Elsevier meldt: “Alle Marokkaanse moskeeën zetten hun deuren wagenwijd open op de dag dat de Koranfilm van Geert Wilders uitkomt. De open dag is bedoeld om ‘de boel bij elkaar te houden’.”

Nu ben ik de laatste tijd erg bekoeld geraakt onder alle media-aandacht voor moslims, maar ook zeker ten aanzien van de activiteiten van ons Christenkabinet. Het eerste onderwerp stoort me steeds vaker vanwege de collectivistische inslag van deze religie annex politieke filosofie en cultuur. En dat elk beroep op individualiteit van praktiserende moslims vals (b)lijkt. Ze gaan nu “de boel bij elkaar houden” als de film van Wilders uitkomt. Dan denk ik: get a life.
“Ons” Christenkabinet vaardigt het ene verbod na het andere uit. En er gaat geen dag voorbij dat er niet een corrigerende morele boodschap vanuit het kabinet wordt verkondigt. Dan wel de illusie, dat drs. W.J. Bos z’n begroting solide gaat zijn dit jaar – want we verwachten 2,5% economische groei.
Deprimerend hoor. Dan maar op zoek naar wat humor. En ik vond het.

#4 Anja Meulenbelt wrote (Link) (Beantwoorden)
Ik wist ook niet van die open dagen, Faisal. Dus als jij er voor zorgt dat ik weet wanneer die zijn, dan zet ik ze weer op mijn weblog. Ik denk dat veel mensen best nieuwsgierig zijn, maar ook een beetje huiverig (zoals ik vroeger kerken ook een beetje eng vond) dus als ze in groepjes kunnen gaan, gaat het al makkelijker. Ik heb ook wel eens moslimvriendinnen meegenomen naar mijn kerk. Dat was ontzettend leuk. Niet alleen dat ze konden horen dat er bij ons altijd gebeden wordt voor jodenmensen, moslimmensen en christenmensen, maar het was makkelijk dat ik er bij was. Ik kon nog eens wat uitleggen, en omdat ik er bij was was het voor de kerkgangers weer makkelijker om de vriendinnen (met hoofddoek) aan te spreken. Kreeg de ene, een bekeerde Nederlandse, nog het compliment dat ze zo goed Nederlands sprak… Daar hebben we nog erg om gelachen.

Bron

16 REACTIES

 1. "jodenmensen, moslimmensen en christenmensen"

  WTF

  wat een kwadraatmuts

 2. Het paternalisme druipt er vanaf af. Dat is het probleem met dit soort mensen en die zien geen individuen, alleen maar vertegenwoordigers van een gemeenschap. Anja Meulenbelt is een aartscollectiviste en die heeft natuurlijk veel gemeen met andere aartscollectivistische stromingen zoals de islam. Dat gaat goed samen en verklaart tevens de symbiose tussen deze groeperingen. Ze staan allemaal vijandig jegens individuele vrijheid. Vreselijk!

 3. Lees ook even de uitstekende analyse van Aad Leering over de achtergronden van dat Open huis in de moskee: http://www.hetvrijevolk.com

  "In de Telegraaf zijn de loftuitingen op deze edelmoedige geste van de moskeebesturen niet van de lucht. Velen stellen dat die nare Wilders de Nederlanders zand in de ogen strooit met zijn gedram tegen de intolerante islam. En beloven dan ook naar de moskee te gaan.

  Zij doen er goed aan de reguliere moskeebezoekers uit te nodigen voor een tegenbezoek aan een kerk. Dan valt het masker van tolerantie namelijk al weer af. Want moslims zijn helemaal niet net zo welwillend om een kerk binnen te stappen. Zelfs als het om de begrafenis van een vriend gaat kan het kerkbezoek op afkeuring van ouders rekenen."

  Vervolgens wat ontnuchterende citaatjes van marokko.nl, u weet wel, die gesubsidieerde haathut waar Islamieten hun afkeuring voor de ongelovigen kunnen etaleren, onvrijwillig betaald door diezelfde ongelovigen, middels afpersing door de staat, die propageert dat discriminatie niet mag…

 4. "… een bekeerde Nederlandse …"

  Dat zegt dan weer iets over de verstandelijke vermogens van de ‘vriendinnen’ van AM. Naast het feit dat er sowieso iets mis moet zijn daarboven om überhaupt met AM bevriend te willen zijn, natuurlijk…

 5. "Een bekeerde Nederlandse"
  Was er ook een bekeerde Arabische bij?
  Nee?????????
  Hoe kan dat nou?
  Daar zou niet zo erg om gelachen worden misschien?

 6. "jodenmensen, moslimmensen en christenmensen" – Ondertussen kunnen de niet-gelovigen deaudvallen? Lijkt wel religie!

 7. "Een bekeerde Nederlandse".
  Bekeerd tot wat….???
  Een Nederlandse die Jodenmens, Moslimmens of Christenmens is geworden?
  Of kun je je ook tot het Nederlanderschap bekeren?

 8. Dat dat mens nog niet bekeerd is door die barbaar van d’r. Het is een schande.

 9. Misschien moeten wij politicusmensen, collectivistmensen, burgermensen en electoraatmensen eens uitnodigen op de dag voor het kapitalisme?

 10. [11] En wat doen we dan met de negermensen, chinesemensen, finnenmensen, maanmensen, indianenmensen, amsterdamsemensen, sterrenmensen, drankmensen, hoopvollemensen, vrouwmensen, zieligemensen, homomensen, dikkemensen en alleanderemensen?

 11. [13] Dan had je ‘m minimaal als hint in topic Humor moeten plaatsen.

  AM om te lachen? Ik vond het al knap dat ik dat vliegtuigzakje niet nodig had…

 12. [14] Nee, want het is cultuur. En cultuur is om te lachen. Als het om te huilen was geweest had ik het in het topic Politiek gezet. (Zie het Leids VVD topic. >:) )

 13. [15] Wat tegenwoordig voor cultuur moet doorgaan, is inderdaad belachelijk.

Comments are closed.