Net zoals Willem Engel zijn er anderen die de voeten soms in het zand zetten. Ik heb zelf Rypke Zeilmaker onvoldoende gevolgd om een duidelijke mening over hem te kunnen vormen. Meerdere mensen hebben mij op hem gewezen en ik ben van plan zijn blog beter te volgen. Het volgende item is best wel interessant inclusief de link naar het artikel op Indepen:
Dankzij de NCTV haar Nationale Extremisme Strategie (2024-2029) wordt je als oppositie van hun overheid in 1 adem genoemd met drugscriminelen en salafisten. Dan doe je aan ‘ondermijning.’ Net als bij ‘windmolenterrorist’ Jan Nieboer roept de rechter dan dat je ‘willens en wetens de democratische rechtstaat ondermijnt’.
Lees over die Orwelliaanse ontwikkeling mijn artikel voor Indepen vandaag. Nieboer is proefkonijn van nieuw beleid, waarin de overheid opereert als permanent crisisbestuur met ‘Veiligheidsregio’s’, geleid door de NCTV.
Dat is internationaal beleid, dat komende week wordt gepromoot op de Summit of the Future van de Verenigde Naties. Daarin past ook de 120 miljoen euro die AIVD-premier Schoof reserveert tegen ‘desinformatie’ en ‘ondermijning’..
De noodtoestand uitroepen voor permanent crisisbestuur
De NCTV van het Ministerie van Staatsterreur (Veiligheid) past in de trend van Westerse landen om een permanent crisisbestuur te installeren. Die trend wordt aangestuurd door internationale bureaucratische instanties rond de Verenigde Naties. Vrijwel niemand weet, dat in de SDG-actieweek op 22-24 september bijvoorbeeld de Summit of the Future plaatsvond in New York. Laat staan wat daar is besproken.
Ik wist dat ook niet, tot we de Zweedse onderzoeker Jacob Nordangård dit voorjaar naar Friesland haalden en hij zijn lezing gaf: Ze willen een mondiaal crisisbestuur installeren, een soort Groene Veiligheidsraad. Dat noemen ze het Emergency Platform. Zoals de VN dat beschrijft:
The Emergency Platform would not be a standing body or entity but a set of protocols that could be activated when needed. The brief out- lines some of the characteristics of global shocks in the twenty-first century and some of the risks we could face in the future. It highlights how such shocks have the potential to undermine progress to achieving the Sustainable Development Goals and 2030 Agenda, as well as human rights and gender equality.
Ondermijning van VN-beleid
Daar is hij al: Ondermijning. Bij de NCTV, rechterlijke macht en ministerie van Veiligheid hebben ze daar ook een obsessie mee. Ondermijning. Zoals Free Humanity het omschrijft, is het de bedoeling dat een mondiale noodtoestand wordt uitgeroepen, zodat de VN (en haar supporters) meer macht naar zichzelf en diplomaten kan toetrekken.
The Pact’s proposal to declare a global emergency could grant extensive powers to centralised authorities, bypassing democratic processes and threatening sovereignty and individual freedoms. History shows that emergency measures, once implemented, are difficult to roll back, leading to a prolonged suspension of rights.
Mocht u ervaringen met zijn blog hebben of een mening over bijvoorbeeld zijn boek, of zijn bier, laat het svp weten.
Zeilmaker komt natuurlijk uit de christelijke hoek, wellicht kan je dat nog vrijzinnig christelijk noemen, mijn idee is altijd: samenwerken op gedeelde thema’s, dan kan je elkaar later nog pootje haken daar waar je ideeën sterk verschillen..
Hij maakt in ieder geval informerende artikelen over het klimaatbeleid en de hele industrie eromheen, ook in detail, een ware natuurliefhebber in de industrie van namaak, van zakkenvullers en prestige, waar echte natuurliefhebbers en kenners steeds meer langs de zijlijn staan.
https://off-guardian.org/2024/09/25/a-globalism-of-ideas-inside-the-uns-pact-for-the-future/
Karel Tichmann
27-09-24 at 19:16
Reactie op dit stuk.
“Marx zag de communistische samenleving als een netwerk van zelfbesturende communes waarin elk lid helpt beslissen hoe de samenleving wordt georganiseerd. Dit is het “democratische” aspect van het communisme. Maar de staat als zodanig zou niet eens bestaan in de zin waarin wij die vandaag de dag begrijpen. Het doel van de communistische samenleving zou zijn om de regering van personen te vervangen door het bestuur van dingen. Wat betekent dat? Mensen zouden geen macht over elkaar hebben in een communistische samenleving. Ze zouden coördineren hoe dingen worden geproduceerd, toegeëigend en gedistribueerd – maar ze zouden andere mensen niet controleren”
Voeg hier de term bij wat we minachtend als derde wereldlanden en ontwikkelingslanden betitelen.
Waar moeten die dan naar toe ontwikkelingen? Het is hetgeen wat wij van hun verwachten ook te gaan doen. Arroganter dan dit kan het niet dacht ik zo.
Ik spreek nu hoofdzakelijk vanuit ervaringen in kleine soms afgelegen bergdorpjes in Nepal.
Terwijl ze vaak juist ondanks dat er een overkoepelende regering is best goed in de bovenstaande omschrijving van jouw reactie passen en nog leven.
In een ouderwets Hindoe dorp (of Afrika maar geen ervaring mee heb) die er nog genoeg zijn is een hechte familieband. De mannen zijn allemaal broers oom en neef van elkaar. De vrouwen gaan na het huwelijk naar het dorp van de man. Ik zie veel vergelijk met een structuur in een woonwagenkamp. Veel kruidenkennis vijf mannen die voor onderlinge rechtspraak zorgen. Samen het land bebouwen van elkaar. De ene dag met een groep bij de één het land omhakken en inzaaien en de andere dag bij een andere. Iemand die van dorp naar dorp trekt en ter plekke draagmanden vlecht van stroken bamboe. Eten krijgt op de veranda slaapt een paar dagen blijft en weer verder trekt. Een oudere vrouw die een soort matriarch is en oude mannen die veel respect hebben en eerbetoon krijgen.
Het punt is dat men wel een strenge pikorde heeft en men in het dorpsleven en daarbuiten veel waarde aan hun positie hecht. Men ook daar uit bepaalde zaken aan het groeien is en ook verandering plaatsvindt dat is niet tegen te houden. Vooral als de regels wat verstikkend worden en niet meer in hun nieuwe tijdsgeest passen. Ook de werking van de media heeft zijn invloed. Men over groene weides gaat dromen en als gastarbeider naar het buitenland wil. Men komt thuis met de opgedane ervaringen en introduceren dat weer in hun eigen cultuur en stukje bij beetje. groeien we langzaam steeds verder naar elkaar toe.
De veranderingen vanuit de traditie komen vaak vanuit de lokale vrouwenbeweging die ook met andere dorpen overleggen. De vrouwen vormen een club ze komen eerst vreemd aan na hun huwelijk en dan vormen zich banden van gelijkgestemden. Zo was gelukkig tijdens de periode waarin onze trouwdag was, de mannen van het dorp door de vrouwenbeweging een alcohol ban opgelegd. Officieel drinkt men geen alcohol in tegenstelling tot de Boeddhisten die lusten wel een slok tussen zonsopkomst en ondergang en de rest de avond. De Sherpa’s drinken veel rijstwijn vooral waar niet echt schoon water is. Het wordt voor de gein Sherpa oxygen genoemd. Net als bier in het niet zolang verre verleden bij ons die functie had.
Een mes eenmaal getrokken bij een krijger moet gebruik worden en dronken kan de tijger in de mens makkelijker ontwaken. Onderling wat .Asterix en Obelix taferelen op zijn tijd. Maar één kreet of dreiging voor de groep kan de neuzen meteen dezelfde richting op laten wijzen en een saamhorigheid tonen waar geen adviesbureau voor nodig is
Een goede balans vinden tussen twee culturen zonder een voorkeur maar wel bepaalde principes willen behouden heeft tijd ,geduld en flexibiliteit nodig.
Dit plaatje is natuurlijk niet het ideale vooruitzicht vanuit een Nederlandse visie.
Maar om bijvoorbeeld de rest van de Wereld in het licht van de westerse standaard te houden en vanuit die optiek gaan oordelen is niet echt wijs te noemen.
De paradigm shift zit in deze hoek.
Dat is niet de rest een culturele of enige standaard opdringen maar de raakvlakken en sterke punten van elkaar en elkaars systemen gaan opzoeken en waarderen.
Ik ken een voorbeeld van een geschil tussen twee aannemers die een juridisch touwtrekkerij hadden. De aannemer die verloren had waardeerde de boekhouder van de andere partij en haalde die in zijn bedrijf.
Ook hoeven we helemaal geen competitie te voeren daar groei je mee op. Met rapportcijfers, voetbaluitslagen nieuw record in een aantal seconden om het meetbaar te maken op de honderd meter hardlopen. The winner takes it all. Mission statement van bedrijven om de wereldleiders te worden in hun branche Guinness book of records.
Sneller beter hoger groter megalomanie.
Winnen winnen winnen.
Daar zitten voor mij enige pijnpunten van het westen het te ver los van een organisch naar een teveel mechanisch leven. De klok is onze “Big Boss” . De ander kijkt bij wijze van spreken nog naar de zon als indicator. De een wil het gisteren klaar hebben de andere de wat meer het kan morgen ook nog insteek.
Het volgende uit eigen waarnemingen.
Een groot gemiddeld verschil is de executie power van grote en complexe projecten van de Angelsaksen Japan Korea en China . Voornemens concreet maken. Vooral bij de Angelsaksenen Japan het trefwoord pragmatisch. Waarbij de Japanners meer met details en fijn mechanische zaken goed zijn. Puur op waarneming gebaseerd geen cijfers of dergelijke..
Het niet begrijpen van traditionele sociale structuren van andere landen kan bij massa verplaatsen naar een totaal andere cultuur voor frictie punten zorgen. Dat zie je duidelijk aankomen als je ervaringen hebt en niet achter een bureau met mensen als aantallen en classificatie werkt.
Inmiddels meer dan 24 uur keiharde regen en de maïsoogst in de huiskamer (bluf geen deuren of meubels) op de vloer liggen tegen schimmel en rot. Heb zon nodig om het buiten te laten drogen en we het tot meel kunnen malen.
Zero 27-09-24 at 22:55
How are you my friend, it’s good to hear from you…
Nu we het toch hebben over kleine soms afgelegen bergdorpjes in Nepal…
Na de aardbeving in Nepal in April 2015 kwamen 8.962 mensen om het leven en raakten 21.952 mensen gewond.
Na die aardbeving heb ik weer contact opgenomen met de eigenaar, die Nepalees Gurkha Kukri-messen heeft gemaakt voor mij in het verleden.
Hij stuurde een paar images, van die ellende waar hij in zat.
Ik vroeg: “Got still knifes for sale”. Zijn antwoord kwam vlug: “How many”?
Me: “Sent me 10, but not the ones you sell to the tourist”
Wat ik kreeg waren was echt iets héél moois, hoogwaardige, handgesmede Nepalees Gurkha Kukri-messen en hij gaf me levenslange garantie.
Hoe scherp zijn die messen eigenlijk? Je kan er mee scheren, of een koe slachten… (FYI. Het duurt iets minder dan een half uur, om een heel koeienkarkas tot in zijn onderdelen af te breken …)
Ik heb een hoop vrienden, echt blij gemaakt 10 jaar geleden…
https://www.thekhukurihouse.com
Not bad
Het regent ondertussen al 48 uur non-stop en het einde is nog niet inzicht. Ook veel bliksem die vlakbij inslaat. Veel landslides en wateroverlast in het hele land. De regentijd begon vroeg en loopt langer door dan de standaard.
Hoewel ik het al een paar keer eerder meegemaakt heb. Geen klimaatverandering paniek bij mij gewone variaties.
De regentijd is voor mij te warm en broeierig ik haat het maar we hebben water nodig om de waterput weer op hoogte te krijgen en voor de gewassen.
We wonen op 1550 meter hoogte dus in de nacht is het niet zo bloedheet als in het lagere gedeelte richting India waar het makkelijk 43 of meer graden kan worden. We slapen het merendeel van de zomer onder een dunne deken. In de winter tot iets onder nul vanaf half December tot soms half April. Helaas gaan bij ons de bananenplanten dood terwijl ze wat hogerop in het dorp het meestal overleven. Koude lucht valt naar het laagste punt.
Dat koe slachten heb ik nog niet gezien wel waterbuffels dat zijn de Boeddhisten waaronder andere de Gurkha krijgers toe behoren.
De messen zijn echt vakmanschap mijn mes was gemaakt door een man die zijn staal speciaal in India kocht. Hij vertelde dat het van een oude spoorrails gemaakt was. Dat is in de regel staal met veel mangaan erin net als een buck knife. Later liet hij een prijs zien dat hij het second best Khukuri mes van Nepal had gemaakt in een competitie. Bijna elk rural huishouden heeft een zo’n mes. De scherpte is wat je er zelf van maakt een demonstratie die je regelmatig ziet is dat men op een baksteen hakt en laat zien dat het mes geen schade heeft. De bakstenen hier zijn zachter en meer poreus dan die in Nederland. Wat het nut van deze test is ontgaat mij ik zie het meer als een verkoop stunt. Ze gaan in maat van handmes tot zwaard. De werkplaats is eeuwenoud simpel maar wel doeltreffend. Men zit in kleermakerszit op de vloer. Een smid is ook een kaste die laag zit net als de kleermakers. Het vak gaat van vader op zoon. Een dertig meter boven ons huis is een smid. Ik zie nu de derde generatie bezig en de vierde opgroeien men kan hier al vroeg kinderen hebben in vergelijking met Nederland. In de vroege ochtend maakt hij de snoeimessen (een sikkel) scherp voor de boeren in de omgeving. Aan het getikt hoor ik wanneer hij bezig is. De boeren snijden daarmee het gras voor de koe en geiten. Een buurvrouw snijd bij ons gras en snijd het onkruid tussen de mais en sojabonen die tussen de maisplanten staan. In ruil krijgen we iedere maand twee draagmanden vol koeienmest terug. Het snoeimes thema past in een Asterix en Obelix dorp setting, inclusief een man die de hoofdman kan zijn. Een toerist waar ik ooit een gesprek mee had kwam met dezelfde waarneming als ik . Ook in bomen klimmen om takken met bladeren voor de geiten te kappen daarvoor gebruikt men een wat steviger snoeimes meer een kapmes maar wel sikkelvormig. Een beetje als die Druïde uit Asterix en Obelix strip in een boom bezig kon zijn Mijn schoonvader klom met 74 jaar nog gemakkelijk in een boom om takken te snoeien en loopt meestal op blote voeten.
Hier lopen bejaarde mensen nog rustig met een zak rijst van 30kg te zeulen. De zak gaat op de rug en via een draagband om het hoofd zodoende heeft men de handen vrij. In het vlakke gedeelte bij India draagt men meer op het hoofd. Vaak nog men blote voeten of van die teenslippers en soms steile paadjes moeten nemen.
Wat de Nederlander met water heeft hebben ze hier met de bergen. Als echte Rotterdamse jongen heb ik in een periode als duiker ook veel met water te maken gehad.
De Engelsen konden het niet winnen van de Nepalezen uit respect is het Britse Gurkha regiment ontstaan. Ze recruteren hier nog steeds mannen voor dat regiment. De Engelsen noemde het lage gedeelte bij India “the hell of Asia”. Het Gurkha regiment is wereldwijd beroemd en zijn geduchte krijgers met veel wapenfeiten. Zoals het bevrijden van Nederlanders uit Jappenkampen in Indonesië. En nu schrijven de nazaten van die Nederlanders dat je deze cultuur moet mijden als de pest.
Ik heb er één ontmoet die bij eerste aanvalsgolf in de Falklandeilanden oorlog was. Ook eentje die in het leger in India zat en achter de linies in Pakistan scouting en sabotage werk deed. Niks stoer ex marine die het over Nam (Vietnam) heeft en een trauma heeft of naar aandacht zoekt. Ook geen legerjas met veel stickers erop genaaid. Maar rustige koelbloedige types die later een klein winkeltje of gasthuis kunnen hebben en heel netjes en beleefd zijn.
Men gaat graag in het leger veel in India. Tussen India en Nepal hoeft men geen paspoort te laten zien ze zijn cultureel verweven met elkaar. Er zitten veel Nepalezen bij de Hongkong en Singapore police force tevens over de hele wereld gewild als security guards van fabrieken en dergelijke.
De aardbeving welke niet bij eentje bleef hebben we doorstaan. Indrukwekkende zaak je voelt je machteloos. In de buurt was ook schade het grootste gedeelte wat hogerop niet zoveel in de lagere gedeeltes in de vallei. Met wat geld uit Nederland wat buren geholpen die schade hadden en met wat golfplaten en bamboe samen wat noodbivakplaatsen gemaakt. Vooral uit veiligheid en niet in hun huis durven te overnachten omdat de huizen scheuren en schade hadden. Tot een jaar erna bijna elke dag aardschokken. We hadden tussendoor ook wat grotere zoals 7.6 en 6.8 . In totaal in een periode van 1,5.tot 2 jaar erna 475 van rond de 4.2. Bij de grotere schokken kon de aarde brommen alsof er een groot vliegtuig overkomt. Ook onderaardse explosies. Dat beesten alarm slaan kan ik niet bevestigen. Liep een keer over de weg naar huis lag er hond op de weg te slapen en no panic wel opstaan. Terwijl ik over de weg liep te zwabberen omdat de aarde heen weer schoof. Het was rond de 6 en veel gebrom uit de aarde.
Goed dat was het voor vandaag.
1) De VN is een enorme en zeer peper dure organisatie en bestaat uit vele rooie bureaucraten, die kunnen doen wat ze willen en die voor niemand verantwoording hoeven af te leggen terwijl ze worden betaald met ons belastinggeld. Dus volgen ze het beleid dat wordt geëist/gelobbyd/betaald door bedrijven/regeringen die immigratie en diversiteit ondersteunen, zodat ze een eindeloze voorraad goedkope immigrantenarbeiders hebben die de salarissen laag houden in plaats van de arme landen te repareren, wat immigratie zal stoppen en de bedrijven gedwongen zullen worden om hogere salarissen te betalen.
2) De Verenigde Naties houden de “Summit of the Future”, waar het Pact for the Future wordt onthuld. Hoewel het gestelde doel is om dringende wereldwijde uitdagingen zoals “klimaatverandering, ongelijkheid en volksgezondheid” aan te pakken, maken we ons zorgen dat, hoe nobel de VN-doelen ook lijken, de methoden van hun implementatie aanzienlijke risico’s vormen voor vrijheid, soevereiniteit en democratie.
3) Communisme en democratie, zijn net als twee hand op één buik..
Het langere antwoord:
Vergeet niet, dat het einddoel van deze communisten, (die zich verbergen onder een vriendelijker naam bv GroenLinks etc.) is uiteindelijk een rooie democratie.
Het winnen van de “strijd om de democratie” is een van de stappen om arbeiders te organiseren voor het communisme.
De communistische samenleving waar ze naar hunkeren, kan alleen maar van democratisch aard zijn.
Marx zag de communistische samenleving als een netwerk van zelfbesturende communes waarin elk lid helpt beslissen hoe de samenleving wordt georganiseerd. Dit is het “democratische” aspect van het communisme. Maar de staat als zodanig zou niet eens bestaan in de zin waarin wij die vandaag de dag begrijpen. Het doel van de communistische samenleving zou zijn om de regering van personen te vervangen door het bestuur van dingen. Wat betekent dat? Mensen zouden geen macht over elkaar hebben in een communistische samenleving. Ze zouden coördineren hoe dingen worden geproduceerd, toegeëigend en gedistribueerd – maar ze zouden andere mensen niet controleren
Touw en bomen is de enigste oplossing, om ons te verlossen van deze rooie pest…
Verders alles goed…
Mijn reactie kwam op de verkeerde plek te staan zie iets hoger de tijd staat vermeld.
Meer met jezelf bezig en de monomanie van Tichmann dan met het onderwerp van het artikel ja.. Ik kan begrijpen dat er met die lange flappen ‘gewauwel’ en het voeren van de obsessieve monomanie van Tichmann klachten komen.
Vergis je niet, het rooie tuig zit overal, ook in My Country That I Absolute Love…
Alleen een klein voorbeeld, het je het moet aanpakken. Enjoy the show…
Pissed off momma makes woke school board PANIC with genius stunt: “This is America.. Ma’am!”
https://www.youtube.com/watch?v=3jiSzrp8xgg