woensdag, 18 augustus 2010
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Presidentiële cultus

De macht van de Amerikaanse president is in de laatste decennia stevig uitgebreid. De tijdelijke bewoner van het Witte Huis lapt constitutionele beperkingen, het Congres en rechtbanken aan zijn laars. Zijn imago (en de verwachting) in de  (main stream) media is dan ook dat de president oplossingen aandraagt voor alle nationale en internationale problemen, welvaart schenkt aan iedereen en de bevolking beschermt tegen gevaren. Gene Healy van het Cato Institute schreef een boek hierover: Cult of the Presidency.  Dit interessante werk is als e-book tijdelijk gratis te lezen op Cato’s website.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Boekbespreking, Internationaal
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. BUD schreef op : 1

  Mensen willen een Chief, een stamhoofd, een dorpsoudste, een Pater Familias, een hoofdman, een opperhoofd, … het zit er genetisch in van de tijd toen we in kleine groepjes leefden ergens in de oertijd in een hol of een grot.

 2. K.Lavrijsen schreef op : 2

  Gelukkig heb ik dat gen niet!

 3. KlaasDenHelder schreef op : 3

  Hol?

  Grot?

  oSama for president?