tsja ik moest er aan geloven, had een DIGID nodig om met de overheid te communiceren.

Lees wat ik tegenkwam toen ik een gebruikersnaam moest opgeven:

De gekozen gebruikersnaam is al in gebruik. Kies een andere gebruikersnaam. Suggesties: wateengedoe60; wateengedoe.15; wateengedoe08.

Gebruikersnaam *  wateengedoeisdit

De gekozen gebruikersnaam is al in gebruik. Kies een andere gebruikersnaam. Suggesties: wateengedoeisdit39; wateengedoeisdit$53; wateengedoeisdit49*.

Kent u nog andere voorbeelden?

13 REACTIES

 1. Wat me opvalt; er moet zonodig met de overheid gecommuniceerd worden. Waarom? Er worden allerlei geboden en verboden opgelegd. De burger kan zeggen; dan communiceer ik zo min mogelijk, alleen als het echt ‘moet’. Laat de overheid zelf maar duidelijk communiceren, daar de moeite voor doen. Waarom zou je als burger je best willen doen om met de overheid te kunnen communiceren? Het is veel leuker om een spaak in het wiel van de overheid te steken.
  Vanaf de andere kant scheelt digitale communicatie de overheid veel werk. Dus zal dat plicht gaat worden, één van de vele geboden. Ondertussen kunnen ambtenaren dan fijn ontspannen en bestuurders fijn meer regels bedenken om de burgerij het leven verder zuur te maken.

  Het hele digid project schreeuwt erom gehackt te worden, net als het EPD. Wanneer een overheid iets doet, is de kwaliteit (zoals die van de beveiliging) namelijk meestal ondermaats. Dus da’s leuk voor bepaalde techneuten, om eens een spaak in het wiel te steken.

  Waar ik me nog het meest over verwonder is de lijdzaamheid van bevolkingen, die overheden aanvaarden en gehoorzamen. Dat is zeer onnatuurlijk gedrag. In de Ukraïne schijnen ze wat te leren, de bevolking heeft liever eigen milities op straat dan regeringstroepen. Anderzijds wil datzelfde deel van Ukraïne bij Rusland horen, en dat is dan weer onbegrijpelijk voor mij.

  klaasdenhelder [2] reageerde op deze reactie.
  Overnight [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Schrijver [2]: Mee eens, ik kom nog uit de tijd dat we extra gaatjes maakten in de overheids ponskaarten etc. Nu vraag je om extra onderbouwing, bezwaren en op welke gronden iets door de overheid gevonden wordt.
  Er zit dan wel een grote adder onder het gras: wanneer iedereen zeg aangifte doet, is er nog minder blauw op straat, maar erger, wordt er gewoon een nieuw blik klerken opengetrokken.

 3. I communiceer niet digitaal met de roverheid.
  Dat kunnen ze ook niet verplichten aangezien niet iedereen een PC heeft of ermee om kan gaan, denk m.n. aan ouderen. En gezien leeftijdsdiscriminatie natuurlijk uit den boze is, hoef ik het als veertiger dus ook niet verplicht.
  Kortom mijn belastingbrief en al de rest gaat gewoon in papiervorm.

  G.Deckzeijl [11] reageerde op deze reactie.

 4. Volgens mij is er alleen sprake van communicatie als iedereen de mogelijk heeft zowel te luister als te spreken, hoewel je zo nu en dan kan communiceren met een ambtenaar is communicatie met de overheid onmogelijk, mocht je een ambtenaar treffen waar mee te communiceren valt vraag maar eens hoe zij de communicatie met de werkgever ervaren…

  Het enige luistermoment van de overheid is een totale farce geworden, 1 keer in de vier jaar wordt de burger versiert en de rest van de tijd gewoon keihard genaaid, als de dat op zich geen punt vindt maar net even subtiel anders genomen wilt worden ga dan volgende keer maar weer lekker naar de stembus, maar goed ik dwaal af, hier een paar sugesties geen idee of ze beschikbaar zijn.

  nietmijnid, diginee, domideedigid..

 5. Voor ‘communicatie’ met favoriete raamambtenaar heb je keuze uit 2 overheids-faalsystemen:
  1) DigiD (gelukkig al jaren niet meer gebruikt)
  2) Post.NL (of zo iets, ze hebben eindenlijk opgekocht zag ik net) Post zonder internet. De oude PTT maar dan nog suffer. Laatst weer eens gebruikt, voor post naar een ambtenaar. Dat was best zoeken naar zo’n bus langs de straat om een platgedrukte dode boom naar binnen te schuiven. Er stond een ander overheidsdinges voor in de weg. Dus ik ben benieuwd of men de bus intussen al heeft leeggemaakt.

  Wat een keuze he? En dan al die linkse übermenschen die zeiken dat de beschaving vergaat zonder dit soort faalsystemen…

 6. Typoos corrigeren:
  ze hebben eindenlijk opgekocht zag ik net
  ze hebben eindenlijk HET DOMEIN opgekocht zag ik net

 7. Nog leuker was het een aantal jaar geleden toen mijn digid niet werkte. Naar belastingkantoor gegaan, antwoord Op uw adres zijn teveel mensen daar word geen inlogcode naar toegestuurd. Op de vraag of ik dan het formulier kon krijgen werd ontkenend geantwoord, deze worden ook niet meer naar de belastingkantoren gestuurd. Mooi dan doe ik ook geen aangifte, nu krijg ik elk jaar een brief dat ik geen aangifte meer hoef te doen

 8. Ik zal wijselijk mijn gebruikersnaam maar niet bekend maken….krijg ik last mee , denk ik.

Comments are closed.