Griekenland had geen hulp nodig. Ierland had geen hulp nodig. Portugal heeft geen hulp nodig. Ik herhaal, Portugal heeft geen hulp nodig.

5 REACTIES

 1. Nou, laten we blij zijn!
  De Portugese premier Sócrates heeft zelf gezegd dat ze geen hulp nodig hadden, DUS is het zo!

 2. tegenwoordig idd garantie dat er de volgende dag ‘hulp’ wordt geaccepteerd. Als je maar vaak genoeg herhaald dat er geen probleem is met de terugbetaling van schulden, dan krijgen de leners het vanzelf op de heupen.

 3. Vandaag 10 januari bevestegt EUObserver dat Portugal inderdaad onder druk stat. Al wordt dit officieel ontkend!

  In het berichtwordt ook genoemd dat Portugal beweert dat zij het zo goed doen WANT hun begrotingstekort wort teuggebracht to 7,3 %.!!
  Weet je nog de in marmer gebeitelde afspraak dat 3 % nooit overschreden zou worden?

  “Lisbon argues that its stringent austerity measures have met with success in cutting its budget deficit, meeting its deficit target for 2010 of 7.3 percent of GDP, down from 9.3 percent in 2009.
  Adding to the country’s woes, on Friday, the Swiss central bank said that it had stopped accepting Portuguese government debt as collateral, a move that follows a similar downgrade of Irish debt.”

  Geplakt uit

 4. “In het berichtwordt ook genoemd dat Portugal beweert dat zij het zo goed doen WANT hun begrotingstekort wort teuggebracht to 7,3 %.!!
  Weet je nog de in marmer gebeitelde afspraak dat 3 % nooit overschreden zou worden?”

  Ja Hub, en denk je nou dat die 7,3% dat eerst nog hoger was, uit de lucht is komen vallen? Dus in één jaar van rond de 3% afgegleden is naar meer dan 7,3%?
  Hoe zit het dan met die controle en sancties al die tijd? Het is toch te gek dat ze het zover hebben laten komen? Zowel Portugal als de EU!
  En hetzelfde geldt uiteraard voor Griekenland en Ierland en nog wat landen. België mag ook wel oppassen want België stijgt razendsnel op de bankroetlijst. Staat nu al op de zestiende plaats van kanshebbers op wanbetaling!

  Kans op wanbetaling in komende vijf jaar
  1. Griekenland 58,8%
  2. Venezuela 51,4%
  3. Ierland 41,2%
  4. Portugal 35,9%
  5. Argentinië 35,4%
  6. Oekraïne 30,6%
  7. Spanje 26,7%
  8. Dubai 25,5%
  9. Hongarije 23,6%
  10. Irak 23,1%
  16. België 17,9%
  bron: Credit Market Analysis

  http://www.demorgen.be/dm/nl/3324/Financiele-crisis/article/detail/1205816/2011/01/10/Belgie-stijgt-razendsnel-op-bankroetlijst.dhtml

Comments are closed.