Gek, Gekker, Gekst. Idioot, Idioter, idioots. Belachelijk, Belachelijker, Belachelijkste. Etc.
Nadat men alle straten op alle mogelijke manieren in Overschie overhoop had gehaald, de eigen zakken zoveel mogelijk hadden gevuld, zoveel mogelijk subsidies had uitgetrokken aan overwegend zinloze projecten, had men nog steeds geen idee hoe de laatste belastingcenten uitgegeven dienden te worden. Paradie Overschie was het antwoord.

De gehele Nederlandse showbiz werd door de gemeente voor drie dagen ingehuurd. Van Dik Hout to Ilse de Lange en van Chipz tot Gorden. Kortom, zolang het maar veel poen kostte. Geld speelde dus, zoals gewoonlijk bij de overheid, geen rol. De burger, althans de belastingbetaler en niet de uitkeringtrekker onder deze groep, draaide er, zoals gewoonlijk, financieel toch voor op. Iedere buurtgenoot mocht meegenieten van deze herrie. Klagen was vanzelfsprekend uit den boze. Immers, dan ben je gelijk asociaal, niet-progressief, voor Geert Wilders, tegen de Islam, blah, blah, blah. Veel mensen kwamen er niet naar dit feest. Een ingezetene gaf op het internet aan dat het parkeerterrein leeg was.

Totale schade? 500.000 euro.
Totale schade per inwoner van dit dorp? 50 euro.
Totale schade per belastingbetaler van dit dorp? … (een hoop kratjes bier in ieder geval)

Was het niet beter geweest om gewoon aan iedere belastingbetaler belastinggeld terug te geven? Zodat hij of zij zelf kon bepalen waaraan hij of zij het geld kon uitbesteden? Neeh! Natuurlijk niet! Hoe kom je er bij?! De gemeente moest namelijk weer de stoere bink uithangen! De deelgemeente wil zichzelf op de kaart zetten als ’bruisende, dorpse voorstad van Rotterdam’

Wat de burger hier mee is opgeschoten, is voor velen een raadsel. Wellicht een extra hoge OZB-aanslag volgend jaar? De teneur op het internet is in ieder geval wel dat de meeste belastingbetalers het een grote belastingverspilling en aanfluiting vonden. Echter, de ander groep inwoners, oftewel de minder draagkrachtigen zoals dat mooi heet, van het dorp vonden het echter een groot succes. Wellicht een nieuwe methode om de Robin Hood uit te hangen?

6 REACTIES

 1. "Wellicht een nieuwe methode om de Robin Hood uit te hangen?"

  Robin Hood is als symbol gekaapt door collectivisten die ervan maken dat deze "stal van de rijken om het te geven aan de armen". Zo proberen die slinkse lui eenieder die als kind fan van Robin Hood was, voor zich te winnen.

  In werkelijkheid was Robin Hood evenwel een libertarier die het gestolen geld van de corrupte sherrif van Nottingham terugnam om het terug aan de burgerbevolking te geven.

  Gelieve deze libertarier dus niet te beledigen EN … linkse lui die met de uitstraling van de held misbruiken om er hun ideeen mee te propageren, erop te wijzen dat als ze echt fan van Robin Hood zijn, ze zich dus stante pede tot het libertarisme moeten bekeren.

 2. Iedere gemeente kent wel een paar schnabbelaars die graag ons geld uitgeven en via vriendjes het geld weer in hun eigen zakken laten verdwijnen. Zo werkt het nu éénmaal en zo zal het ook altijd blijven.
  En dit is voor zover ik weet toch allang maatschappelijk geaccepteerd?

 3. Hi Francisco,

  Ik geloof dat je de enige bent die Paradie Overschie geen succes vond, gezien de vele enthousiaste verhalen van bezoekers, vrijwilligers, verenigingen, kinderen, artiesten, enz. ’s Avonds stond het veld voor het podium vol en zelfs overdag was de opkomst groot. Ik krijg dus het idee dat de meeste inwoners van Overschie het helemaal geen probleem vonden om 50 eurie belastinggeld in te leveren voor een positieve gebeurtenis in hun ‘dorp’.

 4. Paradie was een spetterend succes,getuige de massale opkomst van de Overschiese inwoners.Lee towers was stomverbaasd over het enthousiaste publiek die massaal meezong op zn nummers. Ilse de Lange bleef 3 kwartier langer doorspelen omdat de menigte haar opzweepte.Dit festival was precies wat Overschie nodig had. Leve Paradie Overschie !!

Comments are closed.