Drugs_novictimDoor dit drugsbeleid lijdt de maatschappij een schade van talloze miljoenen euro’s. Door kosten van allerlei controles, het bestraffen van “slachtofferloze misdaden”, het onderhouden van overvolle gevangenissen. Daar overheen komt dan nog het vele leed dat door dit beleid veroorzaakt wordt en de verstoorde levens vel vele betrokkenen.

En om dat helemaal niet te praten over het verlies van de zeer grote voordelen die hennep kan opleveren.

Een goed verhaal over deze waanzin is te lazen in BeursBox: “Hennep, het blijft moeilijk”.

4 REACTIES

 1. Het lijkt er op dat regeringen in Zuid Amerika een verstandiger koers gaan varen. Als zij tenminste niet bezwijken onder de tegendruk van drugsgebruiker nummer 1 (de bevolking van USA).

  Om welke reden zouden drugs eigenlijk verboden moeten zijn? Drugs-magnieters die ik ken komen niet veel verder dan te zeggen dat er anders 17-jarige schoolmeisjes uit het raam springen ergens in de grote stad. Ik heb betere argumenten gehoord, hoewel…

  Je zou als “wijs en rechtvaardig” politicus natuurlijk ook ramen kunnen verbieden. Daar gaan 17-jarige schoolmeisjes ook van dood, want zij vallen er soms uit. Of had die oma vorige week in Amsterdam ook drugs gebruikt?

 2. Alternatief canvaszeilen-VOC-gezwets van de hennepfaculteit van Wageningen.
  http://www.kiteship.com/marine.php
  Als er redding moet komen, dan van moderne kunstof vezels en niet van henneptouw etc.

  Dat de politie in een kramp schiet bij het zien van zo’n veld is logisch. Op zijn minst had de hennepfaculteit vooraf een melding kunnen maken bij de politie.

  OF het kweken van drugs legaal moet zijn weet ik niet.
  Nederland verdiend aardig met de export.

  Hugo J. van Reijen [3] reageerde op deze reactie.
  Tony [4] reageerde op deze reactie.

 3. @slijmerigesluipslak [2]:

  Wat is je definitie van drugs?

  Iets dat ‘verslavend’ is?
  In dat geval verwijs ik naar alcohol en gewone tabak.

  Iets, de consumptie waarvan slechts is voor de gezondheid?
  In dat geval verwijs ik boven alcohol en tabak ook nog eens naar verschillende soorten voedsel.

  Natuurlijk moet je drugs kunnen kweken. Je moet alles kunnen doen wat gebaseerd is op vrije uitwisseling van diensten of goederen tussen vrijwillige en volwassen partijen. Het kweken van drugs is een slachtofferloze “misdaad”.

  En dat de politie “in een kramp schiet” zegt helemaal niets. De politie schiet al in een kramp als iemand hun ‘autoriteit’ niet erkent.

  De politie schiet per definitie in de kramp bij het zien van iets dat illegaal is verklaard. Dat zegt echter niets over de vraag of iets eigenlijk wel TERECHT illegaal is verklaard.

Comments are closed.