Verhoging van BTW Het kabinet gaat de btw verhogen van 19 naar 20%. Dat bevestigen bronnen in Den Haag.
(Opbrengst ruim 3.5 miljard)

Leaserijders
De accijns op benzine gaat 1 cent omhoog. (Opbrengst 150 miljoen) En leaserijders moeten extra betalen want de fiscale bijtelling stijgt van 22 naar 25%. (Opbrengst 50 – 100 miljoen) De plannen zijn onderdeel van de begroting die op Prinsjesdag wordt gepresenteerd. Ook gaat de prijs van drank omhoog. (Zal inderdaad ook wel de nodige miljoenen opleveren)

Ouderenbonus verdwijnt
Rijke ouderen gaan vanaf 2010 extra belasting betalen als ze voor hun 65ste met werken stoppen. De bonus voor ouderen die na hun 65ste door willen werken, verdwijnt. (Moeilijk te zeggen hoeveel dit gaat opleveren. Dit ligt namelijk aan het aantal ouderen dat de verstandige keuze zal maken om hun pensioen in een ander land te vieren).

Conclusie
Totale schade door deze afzetterij: 4 tot 4.5 miljard.
Komend jaar (en vanzelfsprekend de jaren die daarop volgen) wordt ieder hoofd van de bevolking voor een extra 281.25 euro afgezet.

40 REACTIES

 1. Tja, de multiculturele wanorde moet ergens van betaald worden. Nederland is verworden, zoals ik al voorspelde, tot een bananenrepubliek en zal nog verder afglijden naar een stukje hel op aarde. Kijk naar de identiteitscrisis bij de eskimo en de aboriginal. Dat is nu ook gaande bij ons, mensen gebruiken middelen omdat het leven niet meer is zoals het was. Ik ga nog liever dood dan ik voorzie wat ons te wachten staat.

 2. Dit was toch door Jan Peter beloofd? Bij de verkiezingen beloofde hij toch dat we na het zuur van vroegere kabinetten nu allemaal van het zoet zouden genieten.

  Dat was dus kennelijk een leugen. Of is het nu een brevet van onbekwaamheid?

  Wat moeten we nu denken van zijn bewering dat de Hernoemde Grondwet in feite iets nieuws is? Is dat ook een leugen?

 3. Dit was toch door Jan Peter beloofd? Bij de verkiezingen beloofde hij toch dat we na het zuur van vroegere kabinetten nu allemaal van het zoet zouden genieten.

  Dat was dus kennelijk een leugen. Of is het nu een brevet van onbekwaamheid?

  Wat moeten we nu denken van zijn bewering dat de Hernoemde Grondwet in feite iets nieuws is? Is dat ook een leugen?

 4. [1]
  "The object of life is not to be on the side of the majority, but to escape finding oneself in the ranks of the insane."

  [2]
  Nee hoor. Politici liegen niet. Daarom zijn ze ook onschendbaar. En dat zoet komt nog wel, ooit. Gewoon een kwestie van een herdefinitie wan het woord ‘zuur’; even het woordenboek aanpassen dus, of Wikipedia of zo..

 5. [1]

  Onvoorstelbaar hoe jij hier weer de multiculturele samenleving bij kan betrekken! En dan ook nog eens zonder enige argumentatie. Het gaat hier om de taak uitbreiding van de overheid. Naarmate de staat meer taken naar zich toetrekt die anders door de markt vervuld zouden worden, neemt de behoefte van deze staat aan geld toe. Nu het woord liberalisering niet in het woordenboek van dit roomsrode gedrocht voor lijkt te komen, mag niet verbazen dat ze steeds meer geld nodig hebben. Meer controlediensten vereisen nu eenmaal meer personeel. De jeugd politie van onze minister Rouvoet is daar een mooi voorbeeld van.

  Richt je alsjeblieft op de kern van het probleem dat in het artikel besproken wordt. Of om een kortverhaal bang te maken: Het vervelende van reacties als die van jou is dat de aandacht van het werkelijke probleem, de overgrote staat, wordt afgeleid en men zich in de plaats daarvan richt op een minderheid van de gemeenschap die dan de zondebok is. Begrijp me niet verkeerd, er is sprake van een multicultureel drama in Nederland. Daaraan ligt ten grondslag een onjuist de toepassing van het begrip tolerantie. Zonder kritiek van tolerantie als alternatief voor verboden werken zo leert John Stuart Mill ons. Maar omdat kritiek verboden was door de politiek correcte lieden onder ons verwerd tolerantie tot onverschilligheid. Nu weten we wat de consequenties daarvan zijn. Als je kritiek dan eindelijk toelaat is het wel noodzakelijk dat je de voor zorgt dat kritiek zich richt op het juiste object: problemen met integratie en kansen jongeren behoren tot het multiculturele debat, een uitdijende overheid en bijbehorende exorbitante lastenverzwaringen zijn onderdeel van het debat over de taak van de overheid.

 6. [6] Helemaal gelijk. De reactie van Marcus geeft echter wel aan hoe de impulsieve respons van 90% van NL zal zijn: verontwaardigd (dat zijn wij ook) met een referentie naar al die bodemloze putten die gevuld moeten worden, waarvan de multikul een heel erg in het oog springende is, naast PvdA corruptie en allerlei nutteloze ‘vriendjes’-projecten (zoals niet alleen BKB maar ook BING, zie http://www.hetvrijevolk.com… ook PvdA).

  Geeft alleen maar aan hoe geïndoctrineerd ‘onze’ reacties zijn, en hoe de ware schuldige wordt overgeslagen. Er is nog veel werk te verzetten willen we die reflexen uitbannen.

 7. Een erg mooi verhaal:"de verhoging van de BTW wordt gecompenseerd door de verlaging van de WW premie"

  Oh? En als de WW premie lager wordt, dan moet ik over dat extra stukje loon gewoon weer belasting betalen. Terwijl ik de BTW netto moet betalen. M.a.w. het is weer een mooie vestzak-broekzak schijnpraat waarbij er tussen de vestzak en broekzak weer wat (52% in mijn geval) blijft hangen.

  Zoals gewoonlijk worden in Nederland de succesvollen weer gestraft. Dit laatste is natuurlijk democratisch, aangezien er een steeds groter groeiende groep succeslozen zijn in Nederland.

  Tijd om het zinkende schip te gaan verlaten zoals vele vrienden van mij al reeds gedaan hebben…?

 8. En zelf in het buitenland van je pensioen genieten om de graaiende overheid te ontvluchten zal niet altijd lukken: ik heb ergens gelezen dat de overheid op alle pensioenen van ambtenaren (ABP) gewoon de Nederlandse belastingtarieven blijft heffen, ook al emigreren die na hun 65e. (Anderzijds misschien wel hun verdiende loon?!)
  Weet iemand hier zekerheid over te geven. Is dat zo? Ik zou m’n buurman er graag mee verrassen. Hij heeft nl. zulke plannen en zit bij het ABP.

 9. De boy’s and the girl’s van politiek Den Haag maken al jaren gebruik van de kikkerproef. Gooi een kikker in een pan met kokendheet water en hij springt er onmiddellijk weer uit. Maar laat je de kikker rondzwemmen in een pan met water die langzaam aan de kook wordt gebracht dan blijft het diertje zitten en wordt héérlijk gaar gekookt. En zo koken ze ons ook gaar! Lekker simpel. Ieder jaar weer een graatje hoger!!

  Met het grootste gemak en met wat ambtelijke inspanning en zonder enig protest of weerstand schiet poliklinisch Den Haag lekker weer kort door de bocht, pak hier en daar wat en het gat is gedicht.
  Is dat teruggrijpen op het oude of nieuwe-socialisme?
  Zeer verwarrend allemaal. We worden bestuurd en gepakt door meerdere overheden………..regionale, provinciale, landelijke, europese.
  Ze zijn allemaal aan het uitzuigen en persen. En ze weten het allemaal mooi te verdedigen met al hun technocratisch gelul. Stemmen deed ik al niet meer en zeker niet met al dit chique’s.

  Met stalen gezichten en op ieders politieke voorhoofd stond geëtst "IK BEN EEN VUILE LEUGENAAR" en "wij" douwen jou een hypemoderne rotte euro door de strot en pakken zo de helft van je poen en daarna drijven we de prijzen op tot ver boven het niveau van de guldenprijzen.
  Nu, de volgende episode heet; "DE RATTEN ZIJN TERUG" en die vreten je je laatste euro’s.

  Argentinië kan nog iets van ons Nederlanders leren! Wat zijn wij toch en tof en educatief volk. MELKGEZICHTENREPUBLIEK!!

 10. [10]

  NL-se belastingen op ambtenarenpensioenen lijkt mij niet onredelijk … maar op AOW? Edoch dat laatste gebeurt ook. Mensjes die in het buitenland van hun AOW "genieten" (wat dus niets met overheidsdienst heeft te maken) worden daar bijvoorbaat op GEKORT … en hebben bovendien niks aan hun verplichte ziekenfonds verzekeringen waar zij wel premies op moeten betalen.

  Puntje uit het ECHTE leven: Ik heb de notarisssen onder mijn raadslieden gevraagd te regelen dat de AOW uitkering wat mij strax toekomt, via hun, zo lang ik leef automatisch geschonken wordt aan het Leger des Heils. Maar dat ik in de VS echter als charitabele gift voor het bruto bedrag van mijn belastingen kan aftrekken en daarmee uiteindelijk MEEEER aan kan overhouden dan die hele netto AOW grap.

  Dus waaaarom zouden ex-Nederlandse ambtenaren geen Nederlandse belastingen "aan de bron" betalen, onverschillig waar men zich bevindt

 11. [6] [7]
  hoezo?

  is de multiculturele wanorde – waar ongetwijfeld het meerendeel van de lastenverzwaring voor nodig is. als extraatje dan, bovenop een zeer aanzienlijk deel van de ‘reguliere’ begroting – dan geen rechtstreekse creatie van de staat?

  MA heeft gewoon gelijk.

  dat de staat, bestaande uit gore marxisten en die hieraan 100% debet is, het primaire probleem is, ja dat is nogal logisch.

 12. [8]
  Ja zo worden wij er ingetrokken,maar waarom gaan ze geen belasting op giften aan kerk en goede doelen instellen ? Daar is veel te halen gezien alle erfenissen en gok gelden die naar goede doelen gaan, om belasting te ontwijken.
  naar partij van de dierenen milieu kan dit wel, waarom bij een partij van de mensen dan niet ? ongelijke behandeling !!

 13. Dit kabinet heeft geen geheugen en geen enkel respect voor geschiedenis. Waar als duidelijk was dat men NIETS heeft geleerd van de ontwikkelingen in de eerste helft van de vorige eeuw is nu ook duidelijk dat het korte termijn geheigen niet meer werkt. Dit gaat duidelijk verder dan gewoon een gevalletje collectieve Alzheimer.

  Was het niet onder één van de vele kabinetten Balkenende dat de accijns op drank werd verhoogd (2003)? En was het niet onder diezelfde Balkenende dat die verhoging moest worden teruggedraaid omdat het zowel het MKB als de schatkist minder opleverde? En nu gaat Balkenende zijn fout van 2003 herhalen?

  Als dit iets aantoont is het dat Jan Potter geen ezel is, want die stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Dat maakt die ezel in vergelijking een uiterst intelligent dier. Dus waar moeten we Jan Potter (en aanhang) dan wel toe rekenen? De ééncelligen?

 14. [10]

  Ja dat is zo. In nagenoeg alle belastingverdragen tussen Nederland en andere staten, in ieder geval de EU-lidstaten, is een artikel opgenomen waarin is vastgelegd dat het ‘alleenvertoningsrecht’ m.b.t. de inkomsten belasting aan de Nederlandse Roverheid is voorbehouden. Maar …. ik kan je (helaas ??!!) uit ervaring vertellen dat, in mijn geval, in Portugal wonen inclusief belasting betalen in Nederland mijn leven zéééér véééél aangenamer heeft gemaakt !!
  Ik zou zeggen kom eens kijken hoe het is om te wonen in een provincie die groter is dan Nederland met slechts ca. 750.000 mensen. Om over het klimaat maar te zwijgen.

 15. [6] Generaal pardon: ¤ 500 miljoen, best-case scenario…
  Buitenlanders kosten per saldo meer dan dat ze opleveren, altijd al zo geweest…

 16. Mijn argumenten zijn dat er een tal van organisaties zijn die integratie moeten bevorderen. Agenten die op ‘cursus’ naar Marokko moeten gaan om begrip te krijgen hoe de cultuur is. En alle projecten om jongeren in het gareel te krijgen die absoluut een hekel hebben aan het westen. Behalve dan de uitkeringen, die zijn wel goed.

  En de vergrijzing? Mensen nemen steeds minder kinderen omdat het leven dermate duurder is geworden dat beide ouders moeten werken en dus het plannen van een kind op de 2e plaats staan. En gezien de sfeer van nu, kan ik mij voorstellen dat mensen zeggen dat ze geen kinderen meer willen.

  Het is natuurlijk heel makkelijk accijnzen te heffen op zaken die juist het leven wat aangenamer maken. Eerst maken we mensen verslaafd aan het roken, en dan vervolgens spelen we in op het collectieve schuldgevoel en dan verdienen we grof aan de verslaving van mensen die toch echt door de tabaksindustrie is geïnitieerd. Als je kijkt dat in China een pakje sigaretten 5 cent kost en benzine tanken in sommige landen belachelijk goedkoop is, kan je op je vingers natellen wie de melkkoetjes zijn.

  En agenten inzetten in wijken waar er geen land mee te bezeilen is, kost ook manuren enzovoorts.

  Causaliteit.

  1. Waarom loop het aantal geboortes terug? Ik denk persoonlijk aan de sfeer in het land en dat beide partners moeten werken om te kunnen leven naar onze standaarden. En als je kinderen hebt, kost je dat een vermogen aan leergeld en schoolboeken.

  2. Onwillige integratie van allochtonen, terrorisme bestrijding, preventie tegen radicalisering, mensen schaduwen die mogelijk een gevaar voor de samenleving kunnen zijn.

  3. Het pushen van de regering dat Nederland bij de EU moet gaan horen. Dat geeft stemmingen onder het volk waar sommige mensen op inspelen. Het stabiliseren van dit soort zaken kost ook geld.

  4. Wijken die verpauperen, oorzaak is bekende, dat kost geld.

  4. Files groeien, hoe dring je dat terug? Accijnzen heffen.

  En het gevolgen zijn dat het verhaalt wordt op werkende mensen en de consumerende mens.

  Ik vergeet de kosten van uitkeringen.

 17. [18] > Buitenlanders kosten per saldo meer dan dat ze opleveren, altijd al zo geweest…

  Ligt eraan waar. In Europa misschien. Immigratie met een verzorgingsstaat gaat immer kapot.
  Alle buitenlanders die naar de VS kwamen hebben de VS groot gemaakt. Hier in Thailand komen ook veel buitenlanders, die krijgen uiteraard geen cent van Papa. Zij brengen enkel geld mee en in het gunstige geval starten zij een succesvolle biz die hun omgeving doet bloeien.

  Buitenlanders toelaten en ongelimiteerd toegang geven tot de sociale woonboot gaat kopje onder. Vroeg of laat.

 18. Die rooie sodemieter Bos heeft het weer voor elkaar. De midden en hoge inkomens mogen weer eens dokken voor de niet werkenden en de geïmporteerde luilakken.

  Laat Bos vooral zo doorgaan, dan die de Partij van de Armoede over een paar jaar van de kaart geveegd.

  Nog even en Nederland is een ontwikkelingsland.

 19. [23] > de niet werkenden en de geïmporteerde luilakken.

  Dat zijn geen luilakken. De mensen in de WAO zijn ook geen luilakken. Zij maken wel optimaal gebruik van de aangeboden voorzieningen.

  De "voorzieningen" de nek omdraaien, moet je eens opletten hoe weinig luilakken er nog over blijven.

 20. Ik heb even gewacht met deze reactie om iedereen de tijd te geven. Omdat ik het idee heb dat de 2 personen (de namen schieten me even niet te binnen) op het fotootje beiden denken dat ze God zijn kunnen we deze foto rangschikken onder de noemer ‘spotprenten’
  Wat mij nu zeer verbaast is dat er nog geen protesten van uit de Moslimwereld gekomen zijn !.
  Of zouden die de Vrijspreker niet lezen ?
  O ja, lezen daar was wat mee.

 21. [24]
  Precies.

  Het is de machthebbers aan te rekenen, DAT zijn de filantropisch geinspireerde dieven die de systemen opzetten voor de inkomensherverdeling. DAT zijn degenen die de potten met honing klaarzetten om nietsnuttende individueen van heinde en verre aan te trekken teneinde hun machtsbasis te vergroten. DAT zijn degenen die steeds meer potten met steeds meer honing klaarzetten. Ooit komt het moment waarop men zich opeens vertwijfeld afvraagt waarom de bijen het af laten weten en de potten niet meer gevuld kunnen worden. De pottenvullers zelf zullen tegen die tijd onschuldig vanuit een onaantastbare positie toekijken en doen alsof hun neus bloedt, onderwijl een proletarisch cognacje achterover kiepend. Proost..

 22. [2] Nou kan je principieel niet stemmen maar dan krijg je dit dan slaan de asociale graaiers toe en stemmen masaal sp, gl en pvda zonder dat er enig tegenwicht is, zwijgen is toestaan….

 23. Ik herinner mij geen verkiezingsbeloftes over het verhogen van accijns en de BTW.
  De beloftes van voor de verkiezingen zijn de belastingen van na de verkiezingen, zei Eyskens. Hoe waar, blijkt weer eens.
  Jammer dat Vrijspreker daar zo’n walgelijk plaatje bij meent te moeten zetten.
  Rechtse hippies, inderdaad.

Comments are closed.