zaterdag, 13 september 2003
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Spannend EU weekend.

Op zondag 14 september wordt er in Zweden gestemd over het wel of niet overgaan op de euro. Voor de moord op Minister van Buitenlandse Zaken, Anna Lindh, was de verwachting dat een ruime meerderheid gehaald zou worden door de NEEN stemmers. Anna Lindh was de grote voorvechtster voor de JA stem. De vraag is nu hoeveel mensen om irrationele reden hun stem van een nee in een ja zullen veranderen.

Ook op 14 september wordt in Estland een referendum gehouden over de toetreding tot de EU. Er is ook daar weer zoveel propaganda gemaakt voor de vóór-stem, dat het verwonderlijk zou zijn als er een "nee" uit zou komen. Propaganda niet alleen van de Estlandse politici, maar ook door andere EU landen, zoals Letland en Polen, en vanuit Brussel.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: EU
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.