STEM_vamTALENTTom Lassing schrift in zijn Beursbox Nieuwsbrief [tom@beursbox.nl] weer een aantal overwegingen betreffende het wel of niet gaan stemmen voor het EuroParlement  op 22 mei.

Een artikel nuttig voor mensen die overwegen (wel/niet) te gaan stemmen. Het kan helpen je eigen redeneringen te versterken en tot een rationele conclusie te komen. Zeker als dit nog extra versterkt wordt door reacties van lezers.

Europese verkiezingen
In mei zijn er weer Europese verkiezingen. Het komt er dus op neer dat we zogenaamd kunnen bepalen welke politieke graaiers hun slag in Brussel mogen slaan.

De gevestigde leiders hebben er de afgelopen tijd alles aan gedaan om hun plaatsje te verzekeren.
Vooral Guy Verhofstad is schaamteloos aan het glibberen en glijden om maar weer in het nog mooiere en beter betaalde pluche te komen. Hij is fel voorstander van een verdere integratie van Europa. De reden is simpel, daar kan hij persoonlijk ook het meeste aan verdienen. Immers weet hij de weg. Hij weet waar het meeste te halen is. Samen met wat ‘vriendjes’ is hij al aan het bezien hoe de geldstromen zo ongecontroleerd mogelijk langs hem kunnen stromen.Europa in de handen van een persoon als hem, ik zie daar niet veel in. Maar hij is niet de enige glibberaar die zich beschikbaar stelt.Helaas mogen we niet voor buitenlandse kandidaten stemmen. Er zijn er een paar waarop ik juist wel zou willen stemmen, al was het maar omdat ze de zaken af en toe weer even op scherp zetten. Niet dat het iets helpt, maar het geeft in ieder geval wel het genoegen dat de pseudo dictators gedwongen worden naar zo’n keiharde speech te luisteren.
Heeft het zin te stemmen?
Neen.Maar heeft het zin om niet te stemmen?
Neen, ook niet.
Natuurlijk kan je zeggen dat bij een opkomst van onder de 25% de legitimiteit wel eens besproken mag worden, maar de personen die gekozen worden trekken zich er niets van aan dat ze maar door een anderhalve paardenkop gekozen zijn. Ze verdienen hun 10.000+ per maand netto en de rest zal ze zorg zijn. Ze gaan iedere dag even langs de stempelautomaat en ze cashen.
Europa, dat is gewoon binnenlopen voor politici die in eigen land in feite uitgerangeerd zijn. De bedrijvenlobby heeft zich al ingekocht bij politici die voor het geld voor Europa kozen. Het gaat mis met Europa en dan vooral omdat het alleen maar om de winst van de multinationals gaat.
Ik zelf ga stemmen. Ik heb echter nog geen idee op wie. Ik weet zelfs de partij nog niet. Over zwevende stemmer gesproken…
Ik ga echter wel stemmen, want niet stemmen helpt zeker niet tegen de rommel die ze in Europa maken…
Tom Lassing
[tom@beursbox.nl]

1 REACTIE

 1. Ja Tom, veel libertariers, waaronder ikzelf, zitten met hetzelfde probleem. Ze;f hel ik nu over (60%) om WEL te stemmen. En wel omdat:
  –het mogelijk is met weinig andere consequenties je afkeer voor de EU te uiten.
  –er zijn twee partijen die duidelijk vrijwel alleen uit de EU treden als programma hebben en niet allerlei euke dingen voor de mensen.
  –Daardoor wordt het meer referendum-achtig.
  –Die partijen zijn “ARTIKEL 50” en de “Anti EU Partij” (Over beide trachten we u een inzicht te geven, mede omdat het er sterk op lijkt dat de media die partijen te verdoezelen”.

  Tom. Een andere kleinigheid is dat je het al steeds over “Europa” hebt, in plaats van “EU”. Je vervangt daardoor een negatief begrip door een positief klinkend woord: We houden allemaal van Europa maar haten de EU.
  Door het woord Europa te gebruiken doe je jezelf tekort.

Comments are closed.