Tony is al druk bezig met het ritselen voor die baan met Macht!

Nicholas Sarkozy steunt zijn kandidatuur al!

Patrick Wintour licht in de Guardian een stukje van die sluier op:

“I’ll be president of Europe if you give me the power” *).

Nou ja, dat wil ik ook wel, en dan denk ik ook nog dat ik het beter zou doen!!!!
Ik zou meteen de hele boel ontmantelen!

Tony Blair is nu Middle East Envoy voor US, EU, Rusland en de VN. Maar echte macht schijnt hij niet voldoende te hebben. Wel een aantal lucratieve bijbaantjes. Die zou hij waarschijnlijk moeten opgeven als hij resident wordt. Daarom heeft Tony al laten weten dat hij wel bereid is dat mooie baantje te aanvaarden, als hij daar tenminste veel macht krijgt. Macht om beslissingen te nemen op het gebied van “defensie en handel”.

Die President van de EU (de politici noemen het liever president van Europa) komt tot stand door de Hernoemde EU Grondwet. Voor dat Blair zich helemaal bloot geeft, moet het nog iets zekerder zijn dat niet door een referendum (bvb. in Ierland) een kink in de kabel komt. Of doordat die grondwet ergens niet geratificeerd wordt. Dit laatste is maar een heel kleine kans. Zie alleen maar hoe sluipend stilzwijgend die ratificatie in Nederland plaats vindt. Het volk doet niets en laat het over zich heen komen.

Ook genoemd worden wel genoemd de oud Oostenrijkse kanselier Wolfgang Schlüssel (voorkeur van Angela Merkel nu) en de huidige premier van Luxemburg Jean-Clade Juncker.

En met dit ondergrondse touwtrekken is het geritsel nog lang niet afgelopen. Er zijn door die Hernoemde Grondwet nog meer baantjes te verwerven. Zo zijn er de EU-Minister van Buitenlandse Zaken (“high representative” on foreign policy), de President van het Europese Parlement, en natuurlijk nog steeds de baan van V0orzitter van de Commissie.
Echt wel keus voor ambitieuze politici.
En dat gebeurt allemaal in uw belang!
———————————————-

*) politics.guardian.co.uk/ton…

5 REACTIES

  1. O makkelijk zeg, die President van Europa. We hebben hem niet eens zelf hoeven kiezen!

  2. Engeland is niet eens volwaardig lid en moet dat de lakens gaan uitdelen? Ze zijn van allerlei zaken die voor de overige landen verplicht zijn, en door Nederland natuurlijk grif zijn goedgekeurd,vrijgesteld. Vandaag kunnen we nog lezen de financiële maatregelen veel te streng zijn, dus daar willen ze niet van weten. Evenmins, en dat is uiteraard zeer verstandig, moeten ze niets van de Euro hebben.
    at zou wel erg merkwaardig zijn!

  3. [2] "wel erg merkwaardig.”
    Inderdaad. Maar je weet toch dat politici doen wat ZIJ willen en het volk volgt slaafs.

  4. Laat meneer straks fijn in de club van uitgerangeerden samen met Bush nog even nakauwen over GOD!….. (Good Old Days)….Fijn stelletje geestelijk gestoorden en incompetente wereldverbeteraars!

  5. …..natuurlijk bedoel ik Blair en Bush,……en Balk mag van mij ook lid worden van deze club…kan ie daar verder gaan als schoothondje en kakka doen uit zijn gereformeerde muil. [4]

Comments are closed.