Als Top 10 weblog voor nieuws en politiek houdt Vrijspreker u natuurlijk goed op de hoogte van de verrichtingen van ‘Onze Jongens’ aan het Oostfront in Afghanistan. Met operatie Medusa in volle gang is het tijd om even op een rij te zetten hoe succesvol de wederopbouw, waar Nederland zo graag haar bijdrage aan levert, de afgelopen maanden is verlopen.

Uit de officiele Nato-propaganda-fabriek bereikten mij de volgende cijfers over het aantal afgeschoten Talibani (klik op de datum voor bron):

24 mei 2006: 24
10 juni 2006: 40
15 juni 2006: 40
23 juni 2006: 65
23 juni 2006: 17
24 juni 2006: 65
27 juni 2006: 29
5 juli 2006: 35
11 juli 2006: 30
16 juli 2006: 35
19 juli 2006: 6
23 juli 2006: 19
25 juli 2006: 600
26 juli 2006: 7
29 juli 2006: 18
30 juli 2006: 20
13 augustus 2006: 20
17 augustus 2006: 8
20 augustus 2006: 70
22 augustus 2006: 9
23 augustus 2006: 29
24 augustus 2006: 8
26 augustus 2006: 7
26 augustus 2006: 16
3 september 2006: 200
3 september 2006: 20
3 september 2006: 89
5 september 2006: 50
10 september 2006: 94
11 september 2006: 92
24 september 2006: 20
28 september 2006: 300

Wellicht dat Nato-HQ in haar enthousiasme enkele lijken dubbel heeft geteld, maar bovenstaande bodycount geeft toch een goede indruk over de nuttige manier waarop uw belastingcenten worden ingezet.

Noot van de redactie:
De verslaggever die De Vrijspreker als ‘Embedded Reporter’ naar Afghanistan zou sturen, heeft zich helaas bedacht. De Vrijspreker is daarom afhankelijk van de informatie die ons bereikt via de officiele kanalen.
Het ministerie van Defensie heeft dit bericht niet gecontroleerd en heeft er geen wijzigingen in aangebracht.

10 REACTIES

 1. Dat is geweldig.
  En dat alles voor maar 2 dooie Nederlanders? Een koopje!
  Nou ja, al dat belastinggeld moet je natuurlijk bij zoiets niet meetellen.

 2. Die Afghaanse Kruistocht loopt kennelijk als een tierelier. Waarom al die moeite van Nato-zijde en zetten ze niet gewoon een digitaal tellertje op hun site, in plaats van dure haatzaaiende oorlogsinspanningen te plegen, vraag ik me af.

 3. Ik weet het nog net niet. Aan de ene kant is zo’n oorlog natuurlijk heel onlibertarisch, en onvrijwillige soldaten naar een oorlog sturen waarvoor ze nooit hebben getekend ook niet, mits een land niet direct is aangevallen door een ander land. Maar nu "we" dit land eenmaal overhoop hebben gegooid, met alle "collateral damage" van dien, zou het toch wel triest zijn als het voor niets is. Is niet de kerntaak van een (minarchistische) libertarische overheid om geweldsinitiatie door criminelen tegen te gaan? Is Afghanistan ook niet de facto een mandaatgebied of protectoraat van de NAVO? Ook al is de hele bezetting illegaal tot stand gekomen, heeft die overheid dan niet een verplichting om "haar burgers" ook te beschermen tegen die geweldsinitiatie? Als we nu vertrekken wordt het waarschijnlijk helemaal een bloedbad, met een "goede" kans dat de Taliban weer de macht grijpt.

  Ironisch dat ik dit nu net zeg, maarre… ben ik erg cynisch als ik ergens toch wel een beetje blij ben als er extreme moslimfundamentalisten die iedere Afghaanse vrouw in huis willen opsluiten en de hele bevolking volgens een achterlijke middeleeuwse, totalitaire ideologie willen laten leven, worden afgeschoten bij bosjes?

  Moslims die een ander niets fysiek proberen aan te doen wil ik absoluut tolereren, en ik ben absoluut geen fan van dat eindeloze "Islam-is-de-wortel-van-alle-Kwaad-in-de-Wereld" dat soms op deze site lijkt rond te waren, maar iemand die probeert geweld te gebruiken voor onderdrukking van anderen ben ik liever kwijt dan rijk. Al is gevangenisstraf of i.d. ook voldoende als het kan natuurlijk. 😉

 4. Bij mijn weten was het leeuwendeel van de Afganen -behalve de communistische massamoordenaars die asiel in Nederland hebben gekregen- reuze blij met de Talibannies. Pas toen George W. zei dat de Afganen 911 hadden gedaan trokken de westerse bezettingsmachten Afganistan binnen. Karzai en die paar andere krijgsheren zijn niet veel meer dan marionetten. Ik vind het opmerkelijk dat ik vrijwel nergens artikelen lees over hoe blij de Afganen zijn met de westerse ‘bevrijders’. Als de muzelmannen zo graag hun sharia-walhalla willen stichten op hun eigen grond, mogen zij van mij lekker hun gang gaan.

 5. [3] Niet de islam is de wortel van alle kwaad, maar alle totalitaire ideologieën.

 6. das nog eens een echte bijdrage van ons leger om de gemiddelde levensverwachting van de Afghanen omhoog te brengen.
  Ik weet niet precies de bevolkingsgrootte van het gebied waarin wij ‘actief’ zijn, maar door onze wederopbouw zal die inmiddels daar wel een paar procent gedaald zijn.
  Als we nog even zo door gaan, zijn er inderdaad geen problemen meer in Afghanistan…

 7. Die aantallen zullen dan wel inclusief burgerslachtoffers zijn. Mensen en hun gedachten en vooral machtswellustelingen zijn de wortel van al het kwaad, of dat nou van links of rechts, oost of west, politiek of geloof komt maakt niet uit.
  Geld en hebzucht doen t ook heel goed.

 8. [7] reden te meer om overheden mionder kans te geven hun hebzucht of andere hobbies uit te oefenen: het effect van ‘foutjes’door de overheid, is exponentieel groter dan een foutje door een individu.

 9. [4]
  Maverick,

  En de onderdrukte minderheid heeft pech?

  [5]
  Karel de Grote,

  Goed dat je dat zegt, maar soms krijg je (ik?) hier wel eens de indruk van niet.

  [7]
  Marc,

  Dat er burgerslachtoffers tussen zitten ben ik ook bang voor. Je hoort in ieder geval verdacht weinig over wie er precies gedood worden. Behalve het generische "Talibaanstrijders".

 10. De Nederlandse overheid heeft er geen probleem mee de doodstraf in te voeren in een ander Land. Meer dan 60% is voor de doodstraf in Nederland en die lieden in Den Haag doen zoals gebruikelijk of hun neus bloed. Zie elders het betoog van Wladimir over het meisje van 15 dat wordt geslacht door een zieke eikel die dat al eerder deed.

Comments are closed.