U heeft het vast al een enkele keer op het nieuws gezien. Een wetenschapper uit Engeland die een superstorm verwacht. Dit voorspelt hij d.m.v de zonnevlekken op de zon.

Het bestuderen van zonnevlekken om het weer te voorspellen, is niet iets nieuws. De oude indianen gebruikten dit ook. Met naar onderzoek trouwens ook veel succes.

Helaas gaat dit recht tegenin de CO2 “wetenschap”. Deze veronderstelt namelijk dat de invloed van het heelal, en daarmee ook de zon, zeer minimaal is. Het gaat hun meer opm de CO2’tjes. Het is dan ook geen wonder dat deze wetenschappers in een state of denial zijn over de berichten over deze superstorm. Ze vinden het belachelijk, bespottelijk, volksverlakkerij, etc

Het is nog een weekje wachten voordat deze storm zich zal verschijnen. Echter, wanneer deze zich voordoet, zullen de “wetenschappelijke” reacties van de CO2 wetenschappers natuurlijk gebasseerd zijn om het redden van hun eigen hachje. Een zeer waarschijnlijke statement zal dan ook wel zijn: “Dit is een regelrecht gevolg van de opwarming van de aarde, het smelten van de ijskap. De politiek moet maatregelen nemen”.

Overigens is de superstorm wetenschapper ook van mening dat de aarde niet aan het opwarmen is, maar juist aan het verkouderen. Ook dit kan door Al Gore’s volgelingen gelukkig ondervangen worden. Verander gewoon de naam: “Global warming” naar “Global Climate Change”. Probleem gelijk opgelost.

En zo blijft het klootjesvolk voor de gek gehouden. Hopelijk komen een aantal mensen volgende week de echte waarheid tegen als deze superstorm zich aandoet. Als deze zich niet aandoet: +1 voor de Al Gore favo’s. Als deze zich wel aandoet: +1 voor de echte unconvenient truth.

Meer weten? Klik op een van de volgende vier letters: H I E R

29 REACTIES

 1. Het ziet er ook naar uit dat de zon en de maan, invloed hebben op vulkanisme en aarbevingen. Het mechanisme erachter is nog onduidelijk, maar als je naar jupiter en saturnus kijkt, en hun maantjes, dan is het vulkanisme duidelijker. Trouwens wordt er nu vanuit andere bronnen ook gewaarschuwd voor een superstorm rond de 24e. Waar het KNMI in zijn rapporten schijnbaar twee jaar geleden al voor gewaarschuwd heeft, het sterker worden van een orkaan, dus geen windkracht 12, maar 13, 14 of nog sterker. Het is allemaal dynamischer dan we denken, maar daar draagt de mens toch zijn steentje ook bij aan, toch?

 2. Jeetje,… Veel mensen weten niet eens hoe kaas gemaakt wordt of hoe het horloge om hun pols werkt.
  Maar iedereen heeft verstand van de aarde, planeten en melkwegstelsels.

  Het lijkt wel voetbal.

 3. Kaas wordt gemaakt van melk. Iets met wrongel en wei. Ik heb geen horloge, maar d’r zit een draaiknopje aan. Aarde is een druppel stof en water in het universum. Planeten zijn relatief grote dingen die ook in het universum rond rollen, en melkwegstelsels…. Tja Ooit één gezien? Ik vermoed dat het de weg is waarlangs de melk wordt gereden om kaas te maken.
  Ben ik geslaagd?

 4. Goed artikeltje.

  Ik bescheur me van het lachen als deze engelse wetenschapper gelijk krijgt.
  Hij vond het hele CO2 verhaal zwaar overdreven en wees de zon als veruit belangrijkste veroorzaker van klimaatschommelingen.
  De CO2-drammers zouden ongelofelijk te kakken worden gezet als ze weer eens niet op kunnen tegen echte (niet verpolitiseerde) wetenschappers.

  Die naamsverandering van global warming naar climate change was me ook al opgevallen en ook dat geeft aan hoe men de zaak aan het verdraaien en manipuleren is.

  Kan Den Haag (het binnenhof in het bijzonder)tijdens die superstorm misschien eens helemaal van de kaart geveegd kunnen worden?? 😉

 5. [6]
  Enerzijds hoop ik ook ten zeerste dat hij gelijk krijgt. Einde klimaat hype en grote sprong voorwaarts in de (klimaat-) wetenschap. Anderzijds zit ik niet te wachten op een overwaardering van andere pseudowetenschap.

 6. [3] En de maan is gemaakt van kaas. Dat weten we allemaal.

  Wat de wetenschap betreft, gaat het er volgens mij niet om wie wel of geen gelijk heeft, maar hoe we de storm overleven en de schade zo beperkt mogelijk houden.

  Een proefballon oplaten en kijken hoelang de theorie standhoud kunnen we allemaal natte vinger werk.

  Voorlopig is 95% van de natuurkrachten welke in de ruimte, aarde en de atmosfeer nog onbekend of staat de wetenschap in de kinderschoenen

  Maar een ding weten we zeker: Energie besparen is goed, al is het alleen maar voor je portemonai

 7. Ik vind het overigens een raar idee dat de orkanen en cyclonen veroorzaakt worden door warme vochtige lucht boven de oceanen, en nu komt er ineens een superstorm door zonne activiteit.
  Is dan wel een ander soort storm m.i.

  De wetenschap voorspelt wel een stevige zonnestorm in 2011!

 8. [8] Energie besparen is leuk en aadig, maar als je niet naar je werk kan om brandstof te besparen, dan vraag ik mij af waar het voordeel voor mijn portemonnee dan in zit.

 9. [8] "Energie besparen is goed, al is het alleen maar voor je portemonai"

  Onjuist, helaas. De enige reden waarom je zorgvuldig met allerlei bronnen (energie, maar ook milieu. etc) om dient te gaan ligt besloten in de moraal dat gebruik goed is, maar verkwisting crimineel.

  Goed voor je portemonnaie is het nog nooit geweest, want als er te weinig wordt gebruikt gaat de prijs omhoog omdat allerlei eco-taxen omhoog gaan.

  Het is net al dat CDA pleidooi rond de benzineprijs: die is te hoog, en de productlevernacier dient de prijs te verlagen. Dan kan de staat de accijns verder verhogen…

 10. [11]
  Off topic,

  Vanwaar die verwarring op HVV n.a.v. een (m.i. helder) artikel van Dr.Nomad, R.Hartman?

  Bij voorbaat dank.

 11. [10] je kunt in een benzine slurper of zuinige auto naar je werk.
  snel of rustig rijden helpt ook.

  Ik schreef over energie besparen, niet over helemaal niet gebruiken zoals jij suggereert.

 12. "Het bestuderen van zonnevlekken om het weer te voorspellen, is niet iets nieuws. De oude indianen gebruikten dit ook. Met naar onderzoek trouwens ook veel succes."
  yeah right.

 13. De zon zou geen invloed hebben op het klimaat hier? Ik durf wel de stelling te verdedien dan zonder de zon de temperatuur op aarde rond de -270 graden celsius is (dicht bij de 0 kelvin). Daarnaast zou het behoorlijk donker wezen hier, op een beetje sterrenlicht na. Ik denk dat bepaalde lieden te weinig buiten hun vergaderhol komen.

 14. [6]
  http://www.telegraph.co.uk/
  Altijd weer mooi om te zien hoe de overheid miljarden steelt van haar burgers om het aan duizenden wetenschappers te geven onder het mom de wetenschap vooruit te helpen en hoe iemand die redelijk onafhankelijk van het met overheidsgeweld beschermde wereldje hiermee komt.

  Bijna net zo grappig als al die duizenden met belastinggeld betaalde economen die bij IMF en wereld bank toekijken hoe de dollar crash en burn geschiedt, terwijl ze hem zelf veroorzaken met hun moral hazards en bail out akties van onverantwoordelijke dwazen.

  http://www.arxiv.org/pdf/07

 15. Apen en economen schijnen niet voor elkaar onder te doen!
  Knopje rood drukken is rente omhoog, knopje groen is rente omlaag. Het gele knopje is meer geld en het blauwe minder geld.
  Apen drukken steevast op het rode en blauwe knopje, maar dat wordt ze door de economen nu afgeleerd! [16]

 16. Bovenstaand artikeltje is al ongeveer een week oud. De voorspelling is dus niet voor over een week, maar voor a.s. weekend. Om precies te zijn ergens tussen 23 en 28 november.

  De KNMI weersvoorspelling is voor dit weekend beslist niet: storm, maarrr….. de wind gaat wel naar het NW, er komt een stevig windje (6 à 7), en – belangrijk – de 24ste is er volle maan en dan hebben we in Nederland een paar dagen later springvloed.

  Gedeeltelijk heeft Corbyn dus al wel gelijk, maar een mega storm??????

 17. De zon heeft net als de maan invloed op onze planeet! Net als alle andere planeten invloed hebben op ons leven hier op aarde. Veel mensen vinden dat maar kul, omdat het riekt naar occulte oplichters en hippie-achtige zwevers. Ik houd met al jaren bezig met de standen van planeten en iedere keer verbaas ik mij erover hoe duidelijk planeten de ’tijd’ van ons leven aangeven. Ik kijk naar de stand van de planeten die op dit moment en in 2008 een verschuiving laten zien, plus een vierkant verbindingen tussen lange termijn planeten en die geven aan dat…….? We shall see!

  En of er een superstorm komt? Bij mijn weten gaan stormen in de herfst en winter gepaard met een stijgende buitentemperatuur!? Even opletten of het t-shirtjes weer wordt!

 18. "Als deze zich niet aandoet: +1 voor de Al Gore favo’s. Als deze zich wel aandoet: +1 voor de echte unconvenient truth."

  Niks +1 voor Al Gore, uitblijven van superstorm bewijst nl niks.
  Wel -1 voor de pseudo-wetenschap, maar ja, het leuke van die tak van wetenschap is dat het niets uitmaakt hoe vaak je er langs zit, er zullen altijd sukkels zijn die erin blijven geloven.

 19. [20] Ik begrijp niet helemaal waar jij de kwalificatie ‘pseudowetenschap’ op baseerd. Heb je daar sterke argumenten voor, of denk je simpelweg: ‘Iemand die in zijn eentje tegen de massa ingaat, moet wel ongelijk hebben.’

  Ik hoop dat jezelf al inziet dat dit onzin is…

 20. [18] Corbyn heeft denk ik goed gekeken hoe Gore Al het aanpakt om veel aandacht te krijgen. Met lekker veel drama en angst zaaien dus. Volgend jaar nobelprijs voor hem?

 21. [22] Nee, we hoeven elkaar na de 28e niet te spreken. Het gaat hier namelijk niet om deze zaak, maar om een principe. Altijd moet één iemand de eerste zijn met een nieuwe theorie. Altijd moet iemand tegen de massa ingaan, die vervolgens anderen overtuigt of niet. Zo ja, dan moet hij nog veel mensen overwinnen die zijn idee weigeren te geloven. Zo niet, dan staat hij voor aap en kan hij worden afgevoerd. Maar hij is nog geen pseudo-wetenschapper als hij een nieuwe theorie verzint. Hij is dat pas als die nieuwe theorie onzin blijkt. Dat jij hem nu al veroordeeld is dus nogal vreemd. Doet mij denken aan de katholieke kerk in de middeleeuwen.

 22. [26] ‘Altijd moet één iemand de eerste zijn met een nieuwe theorie. Altijd moet iemand tegen de massa ingaan, die vervolgens anderen overtuigt of niet. Zo ja, dan moet hij nog veel mensen overwinnen die zijn idee weigeren te geloven.’

  Je bedoelt zeker iemand als Arrhenius? 😉

 23. er lijkt nu toch wel wat aan te komen..
  paardaagjes later.. maar wel knap omdat een halfjaar geleden te berekenen…
  In engeland word er al gesproken over extreem weer. hier in nederland over onstuimig.. maar niet iets wat je elke herfst verwacht, aldus de KNMI.

Comments are closed.