Op deze site staan veel argumenten om NIET te gaan stemmen bij de komende verkiezingen in België en in Nederland. Er is zelfs een speciale pagina aan gewijd: www.vrijspreker.nl/stemniet

Wij zijn benieuwd naar uw mening!

!++42++!

30 REACTIES

 1. [2] Pamela weet het altijd duidelijk, soms briljant, te zeggen.
  Toch is ze kennelijk nog zo naief dat ze denkt dat een stem op NT meer waarde dan nul heeft.
  Meer effect zou hebben als ze STEMNIET propageerde.

 2. Er gaan personen die wel gaan stemmen. Die zullen denken daar goed aan te doen, of er iets mee te bereiken.
  Ik ben benieuwd naar de reden waarom ze dat denken.

  Kom je ook zondag naar Roosendaal, dan kunnen we het eens trachten te analyseren!

 3. [3] Ja, misschien leidt een paranoïde steuntrekster ons wel naar een liberaal Nederland! 🙂

 4. Naar mijn mening kiezen zij die wel stemmen naar hun opvatting het kleinste van twee kwaden. Immers : wie niet stemt, legt zich neer bij de zonder hem tot stand komende zetelverdeling.

 5. dat niet stemmen is een gevoel dat ik me voor kan stellen, je baalt zo vreselijk van alles dat je er niets meer mee te maken wilt hebben,ik kan het nu met een druk op de kmop thuis af, nou ja dat wil ik wel even doen dan

 6. even een gedachte..

  Zou het principieel zijn om als belastingbetaler wel te stemmen, het gaat dan immers om de besteding van jouw geld?

 7. [2] Nederland Transparant heeft een lijstverbinding met GroenLinks. Ik vind het zeer eigenaardig dat Hemelrijk zich met deze club inlaat.

  Afgezien van de duistere contacten van deze partij is hun uitgangspunt duidelijk niet het onze. Het verhelderen en consequent maken van de democratie is niet in ons voordeel. Het zorgt er enkel voor dat dit monster langer kan blijven bestaan. Het (kennelijk vermeende) libertarisch gehalte van mevrouw Hemelrijk doet daar niets aan af.

 8. Overigens help ik de Nederlandse democratie ook, door tegen de Europese te stemmen (Partij voor de Vrijheid). Het is duidelijk dat ik op deze manier een demonisch instituut legitimeer. Maar ik heb liever alléén de demoon die ik ken, dan de continentale duivel als kwaadaardige bonus erbij. Vergeef mij.

 9. [9] "Legt zich neer"??
  Helemaal niet!
  Het is toch niet mijn verantwoordelijkheid hoe de maffia de zetels verdeelt?
  En mijn stem heeft "nul komma (duizend nullen" één" invloed.

  Pas als je wel stemt, leg je je neer bij die verdeling. Je speelt immers met het spel en zijn regels mee.

 10. [10] Als het drukken op een knop je een kik geeft, moet je het vooral doen.
  Alleen om die kik.
  Want wat denk je anders concreet met jouw druk op jouw knop te bereiken?

 11. [11] "Zou het principieel zijn om als belastingbetaler wel te stemmen"

  Ik denk niet dat er iets "principieels" aan zit.
  Je krijgt ook geen invloed op de besteding van je geld. Je probeert alleen een mandaat te geven aan een politicus om over jouw geld te beschikken nadat hij het eerst van je heeft afgenomen.
  En daarbij wil je hem ook een mandaat geven om over het geld dat hij van anderen heeft afgenomen te beschikken.
  Dat lijkt me niet erg moreel.

 12. [16] Principieel gezien heb je gelijk. Maar het gaat hier ook om, zoals vele anderen al gepost hebben, het minste van twee kwaden. En nu zie ik toch een goede gelegenheid voorbijkomen: de nummer 12 op de lijst van EénNL.

  12. Sander Boon, beroep: politicoloog
  Sander studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn afstuderen vervulde hij diverse functies bij politieke denktanks. In vervolg op zijn werkzaamheden bij de Teldersstichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD, was hij medeoprichter van de klassiek liberale denktank Frédéric Bastiat Stichting. Daarna werkte hij als research fellow bij de Edmund Burke Stichting. Momenteel is hij werkzaam als politiek redacteur voor een Amsterdamse uitgever.

  Ja, dat klinkt toch goed: iemand van de Frédéric Bastiat Stichting! Ik weet het nog niet zeker, maar deze meneer Boon maakt absoluut een goede kans op m’n stem!

 13. [17] "meneer Boon maakt absoluut een goede kans op m’n stem!"

  ALS je dat doet, stem dan ook op NR 12 van die lijst. Dan is dat nog leuk voor Sander.
  Wees je wel bewust dat je daardoor ook op het totale programma van EénNL stemt.

  Michiel, laat eens horen wat je verwacht wat het verschil voor de toekomst is, als jij jouw stem wel of niet op Sander uitbrengt.

 14. Reactie op degenen die vinden dat ze zouden moeten stemmen, om welke redenen dan ook:

  Hoe kun je nu als libertariër, zijnde tegen overheidsbemoeienis, je stem geven aan om het even welke partij?
  Die partijen zijn toch deel van die overheid? Door te stemmen geef je dan wel je fiat daaraan.
  Bovendien doe je mee aan het VIA DE OVERHEID invloed uitoefenen op andermans leven.

  Mij niet gezien! STEM NIET !!!

 15. Michiel: Sander is absoluut een goede vent. We kennen hem uit de EU-nee campagne.
  Hij liever dan al die andere opgewarmde lijken in de 2e kamer. Maar dan nog, zie mijn artikel van vanavond, de tweede kamer wordt gewoon genegeerd.

 16. Sander Boon…. Was dat niet de medewerker van de Edmund Burke Stichting, die voor zichzelf begon met de F. Bastiat stichting, toen dat niets werd weer terug ging naar Burke, om vervolgens samen met Eline vd Broek in Free Europe Inst. te stappen en toen dat ook niets werd bij Geert Wilders ging werken?

  En dan nu bij Pastors en Brilsmurf….. Hij lijkt mij inderdaad uitstekend geschikt voor een baantje in de politiek….

 17. [21] Hij heeft blijkbaar de gave om zich overal binnen te likken. Boon for president!

 18. [19] De komende verkiezingen zijn een herhaling van het grondwet-referendum. De keuze is één belabberde overheid of twee belabberde overheden. Aangezien in de EUSSR de kleine kans op meer vrijheid geheel verdampt is (fransen, spanjaarden, communisten..), heb ik toch maar besloten om dan op de partij voor de vrijheid te stemmen.

 19. Geloven in Nederlandse
  verkeizingen" doet echt niet onder voor het geloven in de "onbevlekte" ontvangenis … Fantastisch … Wundergbar … een mirakel …

 20. [23] Frits, ik neem aan dat je door jouw stem verwacht te krijgen: (enkele puntjes uit verkiezingspamflet PVV):

  -een land dat trots is op zijn eigen identiteit, met een bestuur dat problemen van de burgers oplost.

  -met heropvoedingskampen en preventief fouilleren in het hele land
  -met meer aandacht voor de opvoeding van kinderen
  -met een verplichte sociale dienstplicht
  -en rechten van het dier in de grondwet.

  Dit alles, en nog meer, krijg je gratis bij een aantal goede punten.

 21. [12] "Nederland Transparant heeft een lijstverbinding met GroenLinks."

  Frits, bij navraag kreeg ik het volgende antwoor:
  "Absolute onzin!
  Paul van Buitenen zit in de fractie van de Groenen in Brussel dit met het oog op het kunnen participeren in de budget controle commissie; (als kleine fractie kom je daar nl. niet in) hij opereert daar trouwens zelfstandig en heeft met de Groenen niks van doen!"

  Het blijkt dat je Europa Transparant en NT kennelijk als afzonderlijke dingen moet zien.
  Ook vind ik de naam van Paul vBuitenen niet terug bij NT.

  ZIE mijn stukje van 5 oktober (morgen)als nieuwe bijdrage over NT

 22. 1. Ik verwacht niet anders dan dat een goede meerderheid van het "electoraat" op de diverse (in wezen indentieke) partijen zullen gaan stemmn. Ook op deze site …

  2. Per slot is inmiddels een kleine 80% van de bevolking volledig afhankelijk van de overheid. Onverschillig of men prof, "beleids" ambtenaar is, danwel in de vangnetten ligt … of ergens tussenin.

  3. Over de politiek partijen "debateren" is al net zo min relevant als over "beroeps-worsetlaars". If yoy know what I mean.

  4. Duidelijk is dat ook op DEZE site de meesten participanten in feite in het Oranje-kippenhok zijn verwekt, geboren, getogen zowel er existeren en daar … helaas … nog niet uit zijn gestegen, of dat laatste (nog) niet hebben kunnen doen. … Maar laat mij alsjeblieft weten als, of wanneer, dat niet zo is … Ben reuze benieuwd.

  PS. Melkert zei op 14 Mei (een aantal jaren terug) dat Nederlanders slechts behoefte hebben aan "ZEKERHEID", vooral volledige "zekerheid".. En dat is helaas een waarheid als een koe …

 23. [26] Erg vervelend! Ik was in de veronderstelling dat NT een lokale afdeling was van ET. Ook dacht ik dat het deel uitmaken van een fractie inhield, dat zijn stem op punten die niet direct met het transparant maken van het bestuur te maken heeft mee zou gaan met de groenen, in plaats van het onthouden van stemming. Ik vind het een zeer verwarrende constructie en het spijt mij als ik de verkeerde conclusie getrokken heb.

 24. [25] Deze punten zul je in mijn ideale Nederland niet terugvinden. Maar het bestààn van Nedeland vind ik wel erg belangrijk. Ik vind een klein bestuur met meer van dergelijke onzin minder bedreigend dan een gigantisch bestuur met wat semi-liberale regeltjes. En voor mij is dat de enige keuze die er nu toe doet.

  Ik kan mij goed voorstellen dat ik zonder de PVV zelfs op de SP zou stemmen, terwijl ik die vuile, domme oplichters werkelijk veracht. Ik probeer aan te geven hoe ik de situatie bekijk: als het zelfbestuur van kleine landen verdwenen is, is vrijheid een verloren zaak.

  Overigens probeer ik pvda, cda en vvd stemmers ervan te overtuigen vooral niet te stemmen. Je morele argumenten komen hierbij goed van pas 🙂

 25. [29]

  Frits is duidelijk hopeloos in zijn eigen ondergoed verstrengelt. Hij wil, hoe dan ook, gaan "stemmen", ook al is het slechts voor spek en bonen…

  En hij weet niet eens dat dit land en volk nog NOOIT … "vrij" is geweest …

Comments are closed.