Wat krijgen we nou? Het 8 uur nieuws en de rest van de Nederlandse zenders vielen over elkaar om te vertellen hoe de FIFA toch bevredigd kon worden. Uiteraard door ook voor een deel lekker stoer te doen voor  kijkers die het helemaal idioot vonden.

Citaten en commentaar op NOS bericht

“–Bij opmerkingen als: “Nederland is NIET ZONDER MEER bereid om wetten te veranderen voor de FIFA”

–“ Nederlandse gemeenten en stadiondirecties hebben in de contracten die zijn gesloten met de FIFA allerlei restricties opgenomen

–“ Alle partijen hebben de contracten van de FIFA getekend, maar er zogenoemde sideletters bij gedaan met zaken waaraan Nederland niet wil of kan voldoen.” Kennelijk FIFA wel bevredigd, maar voor het volk piano aan spelen. Mak wennen.

–“ Veel steden en het kabinet hebben aangegeven dat de macht over politie bij burgemeesters ligt en dat daar niet aan valt te tornen”. Hoezo veel steden? Niet allemaal? Is het niet belachelijk dat er überhaupt over gepraat wordt?

–“ Tijdens het WK zijn spitsstroken op de snelwegen gereserveerd voor de WK-organisatie”

–“ De FIFA mag bepalen voor welke delen in Nederland of in thuisland Zwitserland belasting wordt betaald, ook hoeft geen btw te worden afgedragen. Dit is overigens een regel die bij veel multinationals wordt toegepast en ook bij andere sportevenementen, zoals de Tour de France en de Giro d’Italia.
Dat moet u eens proberen!!
Is het niet vastgelegd in de wetten dat BTW betaald moet worden?

–“ De totale kosten kunnen variëren van 300 miljoen tot maximaal 1250 miljoen.” Dat betekent dus in de praktijk iets van 3 miljard! Uit ervaring geleerd.
–“ Dat op het WK verlies wordt geleden lijkt onvermijdelijk.

Schok:
1. Frappant dat ze dit tekort nu al toegeven!
2. Welke idioot begint aan een dergelijke onderneming?

Reken er maar al vast op dat het U geld gaat kosten.
En zie hoe alles weer gaat om meerdere eer en glorie voor de politici.

Is er iemand die een petitie tegen deze onzin wil/kan organiseren? De Vrijspreker  zal het publiceren!

16 REACTIES

 1. Hub, geen paniek!!

  Nederland(*) krijgt ‘m helemaal niet, dat WK. We betalen te weinig smeergeld, dus het kost hooguit wat om de lobby te betalen die nu plaatsvind. Paar miljoen.

  (*) Nederland = in dit geval waarschijnlijk degenen die deze lobby denken te moeten organiseren. Niet te natie, niet de bevolking etc.
  Sommige Vrijsprekers hebben daar wat moeite mee …. 🙂

  Paul Martens [2] reageerde op deze reactie.

 2. @A [1]: Sorry A.
  Nederland gaat die tokkie-WK wél krijgen. Want de NL politici hebben de komende jaren een behoorlijk “wij-gevoel” te kweken. Dat smeergeld komt wel boven tafel. Is het niet voor het tokkie-WK van 2018, dan wel voor die van 2022.

  En wat Hub zegt: betalen gaan we…

  Shit-politici.

  Tony [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Paul Martens [2]:

  Exact, Paul.

  Is het jou ook opgevallen hoe sommigen (Waaronder politici aan tafel bij bijvoorbeeld VI Oranje) het hadden over “saamhorig” het Nederlandse volk was gedurende zo’n toernooi? En hoe dit eventueel zelfs invloed zou gaan hebben op de verkiezingen?

  Lijkt mij dus een zeer handig excuus om miljarden over de balk te smijten, want “de baten zijn niet in Euro’s uit te drukken”, zoals ze ook zeggen over de kosten van immigratie.

  Paul Martens [12] reageerde op deze reactie.

 4. Ik hoop dat de FIFA lekker naar NL-BE komt en dat ze al hun wensen om geen BTW en belastingen te betalen waar kunnen maken. Want tenslotte is dat de normale toestand, ze vragen niet méér dan waar ze recht op hebben. Als de FIFA dat eenmaal heeft voor elkaar gekregen – wat volgens sommmigen zelfs ongrondwettelijk zou zijn – dan is dat een pracht van een gedroomd precedent voor andere organisaties en personen om op gelijke wijze behandeld te worden.

  Paul Martens [13] reageerde op deze reactie.

 5. @Bud
  Kijk dat vind ik nou optimisme. Hebben we juristen in ons midden die een indruk van haalbaarheid kunnen geven?

 6. … En als je dan bedenkt dat er de komende tijd “bezuinigd” moet worden. Op onder meer de ziektekosten, verd*mme… De hele zorgsector moet aan het infuus en die klootz*kken gaan een voetbalspelletje deze kant op halen met een VERLIES van 3 miljard. Hallo!!! Als ik een dergelijk marketing plan indien krijg ik bezoek van een psycholoog, en word ik in een witte jas zonder mouwen afgevoerd. Ik ben een liefhebber van het spelletje, maar wat hier door de strot wordt geduwd is werkelijk van alle zin voor realisme ontdaan. Een schande is het. Hoeveel handtekeningen heb je nodig om dit gedoe te voorkomen?

 7. Gauw weg wezen die Mafifa. Stelletje zakkenvullende BoBo’s die zichzélf en hun organisatie wel eventjes boven de Wet zullen stellen. Belachelijk.
  Laat ze het WK maar ergens in één of andere corrupte Bananen Republiek organiseren; daar zijn ze gewend aan de Mafifa handelswijze.
  Voor wat NL betreft: No gain, No Pain 😉

 8. Ik vind het geniaal. De mannen van de FIFA bereiken iets waar libertariers al zo lang van dromen maar nooit hebben kunnen bereiken: ze krijgen de overheid op de knieeen. Belastingvrijsteling
  http://img.iex.nl/ForumUploads/5118076.pdf
  FIFA and/or FIFA Subsidiaries, irrespective of whether resident in the Netherlands or not, will be fully exempt from any Taxes in the Netherlands. FIFA and/or FIFA Subsidiaries will be treated as fully Tax exempt entities. The full Tax exemption is not limited to the Events and is not limited time‐wise.
  2.
  The exemption stated in this section shall encompass all revenues, profits, income, ex‐penses, costs, investments and any and all kind of payments, in cash or otherwise, including through (i) the delivery of goods or services, (ii) accounting credits, (iii) other deliveries, (iv) applications, or (v) remittances, made by or to FIFA and/or FIFA Subsidiaries.
  3.
  This shall, in particular and without limitation, mean:
  a)
  No Taxes will be levied on any profits made by FIFA and/or FIFA Subsidiaries;
  b)
  No Taxes will be levied, charged or withheld on any payments in cash or otherwise, in‐cluding through (i) the delivery of goods or services, (ii) accounting credits, (iii) other de‐liveries, (iv) applications or (v) remittances, made to FIFA and/or FIFA Subsidiaries;
  c)
  No Taxes will be levied, charged or withheld on any payments in cash or otherwise, in‐cluding through (i) the delivery of goods or services, (ii) accounting credits, (iii) other de‐liveries, (iv) applications, or (v) remittances, made by FIFA and/or FIFA Subsidiaries;
  d)
  No Taxes will be levied on any services rendered or goods delivered, transported, im‐ported or exported by FIFA and/or FIFA Subsidiaries;
  e)
  No Taxes will be levied on any services rendered or goods delivered, transported, im‐ported or exported to FIFA and/or FIFA Subsidiaries;
  f)
  Where in exceptional cases for practical reasons in a first phase Taxes are levied on ser‐vices rendered or goods delivered to FIFA and/or FIFA Subsidiaries (value added taxes, sales taxes or the like), FIFA and/or FIFA Subsidiaries are entitled to full refund of such Taxes based on an easy refund procedure.
  4.
  The exemption stated in this article includes any Taxes, presently existing or to be created in the future.

 9. Zou nog mooier zijn als Johan ‘VI’ Derksen als boegbeeld zou functioneren. Hier een deel van zijn column in Voetbal International:

  Ik hoop dat de Nederlandse regering beseft wat ons land boven het hoofd hangt als de WK van 2018 aan Nederland wordt toegewezen. Toen ik onlangs een paar keer met de voormalige minister van financiën Wouter Bos in een televisieprogramma zat, vertelde hij me, dat de eisen van Blatter volstrekt onaanvaardbaar zijn, Blatter wil alleen de lusten, maar heeft geen boodschap aan de lasten.

  De wet moet veranderd worden, hij is de baas van het land en hij weigert belasting af te dragen. Blatter neemt zijn geld netto mee. Bos moest glimlachen om al die economen die in de media prachtige verhalen ophangen, met ingewikkelde berekeningen, over het feit dat de bevolking uiteindelijk verdient aan een WK.

  Bos was heel gedecideerd, een WK organiseren kost Nederland een vermogen en de FIFA gaat met de winst strijken. Er zijn zoveel andere prioriteiten en knelpunten in dit land, dat een geld verslindend WK organiseren ronduit onbeschaafd is.

  De heren hebben hun best gedaan met dat lachwekkende bid. KNVB-voorzitter Michael van Praag en KNVB-directeur Harry Been waren actief in de wandelgangen en doen er alles aan om het Blatter naar zijn zin te maken.

  Ruud Gullit liet zich misbruiken en schudde als boegbeeld trouw handjes in alle hoeken van de wereld, terwijl Johan Cruijf zelfs heel ludiek op de fiets het bidbook bij de FIFA in Zürich ging afleveren, maar Blatter zit niet op mooie praatjes en de alternatieve aanpak te wachten.

  De foto met de Russische president Vladimir Poetin in Voetbal International sprak boekdelen. Blatter wil met alle égards ontvangen worden door staatshoofden die hem aantrekkelijke financiële voorstellen doen. Hij lacht om de idealistische groene WK die Nederland wil organiseren.

  Het vaderlandse profvoetbal is zo goed als failliet, alleen ons nationale elftal geeft het volk nog gevoel van eigenwaarde. Daar zijn we terecht trots op. Als Nederlanders moeten we niet onze oren laten hangen naar een zelfbenoemde dictator die zich over de ruggen van landgenoten, die de grootste moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, wil verrijken.

  Ik ben benieuwd of er ook moedige bobo’s zijn, die zich niet laten leiden door eigenbelangen, maar Sepp Blatter durven vertellen dat Nederland het WK niet meer wil hebben, omdat ons eigenwijze volk zich niet in de maling laat nemen door een zelfingenomen machtswellusteling die het voetbal ondergeschikt maakt aan geld verdienen.

  Johan Derksen

 10. Brood en spelen werd in de oudheid al gebruikt om het “gepeupel” af te leiden en onder de duim te houden. Beleg zal het echter zeker moeten ontberen dankzij dit soort geldverslindende spelletjes van de “heren”.

 11. @Tony [3]: Precies. En zo belanden we weer in allerlei huichelachtige overheidssymboliek (baten niet in euro’s uit te drukken, etc) en aangepraat “wij-gevoel”.

  Want daar zijn de spindoctors volgens mij al lang mee bezig: de media helemaal bestoken met propaganda-sh!t. En het ingedutte volkje slikt het weer, ongeacht de kosten. Erger nog: onwetend over de werkelijke kosten.

 12. @Bud [4]: Beter voorstel (maar helaas een utopie):

  Laat een referendum houden. De “voor de WK” stemmers mogen dan dat hele spelletje betalen, de “tegen de WK” stemmers blijven gevrijwaard van verplichte bijdrage aan die hobby van anderen. Eens kijken hoeveel mensen die WK dan nog hier willen hebben.

  Maar helaas… zo gaat het niet opgelost worden, vrees ik. Dat zou té mooi zijn. En hetzelfde voor koninginnedag en andere opgelegde saamhorigheidshobbys.

  Oh ja, ik zag al propaganda vanuit Eindhoven over dat WK. Het stadion zou verbouwd moeten worden voor 50-80 miljoen euro om een tienduizend extra zitplaatsen te creëren. Als ik ervan uitga dat er 10 wedstrijden gespeeld worden en die 10.000 extra stoelen 70 miljoen gaan kosten, dient elke nieuwe stoel dus € 700 per kaartje/wedstrijd te kosten, nog afgezien van wat de mafifa aan winst wil hebben. Nou voetballiefhebbers: kaartje kopen? Of moeten wij dat grotendeels betalen voor jullie? Nog afgezien van andere kosten, politiebegeleiding en noem maar op.

  Dan heb ik ook nog wel wat hobbys die ik graag door anderen gesponsord zie worden… 😉

 13. Op zich kun je de FIFA weinig verwijten als er, in een land naar keuze, voldoende malloten rondlopen die het goed vinden als hun eigen kiezers voor alle kosten opdraaien en de FIFA met de opbrengst belastingvrij via de prive-snelweg naar de grens racet. Zou Adolf Sepper ook vrijstelling krijgen voor flitscamera’s?

  Interessanter is dat de NL regering steeds vaker -ook met het WK bod- het parlement passeert. Te meer daar het WK controversieel is en de regering demissionair. Het parlement vind het blijkbaar prima. De kiezer blijkbaar ook. Dan kunnen wij dat parlement opheffen wegens overbodigheid, dat scheelt weer geld.

  Brood en spelen voor het gepeupel.
  Bon Vivant [15] reageerde op deze reactie.

 14. @Bon Vivant [14]:
  Correctie: Sepper moet zijn Blatter. Kan die man geen normale naam kiezen?

  Hij zal ongetwijfeld heel hard lachen om het gekruip van al die politici die zoooo graag dat toernooi toegewezen willen krijgen.

Comments are closed.