RTL-nieuws: “Kwik mag definitief niet meer in nieuwe barometers worden gebruikt.”

In de spaarlampen die de EU verplicht wil stellen, zit ook kwik en daardoor zal een enorme hoeveelheid kwik in het milieu komen.

De stof is volgens het Europees Parlement veel te gevaarlijk voor milieu en gezondheid. De PvdA is blij. “Kwik kan het zenuwstelsel aantasten.”

Het lijkt ons niet erg consequent, maar mag je dat wel verwachten?

10 REACTIES

 1. "Het lijkt ons niet erg consequent, maar mag je dat wel verwachten?"

  Hehe, consequente politci:

  Open deze link:

  http://cgi.omroep.nl/cgi-bi

  Gan naar minuut: 46:40 Hehe…

  Kreeg het fragment nog niet geript op mn PC, maar geeft precies aan hoe politici zijn…

 2. Er komen dagen voor voor dat ik geen druppel kwik uit een barometer binnenkrijg .

 3. altijd inconsequent, is erg consequent.
  Weet je tenminste wat je aan politici hebt.
  En vandaar een consequente filosofie: libertarisme!

 4. Hoe zit het met kwik in vaccins?

  Let op: een overheid die kwik verbiedt in thermometers wordt door velen gezien als een overheid die het goed met ons voor heeft. Dat ze hetzelfde kwik dan weer naar ons toebrengen in de vorm van spaarlampen……….hoevelen zijn zich daarvan bewust?

  Lieve mensen, spaarlampen worden nu zelfs verkocht in natuurwinkels. Bij navraag aldaar werd mij verteld: “nee geen kwik in deze spaarlampen”. Nou vraag ik je. Ze zijn zelfs daar niet op de hoogte.

  flap [9] reageerde op deze reactie.
  Armin [10] reageerde op deze reactie.

 5. @marianne [8]: Troost u. Zodra de grote lampenboeren voldoende hebben verdient aan hun spaarlampen en toe zijn aan een nieuw speeltje (led) volgt er absoluut een verbod.

  Verder is het natuurlijk zo dat een barometer vooral een apparaat is waarmee je de milieu waanzin zou kunnen weerleggen. En een spaarlamp doet dat niet. Dus is een barometer slecht voor de EU en de spaarlamp niet.

  Heb tijden geleden eens gevraagd aan een asbestsaneerder wat hij van plan was te gaan doen als het asbest op was… Zijn antwoord was even laconiek als schokkend. : Wij zijn nu al bezig met de glas, en steenvezel isolatie. Die zijn net zo kankerverwekend als asbest, er is alleen nog geen serieus alternatief voor.

  Dus hoewel het al bekent is dat je van glas-en steenwol ook heel goed kanker kan krijgen, worden we gestimuleerd om het maar vooral te verwerken.

  Ja de overheid heeft continu het beste voor met haar opdrachtgevers.

 6. @marianne [8]: Hoe zit het met kwik in vaccins?

  Dat zit er niet in. Dwz niet anders dan sporen. net zoals als jij vis haalt in de supermart daar kwik in zit. Overal zit gif in.

  (Overigens wel eens met je spaarlampenverhaal).

Comments are closed.