8 REACTIES

  1. @Aequitas [2]: Heel simpel wij hebben maar te leven in een democratie en daar wordt je door een meerdeheid monddood gemaakt.
    Enkel het aansluiten bij een meerderheid is mogelijk interessant, maar ik ben een vrij mens en kan mij daar zomaar niet bij aansluiten. Ik wil niet ondergeschikt zijn aan een meerderheid die wil bepalen hoe ik moet leven.

  2. Een realistische gedachte over de politiek?

    Ieder mens beslist voor zichzelf waar hij op gaat stemmen maar hou wel rekening met het volgende. We leven in een democratie waar de macht bij de meerderheid komt te liggen en een minderheid behoort zich daarbij aan te passen. En dat is een punt waar je bedenkingen bij moet hebben. Stemmen op een kleine partij is niet zinvol, maar maakt duidelijk waar je eigen interesses naar uitgaan, maar deze zullen niet tot hun recht kunnen komen. Een voorbeeld; De kiezers welke op PvdA stemmen zullen moeten inzien dat Hun partij geïnfiltreerd is door Milieuactivisten die andere belangen hebben dan de doorsnee werkende mensen. Daarom is het niet altijd zeker dat u op de juiste partij heeft gestemd.
    Belangrijk is om in uw stemgedrag mee te nemen al datgene wat realistisch en haalbaar kan zijn door de partij waarop u gaat stemmen, en kleine partijen hebben maar weinig kans van slagen in datgene wat ze aan u voorleggen. Laat u niet verleiden om mee te gaan denken aan angst makende propaganda welke niet te realiseren is. Op een partij stemmen welke enige invloed uit kan oefenen is belangrijk en daarbij zult u moeten kijken naar wie uw en de maatschappelijke belangen kan verbeteren en uiteraard ook kan realiseren.
    Ook kunt u beslissen niet te stemmen omdat u beseft dat het geen enkele zin heeft.

Comments are closed.