Het is huilen janken brullen geblazen. Drie dagen nationale rouw. Volgens diverse bronnen op het wereldwijde web zal Dagobert Duck niet meer terugkeren als minister. Dat lijkt mij volkomen logisch als de VVD niet deelneemt aan een nieuwe regering.

Het gevlei in de (bijna) gesubsidieerde media en van andere slurpers van belastinggeld liegt er niet om. Zie bijvoorbeeld de links hieronder. Vooral het geslijm en gewauwel van nep-liberale partij Groen Links mag er wezen.

Voor mij blijft Gerrit Zalm echter De Man Van De Eurozwendel die ons allemaal 10% armer heeft gemaakt omwille van puur politiek opportunisme. Men (ik neem aan dat hij dat niet alleen heeft beslist) wilde de Duitsers niet schofferen door de Gulden voor dezelfde koers om te wisselen naar de Euro als de D-mark die dankzij het ‘solide’ beleid van Helmet Kohl flink in waarde was gedaald. Gevolg: de Gulden is tegen een te lage koers omgewisseld met onmiddelijke inflatie tot gevolg.

Naar het schijnt -volgens artikelen in de gesubsidieerde media- heeft Gerrit Zalm het begrotingstekort teruggedrongen en de staatsschuld verkleind van 70 naar 50%. Als dat waar is, is dat een mooie stap voorwaarts geweest die binnenkort waarschijnlijk ongedaan zal worden gemaakt door een socialistische goochelaar in naam van een betere wereld. Politici zijn net gewone consumenten, lenen tot je er bij neervalt. Ik had liever gezien dat Gerrit zich als een liberaal had gedragen en tenminste afscheid had genomen na invoering van een fikse belastingverlaging. Helaas is de man alleen in naam een liberaal, en zelfs dat issie niet expliciet.

Nu is de vervolgvraag: welke bedrijven willen Gerrit in loondienst nemen? Ik doe de eerste gok: ING, waar hij nog een oude kameraad in de raad van ‘dromedarissen’ heeft zitten. Alternatief: lekker wachtgeld harken.

Links:
Artikelen uit andere media:
www.nos.nl/nos/artikelen/20…
www.telegraaf.nl/binnenland…
www.telegraaf.nl/binnenland…
www.volkskrant.nl/binnenlan…
www.volkskrant.nl/binnenlan…
www.nieuwnieuws.nl/archives…

15 REACTIES

 1. De VVD is net een klup rijwielherstellers.
  De VVD voert fietsbandenpolitiek ten faveure van de fietsende rooien. Na elk rood rondje mag de VVD de lekke banden plakken van de ministeriele fietsen. Vervolgens rijen de rooien die banden opnieuw aan gort.

  Op die manier houden ze gezamenlijk het Haagse circus draaiend. Ook al schiet dat op die manier niet echt op en ook al kost het een vermogen, elke keer weer… allemaal geen man over boord, zolang de belastingbetaler dokt.

  Met oprecht excuus aan alle eerlijke rijwielherstellers en fietsers, die ik hierbij niet op het oog heb.

  Wat Zalm betreft: lijkt me geen eer om door de gezamenlijke Nederlandse politiek corrupte applausmachine in het zonnetje te worden gezet.

 2. Zalm verdwijnt niet alleen als minister, maar ook maar gelijk als kamerlid!

  Was het niet zo dat deze man op 22 november voor vier JAAR een mandaat van kiezend Nederland heeft gekregen?

  Hoezo 4 jaar? Hoezo volks-vertegenwoordiger? Men heeft Zalm dan wel een zetel gegeven, maar als de uitslag hem niet bevalt stapt hij na 4 DAGEN gewoon op! Wat deed die man op de kieslijst?

  Iedereen die Zalm heeft gestemd is dus gewoon belazerd!!
  Alweer!

 3. [2] deze Zalm is een doodgewone crimineel, boehouder van de maffia en zou in een normaal land opgepakt en veroordeeld zijn.

 4. Zalm heeft toch nog een aanklacht aan zijn broek hangen van Martin Dessing. In verband met de invoering van de euro (onderwaarding en het feit dat de euroinvoering niet is behandeld als een grondwetwijziging).

  Misschien is het handig om de aanklacht tegen de privépersoon Zalm in te gaan dienen.

 5. [4] Dessing is een ordinaire CHARLATAN … die oud en af als tie is nog steeds geilt om aan de bak te komen. Onlangs nog op list 14. En hij krijgt op zijn "kort geding" gegarandeerd … NUL op zijn rekwest.

  Zalm echter, heeft tesamen met Duisenberg en TulbandKok, ruimschoots letterlijk de strop verdient voor hoogverraad.

 6. Zalm met zijn Zalmnorm, dat vind ik wel een slimme, want hanteer je die niet geven ze nog meer zo maar uit.
  Hij gaat nu 8 miljoen euro per jaar verdienen ergens, zou ik ook doen als ik hem was.

 7. [6]
  Wishful thinking, deze man heeft van zijn leven nog NOOOOIT in de commerciele sfeer gewerkt … en heeft geen idee wat een bottomline is en heeft kriminele neigingen …

  Zijlstra moeoet wel een VVD-er of ex-VVDer zijn … de club van pseudo-"zakenlieden" …

 8. Maak je maar druk ACP Zalm haalt lekker een bak geld op ergens bij een grote firma, en het zal hem (en mij) worst zijn dat jij dat niet goed vindt of zo !-:)

  inderdaad ik ben ex VVD en ken Zalm persoonlijk

 9. Brothers in crime……. Geen last van je geweten ? Vriend Zijlstra?

 10. "Naar het schijnt -volgens artikelen in de gesubsidieerde media- heeft Gerrit Zalm het begrotingstekort teruggedrongen en de staatsschuld verkleind van 70 naar 50%. "

  Ja, ehh, van 70 naar 50% van het BNP. Een BNP dat ondertussen fors gegroeid is dankzij de inflatie veroorzaakt door…..Gekke Gerritje.

  De staatsschuld is gewoon gegroeid, alleen het BNP is iets harder gegroeid. Da’s alles. En niet iets om trots op te zijn natuurlijk.

 11. [10] Naagh, het fictieve BNP is met nog geen twee procent gestegen alleen maar omdat de overheid met een zes procent is teogenomen.

  Met dat BNP wordt overigen verschrikkelijk geknoeid. Cooking the books noemt men dat. Het echte BNP van Nederland (op netto cash-flow basis) is zoiets van een 200 miljard, en dat het wordt meerdere malen uitgeven door mensen die werkelijk NIETS produceren of bijdragen, zodat het tot een 500 miljard "groeit" en waarvan de overheid dan weer meer dan de helft van uitgeeft. Until the shit hits the fan …

  Het is in feite een doodgewone Ponzi pyramide waarvan Zalm de hoofddader is. En op de keeper beschouwd heeft tie eenvoudig een misdadig leven achter zich.

 12. [10]

  Jij bent echt een Onbenul!! de staatschuld groeit nog altijd!!

  Alleen MINDER dan 3% (=Euro-norm!)

  Maar hij Groeit dus Nog steeds!! Alleen de GROEI van de Staatsschuld ligt dus onder de Euro-Norm!! Dankij die ‘geweldige’ Gerrit Zalm!!

  Let wel: mensen! Overgrote mede-momgolen-van-dit-land!!

  De (huidige) Staats-schuld Groeit dus nog steeds!!!

 13. … de (huidige) Staatschuld groeit dus echter minder dan 3%!!!

  Maar het groeit! En bloeid!!

  Nog steeds!!

  en wordt dus groter!!

 14. [12] Tja, jij mag je lesgeld wel eens terugvorderen. Iemand onbenul noemen omdat hij, quote, "De staatsschuld is gewoon gegroeid" schrijft, terwijl jij zelf beweert dat de staatschuld stijgt….
  Kortom: leer lezen.

Comments are closed.