vrijdag, 21 november 2008
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

EU Waanzin

Het EU (anti)rookbeleid; een typisch staaltje tegenstrijdige EU-demagogie: subsidieer de productie van tabak binnen de EU om enkele Europese boeren tegemoet te komen en belast tegelijkertijd de consumptie om de health-fascists te plezieren! De foto’s hieronder spreken voor zich.

De EU ‘Help’ campagne ‘voor een rookvrij leven’:

Duizenden tabaksboeren demonstreren in Brussel tegen vermindering van hun riante subsidies:

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: EU
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Michel schreef op : 1

  Daar vat je het probleem goed samen. Veel mensen vormen een mening die in hun straatje past. Als je geld hebt, ben je liberaal en als je dat niet hebt dan ben je socialist. Verder denkt de gemiddelde Nederlander, die zich niet verdiept in politiek, niet.

  Dan krijg je dit soort idiote situaties. Het is natuurlijk niet alleen zo dat de EU hele idiote dingen doet. Wij laten het toe! En we ondersteunen dit in veel gevallen.

  Boeren zullen aan de ene kant tegen overheidsbemoeienis zijn als er wederom nieuwe regelgeving komt omtrent het vegen van de stal, maar aan de andere kant verwelkomen ze de overheidsbemoeienis als het centen oplevert.

  Dat de EU bureaucraten hier gewillig misbruik van maken is natuurlijk niet te vergeten. Maar zonder de maatschappelijke hypocrisie had deze idiote situatie nooit kunnen ontstaan.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. Hub Jongen schreef op : 2
  Hub Jongen

  @Michel [1]:
  “….Wij laten het toe! En we ondersteunen dit in veel gevallen……Maar zonder de maatschappelijke hypocrisie had deze idiote situatie nooit kunnen ontstaan.”

  Inderdaad twee kernpunten.
  “WIJ” moeten beginnen met veel mensen dit inzicht te laten krijgen. (Zorg voor meer lezers van de Vrijspreker)
  Daarna heeft het pas zin nog andere wegen uit te vinden (en te begaan) om de zaak terug te brengen naar een morele maatschappij.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.
  Michel [4] reageerde op deze reactie.

 3. Hub Jongen schreef op : 3
  Hub Jongen

  @Hub Jongen [2]:
  Dit geeft weer eens heel duidelijk aan in welke idiote club (EU) we door Balkenende en consorten geluisd zijn.

  Vanavoand in het nieuws: “Nederland besluit dat de fusie van ABN en Fortis de beste oplossing is. MAAR of je dit MAG gaan uitvoeren, moet wel eerst worden goedgekeurd, beslist, door de EU commissie. Voor dit project vooral door Neelie Kroes.

 4. Michel schreef op : 4

  @Hub Jongen [2]:

  Compleet eens.

  Ik heb me pas een aantal maanden geleden zelf verdiept in het fenomeen globalisering. Persoonlijk doe ik alles om mijn directe omgeving te informeren.

  Maar de reacties die ik krijg zijn meestal die van ongeloof in het begin. En als ze voorbij de ongeloof zijn, omdat ze zien dat er toch wel meer gaande is als dat Bos en Balkelende op tv verkondigen dan krijg je de discussie dat ze toch niks kunnen doen…..

  Helaas is het niet een gevalletje: geef de info en klaar is kees. Je moet mensen zo ver krijgen dat ze zelf gaan onderzoeken, en dat is een grote stap als As The World Turns net begint hoor!
  jjvandinges [5] reageerde op deze reactie.

 5. jjvandinges schreef op : 5

  @Michel [4]:

  Doe hetzelfde als de Eurofielen; gebruik de kracht van herhaling. Herhaal je standpunten keer op keer wanneer het moment geschikt is. Niet prekerig en elke keer weer anders geformuleerd. Dan went men aan het nieuwe idee en gaat men er over nadenken. Het werkt maar kost tijd. De mensen om mij heen zijn het meest gevoelig waar het hun geld betreft. Tegen betalen van meer belastingen, maar ook tegen afschaffen van hun zorg-toeslag, hypotheekrente aftrek, subsidie voor hun hobby etc. Het zijn net tabaksboeren…

 6. Spy-Nose schreef op : 6
  Spy-Nose

  Waar zouden die oranjeklanten in het bovenste fotootje naar kijken, wat wij niet mogen zien?
  Chemtrails wellicht?

 7. IIS schreef op : 7

  “Voor een rookvrij leven”……Ja, ik ben ook voor een rook vrij leven!

 8. YaHozna schreef op : 8

  Mechanistisch hedonisme hoog in het vaandel is altijd een goed recept om in zeer mallotige situaties terecht te komen.
  Zeker met een vleesetende, billenknijpende nepchristen aan de politieke macht.

 9. vlunkk schreef op : 9

  De hele EU-grondwet is fascistisch, net als het handvest van de VN.
  Alle vrijheden, tot je tegen hen protesteert. Dan ben je een terrorist en mag je ter plekke afgeschoten worden.

  Nico Schats [10] reageerde op deze reactie.

 10. Nico Schats schreef op : 10

  @vlunkk [9]:
  Waarom wordt er door de mensen met de meest vaardige pen op deze website niet meer gepleit voor een meer liberaal beleid van de E. U. Dat al die subsidies voor alles en nog wat in werkelijkheid een sigaar uit eigen doos zijn en dat al die 3º wereldhulp alleen maar de inventiviteit van de mensen dempt.

 11. Pieter schreef op : 11

  Goed nieuws!
  Mogelijk dat de nieuwe president van Europa, de Tsjechische president Václav Klaus (vanaf 1 januari), dit, en meer, duidelijk gaat maken aan het Europese volk.

  Hij is zeer EU kritisch en ook is hij libertarisch gezind. Zou hij even goed schennis gaan schoppen in Brussel?

  www.nytimes.com

 12. databekker schreef op : 12

  De hetze tegen tabak gaat heel ver.

  Wat als je de tabaks industrie stimuleert. Nieuwe banen. Amerikaanse tabaksboeren verdienen goud. tevreden rokende burgers. Meer belasting inkomsten voor de staat. minder oude mensen door vroege sterfte van rokers, dus AOW kosten drukkend.

  De oplossing is gewoon. Rookvrije horeca, en rook horeca. Daar mag je roken, daar niet.