De Amerikaanse Senator John Barrasso (R.-Wyo) riep Dr. Rajendra Pachauri, voorzitter van het IPCC (het klimaatpanel van de VN), vorige week op om op te stappen na onthullingen van voortdurende wetenschappelijke fraude onder diens toezicht. “Er vinden dagelijks nieuwe onthullingen over schandalen plaats inzake de zogenaamde feiten in de VN-rapporten. De integriteit van de data en van de wetenschap worden gecompromitteerd… Er is concrete actie van wereldleiders nodig. Regeringsdelegaties van de Algemene Vergadering van de VN en de Secretaris Generaal Moon moeten Dr. Pachauri onder druk zetten om af te treden als hoofd van het IPCC. Het is hoog tijd voor een onafhankelijk onderzoek naar het gedrag van het IPCC. De wetenschappelijke gegevens achter dit beleid moeten onafhankelijk worden geverifieerd…

Het regeringsbeleid op klimaatgebied kost honderduizenden  Amerikanen hun baan. Voortzetting van dit beleid dat steunt op corrupte VN-rapporten, is een ondersteuning van fraudulent gedrag. Het is een teken voor het Amerikaanse volk, dat ideologie belangrijker is dan hun banen.”

Nieuwe feiten:

Recente rapporten hebben de betrokkenheid van Pachauri en de VN bij het verdoezelen van onjuiste wetenschap aan het licht gebracht:

Februari 2, 2010: Investor´s Business Daily  Walter Russell Read, Projectleider voor Religie en Buitenlandse Zaken bij het Pew Fórum zei: “Na jaren waarin klimaatactivisten iedereen hadden beleerd over het overstelpend wetenschappelijk bewijs voor global warming blijken de meest prestigieuze agentschappen in de GW-beweging wetten te overtreden, gegevens te verbergen en onzinnige opgeblazen claims te maken die in sommige gevallen geen enkele wetenschappelijke basis hebben.”

Januari 30, 2010: Times of London. “Pachauri werd verteld, dat het oordeel van het  IPCC dat gletsjers rond 2035 zouden verdwijnen onjuist was, maar wachtte twee maanden om het te corrigeren”

Januari 24, 2010, Times of London: De VN associeerde GW ten onrechte aan natuurrampen. Repórter Jonathan Leake schreef: “Het IPCC brengt nieuwe controverse teweeg wegens het ten onrechte associeren van GW aan een stijging van het aantal en ernst van natuurrampen zoals orkanen en overstromingen en het rapport was niet onderworpen aan routinematige wetenschappelijke controle.”

Senator Barrasso, lid van zowel de Commissie voor  Energie en Natuurlijke Hulpbronnen als van de Commissie voor Openbare Werken, riep de internationale gemeenschap en de Regering van Obama op  om te verzekeren, dat de Amerikaanse energiepolitiek wordt gebaseerd op gezonde wetenschappelijke gegevens.

Recentelijk zond Barrasso brieven naar de Nationale Oceanografische en Atmosferische Administratie (NOAA) en de NASA om zijn bezorgdheid uit te drukken over een rapport, dat concludeerde, dat deze organisaties vanaf 1990 tweederde van de temperatuurstations rondom de aarde hadden opgedoekt op plaatsen die kouder zijn of gelegen zijn in rurale of hoger gelegen gebieden, om de trend van de gemiddelde temperatuur op te drijven.

Bron

6 REACTIES

 1. Het IPCC en zijn fanatici is in twee woorden samen te vatten:
  Georganiseerde misdaad.

 2. Ik ben serieus benieuwd hoe nu verder?
  Er zijn in al die klimaathysterie zoveel wetten en regels en vergeet niet belastingen verzonnen om de CO2 uitstoot terug te dringen.
  Wat gaat daar nu mee gebeuren?
  Ik vind het opvallend lang stil blijven op alle fronten.

  Als er maar 1 iemand iets begint te roepen waardoor de burger verder uitgeknepen kan worden zie je de overheid opeens overal z’n neus in steken maar waar zijn ze nu dit allemaal leugens blijken?

  Wanneer worden die regels weer teruggedraaid en krijgen wij ons geld terug?

  Jaja, ik weet het maar ik blijf een beetje naïef.

 3. Ondanks al die duidelijke berichten gaat men met het brainwashen van de jeugd gewoon keihard door.

  In BE is het vandaag “dikke truien” dag.

  http://www.lne.be/campagnes/dikke-truiendag

  Het ‘Educatief’ materiaal doet je maag keren. Zo staat er in de voorbeeldbrief aan de ouders:

  “Zo roepen we een halt toe aan de opwarming van de aarde en de klimaatsverandering.”

  Je zou het maar aantreffen in de boekentas van je kind!

  Sigmund [4] reageerde op deze reactie.
  baksteen [6] reageerde op deze reactie.

 4. Cramer:
  “Mensen willen het waarom van milieumaatregelen begrijpen. Vroeger waren de milieuproblemen zichtbaar: vervuiling van het water, de lucht en de bodem. Het raakte mensen in hun eigen leefomgeving. Het klimaatprobleem is veel meer abstract en vooral ver van ons bed.”

  Tis niet abstract en niet ver van ons bed. Tis onzin en we verliezen er geld aan!

 5. @surfer [3]: Ach mijn kind heeft deze week “the age of stupid” voor de kiezen gekregen na een inleidend praatje van de docente over het verdwijnen van de sneeuw op de kilimanjaro door global warming, het is niet te geloven, zoveel stupiditeit en dat op VWO niveau!

Comments are closed.