De Nederlandse Minister van Financiën, Gerrit Zalm, deed lekker stoer toen bleek dat Frankrijk zich niet aan het Stabiliteitspact hield. Hij zou ze voor het Europese Hof slepen!

Maar toen hij met zijn buitenlandse collega’s zich "koesterde in de aangename zon aan de oevers van het Lago Maggiore, en zijn Franse collega "beloofde" om in 2005 weer braaf te zijn, trok hij die dreiging in.

Dit zal ook wel beïnvloed zijn doordat hij zich realiseerde dat zo’n voorstel helemaal niet uitvoerbaar is als Duitsland, dat ook fout zit, en Italië, dat erg zwak zit, Frankrijk steunen. Kleine landen, zoals Nederland en andere "dwergen" hebben gewoon niets in te brengen.

Als straks de Eurpese Grondwet wordt aangenomen, blijft er van de Nederlandse soevereiniteit bijna niets meer over. (en ook niet van Belgische en vele andere)