Het EU (anti)rookbeleid; een typisch staaltje tegenstrijdige EU-demagogie: subsidieer de productie van tabak binnen de EU om enkele Europese boeren tegemoet te komen en belast tegelijkertijd de consumptie om de health-fascists te plezieren! De foto’s hieronder spreken voor zich.

De EU ‘Help’ campagne ‘voor een rookvrij leven’:

Duizenden tabaksboeren demonstreren in Brussel tegen vermindering van hun riante subsidies:

12 REACTIES

 1. Daar vat je het probleem goed samen. Veel mensen vormen een mening die in hun straatje past. Als je geld hebt, ben je liberaal en als je dat niet hebt dan ben je socialist. Verder denkt de gemiddelde Nederlander, die zich niet verdiept in politiek, niet.

  Dan krijg je dit soort idiote situaties. Het is natuurlijk niet alleen zo dat de EU hele idiote dingen doet. Wij laten het toe! En we ondersteunen dit in veel gevallen.

  Boeren zullen aan de ene kant tegen overheidsbemoeienis zijn als er wederom nieuwe regelgeving komt omtrent het vegen van de stal, maar aan de andere kant verwelkomen ze de overheidsbemoeienis als het centen oplevert.

  Dat de EU bureaucraten hier gewillig misbruik van maken is natuurlijk niet te vergeten. Maar zonder de maatschappelijke hypocrisie had deze idiote situatie nooit kunnen ontstaan.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Michel [1]:
  “….Wij laten het toe! En we ondersteunen dit in veel gevallen……Maar zonder de maatschappelijke hypocrisie had deze idiote situatie nooit kunnen ontstaan.”

  Inderdaad twee kernpunten.
  “WIJ” moeten beginnen met veel mensen dit inzicht te laten krijgen. (Zorg voor meer lezers van de Vrijspreker)
  Daarna heeft het pas zin nog andere wegen uit te vinden (en te begaan) om de zaak terug te brengen naar een morele maatschappij.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.
  Michel [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [2]:
  Dit geeft weer eens heel duidelijk aan in welke idiote club (EU) we door Balkenende en consorten geluisd zijn.

  Vanavoand in het nieuws: “Nederland besluit dat de fusie van ABN en Fortis de beste oplossing is. MAAR of je dit MAG gaan uitvoeren, moet wel eerst worden goedgekeurd, beslist, door de EU commissie. Voor dit project vooral door Neelie Kroes.

 4. @Hub Jongen [2]:

  Compleet eens.

  Ik heb me pas een aantal maanden geleden zelf verdiept in het fenomeen globalisering. Persoonlijk doe ik alles om mijn directe omgeving te informeren.

  Maar de reacties die ik krijg zijn meestal die van ongeloof in het begin. En als ze voorbij de ongeloof zijn, omdat ze zien dat er toch wel meer gaande is als dat Bos en Balkelende op tv verkondigen dan krijg je de discussie dat ze toch niks kunnen doen…..

  Helaas is het niet een gevalletje: geef de info en klaar is kees. Je moet mensen zo ver krijgen dat ze zelf gaan onderzoeken, en dat is een grote stap als As The World Turns net begint hoor!
  jjvandinges [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Michel [4]:

  Doe hetzelfde als de Eurofielen; gebruik de kracht van herhaling. Herhaal je standpunten keer op keer wanneer het moment geschikt is. Niet prekerig en elke keer weer anders geformuleerd. Dan went men aan het nieuwe idee en gaat men er over nadenken. Het werkt maar kost tijd. De mensen om mij heen zijn het meest gevoelig waar het hun geld betreft. Tegen betalen van meer belastingen, maar ook tegen afschaffen van hun zorg-toeslag, hypotheekrente aftrek, subsidie voor hun hobby etc. Het zijn net tabaksboeren…

 6. Waar zouden die oranjeklanten in het bovenste fotootje naar kijken, wat wij niet mogen zien?
  Chemtrails wellicht?

 7. “Voor een rookvrij leven”……Ja, ik ben ook voor een rook vrij leven!

 8. Mechanistisch hedonisme hoog in het vaandel is altijd een goed recept om in zeer mallotige situaties terecht te komen.
  Zeker met een vleesetende, billenknijpende nepchristen aan de politieke macht.

 9. @vlunkk [9]:
  Waarom wordt er door de mensen met de meest vaardige pen op deze website niet meer gepleit voor een meer liberaal beleid van de E. U. Dat al die subsidies voor alles en nog wat in werkelijkheid een sigaar uit eigen doos zijn en dat al die 3º wereldhulp alleen maar de inventiviteit van de mensen dempt.

 10. De hetze tegen tabak gaat heel ver.

  Wat als je de tabaks industrie stimuleert. Nieuwe banen. Amerikaanse tabaksboeren verdienen goud. tevreden rokende burgers. Meer belasting inkomsten voor de staat. minder oude mensen door vroege sterfte van rokers, dus AOW kosten drukkend.

  De oplossing is gewoon. Rookvrije horeca, en rook horeca. Daar mag je roken, daar niet.

Comments are closed.