Een verrassing voor veel mensen is dat de Paus, het Vaticaan, nu officieel genetisch gemodificeerd voedsel goedkeurt.
Volgens een spoedig te publiceren rapport over biotechnologie is GM voedsel zelfs DE oplossing voor de hongersnood en ondervoeding die in vele delen van de wereld nog steeds heerst. Iedere dag sterven nog altijd 24.000 mensen doordat ze onvoldoende voedsel hebben.

Volgens Worldwide Religious News heeft Aartsbisschop Renato Martino, hoofd van de "Pontifical Council for Justice and Peace, gezegd dat de toekomst van de mensheid op het spel staat en dat er geen ruimte is voor ideologische argumenten zoals die door milieuactivisten naar voren worden gebracht.

Doordat GM voedsel een "hot item" is in de discussies tussen de USA en de EU, zal dit standpunt nog een belangrijke rol gaan spelen.
– – – –
Op de site kunt u libertarische opvattingen betreffende GM voedsel vinden. Onder andere in het artikel van Hans Labohm: “Voorzorgsbeginsel leidt tot stagnatie:
http://www.libertarian.nl/artikelen/article021212_121504.html

(Dank aan REASON, David Boaz)

2 REACTIES

  1. Het feit dat de Paus een totaal krankzinnig fenomeen als GM voedsel zegent is ontiegelijk abject. Als je eens wist wat grote gentech bedrijven momenteel klaarspelen, dat is misdaad van de allergrootste orde. Zeggen dat de wereld het nodig heeft terwijl de wereld zelf allang het allerbeste middel in handen heeft, oftewel de natuurlijke evolutie. Op dit moment zijn een aantal gore multinationals bezig met een opmars in de wereld van gentech mais en andere gewassen waarvan niet of nauwelijks bekend is wat de nieuwe eiwitten aan kunnen richten bij dier en mens. Zeker is dat als het bedrijf zelf iets weet wat wij niet weten, wij dat niet te horen krijgen of misschien hoogstens van ex-medewerkers. Daarbij werken ze met patenten die misbruikt worden als hun gewassen andere ‘niet-gentech beinvloedde’ bedrijven bestuiven. Daarbij worden onschuldige bedrijven schuldig bevonden en komen zwaar in de problemen. Op de hele wereld zijn ze actief en richten grote schade aan andere bedrijven. Vooral de kleine bedrijven zijn de klos. In de derde wereld zijn het uiteraard de armen die gruwelijk de klos zijn.

    Sterker nog als je denkt gentechvrije producten te kopen in een biotoop, zit de kans erin dat je het mis hebt. Vooralsnog zijn ze vrij gebleken van GM producten maar aangezien de bestuivingen regelmatig plaatsvinden zit de kans erin dat ook zei in de problemen komen. Dag vrijheid voor de biologische winkels.

    Ik kan werkelijk met mijn kop er niet bij dat mijn eigen soort, zo kapitaalgericht kan zijn dat ze hun ogen sluiten voor al dat wat menselijk is en zelfs de wereld opzadelen met een leugen (over dat de armen het nodig zouden hebben), dit accuut gestopt moet worden. Maarja, als ik hoor hoe onverschillig de Paus het zegent en ook hoe weinig je er hier erover hoort, ben ik er bang voor. Kapitaal maken mag, maar als dit het ultime product is van het vrije denken en kapitaalmakerij, zullen we eens flink achter de oren moeten krabben. Het leven in de uitverkoop zetten, tja. Niet alleen planten worden trouwens bewerkt maar nu ook varkens. Een patent voeren over het genetisch genoom van het varken. Wel heel toevallig dat bij varkens over de gehele wereld dezelfde genen terug te vinden zijn en dan kan men wel bedenken wie de volgende zijn die aangeklaagd gaan worden. (als dit niet al gebeurd)

  2. Oei excuses voor de domme spelfouten in mijn tekst. D, ij. IK was iets te snel met reageren.

Comments are closed.