Person_KlausVaclavZou het kunnen zijn dat Klaus nu als beleid heeft om Tsjechië helemaal uit de EU te bevrijden?

Dan zouden we hem op de eerste plaats kunnen steunen en tevens bezien wat we ervan kunnen leren om Nedrerland, en onszelf ook te bevrijden. 

Zie hieronder het artikel dat Vincent ons toestuurde:
 
Hájek: Klaus may want ?R to renew sovereignty by leaving EU

5 November 2009

Prague, Nov 4 (CTK) – One of Czech President Vaclav Klaus’s goals may be to have the Czech Republic regain its lost sovereignty, for example by its departure from the EU, Petr Hajek, deputy head of the Presidential Office, said on Prima TV Wednesday.

He alluded to Klaus’s words that the Czech Republic will cease to be a sovereign state after the Lisbon treaty comes into force.

Klaus, the treaty’s staunch critic, signed it after the Czech Constitutional Court gave the green light to it on Tuesday, as the last among the heads of EU states.

On that occasion he said that the loss of sovereignty due to the Lisbon treaty “legitimises the efforts of the part of the Czech public that does not feel indifferent to the matter of our national and state existence and that does not want to come to terms with this outcome.”

“The president is definitely one of the players in our reality and I think one of his possible goals is this extreme goal [Czech departure from the EU]. This is how I understand his statement on Tuesday,” Hajek said.

Asked whether Klaus has told him about such his plan, Hajek answered in the negative.

Hajek said he had advised Klaus to sign the Lisbon treaty. “There was consensus among president’s advisers in this respect,” he added.

6 REACTIES

 1. Dat de capitulatie van Klaus laat zien dat de NWO niet meer te stoppen is LIJKT inderdaad zo en klinkt vanuit bepaalde contexten héél logisch.

  Ook ik heb er echter aan gedacht dat het vertrek van Tsjechie uit de EU misschien wel een nieuwe gedachte van heer Klaus is (of er misschien al was).

  Het zou me ook helemaal niet verbazen als Polen en uiteindelijk toch ook Ierland hetzelfde doen. Het zou me trouwens geenszins verbazen als het geheel klapt.

  De macht van de NWO is groot maar gebouwd op zand, het is geen kracht. Uiteindelijk is het niets meer dan vermomde zwakheid.

  En waar ze absoluut niet mee om kunnen gaan is een shift in ONS bewustzijn naar een wereld waarin we hen niet nodig hebben, waarin werkelijke creativiteit (innovatie), zorg voor elkaar, weer weten wie we werkelijk, in essentie, zijn de boventoon voert.

  Zoals Jhon Consemulder het zo prachtig zegt: een wereld waarin love niet langer hurts maar met love herz.

  In zo’n wereld staan ‘ze’ tegen de muur.
  Laten we als een dergelijke wereld ons doel is ons niet verkijken op en verliezen in de weg er naar toe.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. @marianne [2]:

  “En waar ze absoluut niet mee om kunnen gaan is een shift in ONS bewustzijn naar een wereld waarin we hen niet nodig hebben”

  Juist Marianne! De gedachte dat dit mogelijk is zou nog door veel meer mensen gekoesterd kunnen worden. Velen zouden dan ook gelukkiger kunnen zijn.

  Wat wij kunnen doen, is daaraan werken:
  De moraliteit van een vrij wereld verduidelijken en uitdragen!
  En bewijzen aanvoeren dat dat dan tevens meer welvaart en welzijn mee zullen komen.

  Frank [5] reageerde op deze reactie.

 3. “Het zou me ook helemaal niet verbazen als Polen en uiteindelijk toch ook Ierland hetzelfde doen. Het zou me trouwens geenszins verbazen als het geheel klapt.”

  Ik help het je hopen, maar ik ben hier pessimistischer over.
  ALS 1 land de EU verlaat -CR of wie dan ook- is m.i. het hek van de dam en volgen er meer. Maar OF er eentje het lef zal hebben om het als 1e te proberen, is maar de vraag en ik vrees van niet.
  Wat eventueel zou kunnen helpen is als bv. 1 van de club med landen uit de Euro zou stappen. Ook daar geldt m.i. dat als 1 dit doet, er meerdere zullen volgen. En als dat gebeurt, dan zou dit een enorme psychologische klap zijn voor heel het EU-project. Dan is het ook een kleinere stap voor bv. CR om te besluiten de EU te verlaten. Dus wie weet, komt de oplossing via pakweg Griekenland en vervolgens CR. Dat zou wel eens kunnen. Laat het ons hopen. Maar zonder dit tussenstapje, zie ik niet dat een lidstaat het lef zou hebben om gewoon uit te stappen.

  John [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Scrutinizer [4]:

  Zie je Balkenende al zijn goedbetaalde baantje opgeven?
  En allemaal die EU parlementariërs die voor NL “strijden”?
  Zo zijn ze allemaal, behalve de ministers van Polen en Tsjechie.
  Het systeem zal uiteindelijk klappen, maar alleen door geldtekort.

Comments are closed.