Vanmorgen las ik een artikeltje in het AD over Camiel Eurlings, ooit de gedoodverfde opvolger van Balkenende. Hij stopte vorig jaar om meer tijd aan zijn vriendin te kunnen besteden. De inmiddels 37-jarige Camiel koos voor een carrière in de directie bij KLM. Het mocht niet baten: hij is alsnog vrijgezel. Het CDA ruikt een kans en wil hem terug. De woorden die echter gebruikt werden, deden me kotsen…

Dieudonné Akkermans, jarenlang voorzitter van de invloedrijke CDA-afdeling Limburg en tegenwoordig burgemeester van Eijsden-Margraten:

Ik was, ben en blijf fan van Camiel. Het is een kroonjuweel voor de partij. Het zou van arrogantie getuigen als de partij iemand die zo jong is en zo veel kwaliteiten heeft, zou afschrijven omdat hij gekozen heeft voor een carrière in het maatschappelijk middenveld.

Let wel: maatschappelijk middenveld. De beste man (Eurlings) is directeur van KLM! Als dat al het maatschappelijk middenveld is, dan vraag ik mij af hoe (Nom)dieudonné Akkermans de politiek ziet. Of gruwelijker: de burgers die géén directeur zijn van een grote onderneming.

Het geeft weer eens duidelijk aan hoe arrogant mensen zijn die te slecht zijn bevonden voor het bedrijfsleven en na jaren likken bij andere nono’s uiteindelijk een burgemeesterspostje weten los te peuteren in een onbeduidende gemeente.

Ik zou bij deze willen voorstellen dat we op Vrijspreker de term untermenschen gaan gebruiken zodra we het over politici hebben.

8 REACTIES

 1. Ik zou bij deze willen voorstellen dat we op Vrijspreker de term untermenschen gaan gebruiken zodra we het over politici hebben.

  Leuk artikel, doet de ogen openen van de doorsnee burger denk ik.
  Alleen untermenschen vanwege de uitspraak Eijsden-Margraten, die deze titel wat mij betreft meer dan verdiend, klinkt toch generaliserend ..

  Ron Arends [4] reageerde op deze reactie.

 2. Hij heeft bij mij helemaal afgedaan na zijn saluut in de CDA-ledenvergadering. Wat een toneelstuk was dat zeg.
  Maxiem … Ik sta pal achter je beslissingen. Maar ik peer um daarna wel (let op de woordspeling) vliegensvlug 🙂

  Zum Kotsen !

 3. @4 Nee, daar liggen de mensen uit het land, waar het nazidom in 1945 naar toe verplaatst is.

 4. Zoals oude senatoren in rome goeverneur wilde worden, zo worden politici ook onderverdeeld naar een lekker zacht plekje na de val in een van de kamers. …

  Leuke aan politici is dat wanneer ze verkozen zijn, ze direct al beginnen hun toekomstige positie eigen te maken na de periode.
  BLEGH!

 5. Camiel is niet de directeur van de KLM, hij is een van de 4 Managing Directors die in het management zitten. Dhr. Hartman is directeur.

 6. Hij valt in dezelfde catagorie als zoveel machtswellustelingen
  GRAAIERS.
  Een oplossing voor ons vraagstuk van de graaiers en machtswellustelingen.
  1 elke zondag een schavot op het marktplein ( landelijk)
  2 de graaiers en machtsmisbruikers op het schavot.
  3 klokslag 12 uur luikje open.
  4 gratis drinken na afloop op kosten van de mensen genoemd onder
  punt 2.
  En dit alles onder genot van muziek verzorgd door de plaatselijke fanfare ( of Harmonie).
  Ik denk persoonlijk dat als het zo doorgaat zoals het nu gaat wereldwijd dit over enige tijd nog wel eens waarheid zou kunnen worden.
  Greetz en hou ze in de gaten.

Comments are closed.