Kandidaat: Jan Pronk (PvdA ) Speciale vertegenwoordiger van de Secretaris Generaal van de Verenigde Naties in Sudan

Nominatie: “Wat ook het motief moge zijn [van westerse welvaartsmaatschappij] ze hebben in Afrika, Azië, het Midden Oosten en Latijns Amerika veel kwaad aangericht”.*)

Toelichting: Jan Pronk is een socialistische raspoliticus en was deze week uitgebreid in het nieuws over de Sudan, eens een ander onderwerp dan de verkiezingen.

Jan Pronk heeft zijn hele leven niets anders gedaan dan in dienst te zijn van (semi)overheidsbedrijven.
Daarin heeft hij zich met allerlei zaken bezig gehouden, zowel in Nederland als in het buitenland.
Hij is (alles vanuit de PvdA) Tweede Kamerlid geweest en Minister van Ontwikkelingssamenwerking en zelfs Minister van Oorlog. Zijn acties op het gebied van Milieu maatregelen zijn ook overbekend.
Hij heeft in het Europarlement gezeten en bij de Verenigde Naties. Een brede politieke loopbaan die zich uitstrekt tot zijn beide kinderen die ook in het politieke circuit zitten.

Jan heeft zelfs een professorbenoeming gekregen!

Ouderen kennen vooral de verhalen over zijn drankgebruik en dat hij problemen kreeg toen hij stomdronken tegen een verkeersheuvel aanreed. Dat hij op vluchten met de KLM zijn handen niet van de stewardessen kon afhouden, pleit ook niet erg voor hem.

Zijn hulp (met belastinggeld) aan “bevrijdingsbewegingen in Afrika is niet onbesproken. Hierbij op te merken dat dit losstaat van de soort bevrijdingsbewegingen. Als je het immers met dergelijke groepen eens bent, heten ze altijd “bevrijders”, maar als je het niet met ze eens bent, heten ze “terroristen”.

De hulp van Jan aan Fidel Castro schikken we graag onder de laatste groep. Net als we weinig waardering kunnen opbrengen voor de steun aan de beweging in Rhodesia die geleid heeft tot de macht van Mugabe die van Zimbabwe een van de meest ellendige plaatsen op aarde gemaakt heeft. Terwijl Mugabe waarschijnlijk een van de vetste geheime Zwitserse bankrekeningen heeft.

Zijn meest recente baan als Verenigde Naties vertegenwoordiger in Sudan is nu aan een voortijdig eind aan het komen omdat Jan dingen gezegd heeft die het leger van Sudan niet leuk vindt. Daarom hebben ze Jan het land uitgestuurd en mag hij er niet meer in.

Dat is een “schok”voor de Verenigde Naties en ook voor veel Nederlandse politici.
Agnes van Ardenne, de huidige Nederlandse Minister die ontwikkelings(belasting)geld beheert, is er speciaal voor naar Sudan toe. Zij wil proberen iets tegen die uitzetting van Jan te doen.

Jan Pronk heeft er lang op moeten wachten. Hij is pas nummer 60 in de rij van politici die de Vrijspreker Award van Politicus van de Week wint. Maar hij is niet de minste.
Hij verdient deze Award met vlag en wimpel.

—————————————–
*) Voorwoord van Jan Pronk bij: Peter Goedhart, Tulpen in India en andere verhalen, Zeist, 2003, ICCO, pp. 5-7

6 REACTIES

 1. Jan Pronk zuigt zwaar. Ik vond het echt super dat die kwezel in Sudan tot persona non grata is verklaard; ben ik het zowaar een keertje eens met de mullahs daar. Nu nog hier in Nederland uitzetten, dan in de USA, EU, China, Cuba, Zuid Afrika, etc. Tot deze psychoot in staatsdienst alleen nog welkom is in het land van de Zoon der Zonen, Noord Korea. Hij zal zich daar vast thuis voelen.

  Overigens, hoe zou het momenteel gaan met Kameraad Thijs Woltgens die toch van mening is dat NL maar zo snel mogelijk een deelstaat moet worden van de Bundesrepublik Deutschland?

 2. Super.
  Wat een compliment als een overheid je het land uitflikkert omdat je het leger bekritiseerd.

  Natuurlijk is het ook nog eens een voorkeurbehandeling (positieve discriminatie), want een Jan-zonder-VN-Pet zou een kogel krijgen van die lui.

  Al met al een verderfelijk regime.

 3. Geweldig, Pronk weggestuurd!

  Dit is al met al toch wel de grootste fraudeur van Nederland. In een beschaafd land zou hij allang achter slot en grendel zitten.

 4. [3] Pronk heeft als minister van ontwikkelingshulp zijn zoontje in het diplomatenklasje van BUZA gepropt waar die proleet anders nooit in toegelaten zou zijn en heeft bij de eerste verkiezingen in Zuid Afrika na het blanke regime zijn echtgenote onder haar meisjesnaam als officieel toekijker daar heen gekregen tegen een zeer royale vergoeding uiteraard, via de stichting van zijn gabber die andere corrupteling Jan Nico Scholten. Pronk heeft die stichting jarenlang gesubdidieerd uit het ontwikkelingsbudget en daar werd dan het dikke salaris van Jan Nico van betaald terwijl die ook nog eens regelmatig vanuit 5-sterren hotels en luchtgekoelde limousines in zijden pakken gehuld de uitgehongerde negers ging observeren.

  Onnodig te zeggen dat Pronk intussen allang multimiljonair is geworden van zijn medeleven met de lijdende zwarte medemens.

 5. Waarom ziet een ontwikkelingsland als Sudan wel dat Pronk niet deugd, wij in ons beschaafd Nederland zien het nog steeds niet.

Comments are closed.