te praten…

    “Onze hoge belastingen vergeleken met andere landen was in eerste instantie om de verzorgingsstaat goed te laten draaien en het was niet slecht het heeft menigeen gered van veel ellende.”…?

    Is het misschien mogelijk omdat deze belasting zo vreselijk hoog is, dat de bevolking in armoede en ellende leven???
    Belasting wordt niet geheven ten gunste van de belastingbetaler, maar om het krankzinnige rooie systeem over water te houden.
    Boven alles proberen deze krankzinnigheid rooien het leven van anderen, die prima voor zichzelf kunnen zorgen te besturen, dan komt de neurose van deze rooien pijnlijk aan het licht.
    Het is ook de taak niet van de overheid om voor de bevolking te zorgen, hun taak is om het land veilig te houden, meer niet.
    Verlaag deze vreselijke hoge belasting, en niemand heeft deze rooie overheid meer nodig.
    Want in zowel sociaal, economisch als financieel opzicht is zo’n afgedwongen rooie maatschappij echter niet alleen onhoudbaar, maar ook onbetaalbaar en -mede daardoor- uiteindelijk zelfs totaal onleefbaar.
    Kijk maar om je heen..

    Rooie politiek maken altijd er een kunst van het zoeken naar problemen, ze overal vinden, een verkeerde diagnose stellen en de onjuiste maatregelen treffen. Want het is hun geld niet die ze uitgeven..
    Eén van de methodes dseze rooie toepassen om kapitalisme te vernietigen bestaat uit het instellen van regels die een bepaalde industrie aan handen en voeten binden, het ze onmogelijk makend problemen op te lossen, en dan verklaren dat de vrije markt gefaald heeft en dat meer regulering noodzakelijk zijn.

    Elke rooie oplossing van de overheid voor een probleem, is meestal net zo slecht als het probleem zelf.

    • Welke rooie ?

      De VVD en het CDA die dit land altijd besturen zijn ‘rood’ ?

      • Een politieke partij die NIET voor lage belasting zijn, een voorstander voor kleine overheid en een sterk leger willen, altijd zoveel mogelijk vrijheid aan de bevolking geven. Dat zijn rooie partijen…
        Zo voert deze ongetwijfeld rooie CDA in de inkomstenbelasting een vierschijvenstelsel in met progressieve tarieven …
        Wat wil de VVD? Wij denken aan je portemonnee? Minder belasting betalen als je fulltime werkt; Minder belasting betalen op je spaargeld; Belastingverlaging voor middeninkomens …
        Ze praten er alleen maar over, de belasting blijft hetzelfde. Rooie hoek…

      • Oh hemeltje lief, hij denkt nog dat de VVD en het CDA ‘rechts’ zijn. De hele links/rechts dichotomie speelt al zo’n 20 jaar niet meer. Als het geen 35 jaar zijn, sinds de val van de muur. Wat we tegenwoordig hebben is het partijkartel, daar heb je misschien wel eens van gehoord, en de tegenstanders daarvan die meestal populisten worden genoemd. In economisch opzicht zijn ze allemaal sociaaldemocraat, in de zin van een basis van prive-eigendom en markten, met daar bovenop flink hoge belastingen om te kunnen controleren, reguleren en herverdelen (dat is vooral naar de staat, hun ambtenaren en hun vriendjes). Het verschil zit in de mate van globalisme die ze nastreven. Van de VVD tot Groenlinks, ze lopen allemaal de deur plat bij het WEF en andere supranationale instellingen. Alleen de partijen die uit de EU willen, uit de NAVO, uit de WHO, bindende juridische contracten met het WEF opzeggen, alleen die partijen zijn tegen het partijkartel. Dat is er in NL maar 1 bij mijn weten en dat is het FvD, die vervolgens electoraal geen deuk in een pakje boter schoppen.

  6. Harris Far-Left vs Trump Libertarian Capitalism. See Video @ 1:28

    https://www.youtube.com/watch?v=nbu0SuRKPeE

    Bill O’Reilly Discusses the Potential Outcomes of Electing Harris Versus Trump | NSN | August 7, 2024

    Right-libertarianism, also known as libertarian capitalism, or right-wing libertarianism, is a libertarian political philosophy that supports capitalist property rights and defends market distribution of natural resources and private property.

    The terms far-left and ultra-left are used for positions that are more radical, more strongly rejecting capitalism and mainstream representative democracy, instead advocating for a socialist society based on economic democracy and direct democracy, representing economic, political and social democracy.

Comments are closed.