vp1

Het heeft iets langer geduurd dan gepland, maar zojuist is dan alsnog de website www.vrijheidsparade.nl online gegaan. Deze website zal de geïnteresseerden de komende tijd op de hoogte gaan houden van de ontwikkelingen rond de parade. Zo zullen de exacte verzamellokatie en de aanvangstijd later nog bekend gemaakt worden. Er zijn echter wel reeds een uiteindelijke datum en lokatie gekozen, te weten:

26 september 2009 in Den Haag

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken via: http://www.vrijheidsparade.nl

En mocht u zich geroepen voelen om promotie te maken voor deze parade: dat zou ten zeerste gewaardeerd worden. Zonder uw hulp zijn we tenslotte nergens.

12 REACTIES

 1. Mooi gedaan en een schitterend logo.
  Ik ga reclame maken in mijn omgeving. Eens kijken of de gezapige Nederlanders van hun luie achterwerk komen.

 2. En 14 dagen eerder is de manifestatie Freedom Not Fear van 12:00 – 17:00 op het Museumplein in Amsterdam. Meer info via http://www.vrijbit.nl en http://www.volksopstand.net.

  Dus 12 september van 12:00-17:00 Museumplein Amsterdam…Freedom Not Fear 2009 …. want in deze digitale tijd kan niemand later zeggen ‘Ich habe es nicht gewusst’

 3. Bij een parade denk ik aan stampende laarzen.
  Men had beter rond de vrijheidsboom kunnen gaan dansen.
  Ni Dieu, ni maitre, nietwaar?

 4. http://1.bp.blogspot.com/_xgqHN6BQY9k/SSlYFMWp-DI/AAAAAAAAAWU/2A0_nDy4lOg/s400/jan-peter_balkenende.jpg

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Frygische_muts

  De Frygische muts werd in het Romeinse Rijk gedragen door vrijgelaten slaven en hun nakomelingen. Dit gebruik wordt vaak gezien als de oorsprong ervan als symbool van de vrijheid.

  In de Middeleeuwen dook de muts weer op bij de Noormannen en de Byzantijnen en gold ook als typisch voor de Saksen en Angelsaksen. Ook Napolitaanse zeelieden droegen de Frygische muts.

  Het hoofddeksel werd in de moderne tijd gedragen door de Jacobijnen en als symbool van vrijheid in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en de Franse Revolutie. Tot op de dag van vandaag wordt het nationale symbool van Frankrijk, Marianne, afgebeeld met een Frygische muts op.

 5. Of bedoel je dit;

  Tegenwoordig is de muts vooral bekend als hoofddeksel van de Smurfen en (in Duitsland) van de Mainzelmännchen.

 6. @Anno Zijlstra [9]:

  De individuele. Vrijheid is voor mij persoonlijk per definitie in eerst instantie individueel. Vanuit het individu komt de rest. Collectieve vrijheid kan alleen als elk individu vrij is. Als het individu kiest om zijn identiteit op te geven in een collectief, is dit altijd een persoonlijke keuze.

  Als mensen een andere interpretatie hebben, prima. Kom ook en draag je boodschap uit. Met de vrijheidsparade willen we niet een specifieke groep aanspreken. We willen een positieve bijeenkomst van mensen die hun vrijheid willen uitdragen dan wel een kritische houding hebben tegenover de beperking van die vrijheid. Of je nou religieus, links, rechts, of keihard middendoor bent.

  De kracht achter dit initiatief is het feit dat iedereen zelf bepaald waar hij of zij voor staat, en dit op een positieve en ludieke manier uitdraagt.

  Daarbij komt natuurlijk een stukje verantwoordelijkheid. Zoals iedereen wel weet, is dat een inherent aspect van vrijheid. Dat houdt in dat elke vorm van geweld of dwang niet thuis hoort in deze parade, en we zullen dit onderwerp zeker nog op de website gaan behandelen.

 7. ik ben bang voor een atoom oorlog…………..

  De joodse super-terreur bestaat uit 200 illegale atoombommen
  en die zullen ooit WO3 inluiden .
  De joden weigeren het Non-proliferatieverdrag te tekenen.
  Aan de vele VN resoluties vegen zich de joden de kont mee af .
  Alle oorlogen zijn agressie -oorlogen van de joden , schande !
  Alleen eerlijk en gemeend praten is de weg naar vrede !
  Maar dat willen de joden met hun Nazi-mentaliteit niet !

 8. Die atoom oorlog is reeds begonnen in irak en in afghaniestan en zal zich hopelijk niet tot iran uitbreiden door de de staat israel met in hun achterban de staat amerika en de europese staten, die dit alleen maar aangemoedigd hebben door deze nazi-mentaliteit toe te laten van israel, ondanks alle VN resoluties!

Comments are closed.