zondag, 8 juni 2014
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Frans Timmermans op acquisitie toer.

TIME_cover 1108.De NOS meldt dat In Oekraïne Petro Porosjenko geïnstalleerd is als president. Hij staat voor de zware taak om de onrust in het oosten van Oekraïne te bezweren.*****
De ceremonie werd onder anderen bijgewoond door minister van Buitenlandse Zaken Timmermans.

 

En terecht! Want, voor zover bekend, aast Frans nog steeds op het baantje van minister van Buitenlandse Zaken van de hele EU. En daarvoor is het goed dat je opvalt ibijinternationale gebeurtenissen.

Het is op dit moment niet bekend of Hans Von Baalen en Guy Vonhofstadt er ook waren en of die elders publiciteit zoeken en of die na hun schreeuwcampgne zich beter even willen koest houden.

Mogelijk zijn ze naar Lithouwen dat nu binnenkort de euro mag invoeren. Dan zij de hulp die ze al van de EU gehad hebben en nog gaan krijgen.
Iets verder weg ligt onder andere Albanié, en Macedonié die ook op de lijst staan om door de EU veroverd te worden. Nog plaatsen genoeg waaraan belastinggeld besteed kan worden.

Moeten we dergelijke processen nu toejuichen of verafschuwen?

Laten we in ieder geval wegen zoeken om zo snel mogelijk uit die EU te treden.

 

 

 

Soevereiniteit

Porosjenko beloofde de soevereiniteit van zijn land te verdedigen en de rechten en vrijheden van alle burgers te eerbiedigen. De regio’s in het oosten krijgen meer macht, maar Oekraïne wordt geen federale staat.

De Krim “was, is en blijft Oekraïens”, zei Porosjenko verder. Het schiereiland in de Zwarte Zee werd onlangs onder militaire druk en na een omstreden referendum ingelijfd door Rusland.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Belastingen, Economie, EU
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Elisabeth Zegeling schreef op : 1

  Wat ik mij afvraag is, waarom Timmermans daarbij was. Die man is toch gekozen door het volk, waarom zijn zij er niet bij? Wel politieke kopstukken van andere landen.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. pcrs schreef op : 2
  pcrs

  AN30 neergeschoten boven oost oekraine, maar je hoort er hier dan weer niets over
  theaviationist.com

 3. Elisabeth Zegeling schreef op : 4

  @Hub Jongen [3]: Dat hij op wil vallen bij die andere opperhoofden om een baan binnen te halen, oke, maar laat hem dat uit zijn eigen portomonnee betalen. Nu reist op kosten van de belastingbetaler, moet niet mogelijk zijn. Vind zo wie zo dat belastinggeld verkeerd besteed wordt, daar is het niet voor bedoeld. Zelf betaal ik al bijna 40 jaar braaf mijn belastingen omdat het zo hoort zegt men, het is voor de gemeenschap, voor zorg van ouderen die hulpbehoefend zijn, scholing, infrastructuur, etc. Maar in de praktijk merk je er steeds minder van. Wat mij betreft mag alles op de schop, alles beter uitzoeken en opnieuw bekijken wat de werkelijke kosten daarvan zijn en daarop de belastingen op baseren. Alles wat overbodig is meteen wegdoen. Een veel eerlijke en menselijke verdeling. Elke burger van dit land is zeker bereid om een bijdrage te leveren voor een goede samenleving daar ben ik van overtuigd. Maar dan moet er wel transparantie komen hierover. Zo als dat er nu aan toe gaat is onrechtvaardig en wordt ook steeds meer mensonterend.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 4. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 5
  Hub Jongen

  @Elisabeth Zegeling [4]:
  Mee eens Elisabeth.
  Nu komt het probleem hoe dat te bereiken.
  Daarvoor is het noodzakelijk dat heel veel meer mensen ervan overtuigd moeten worden dat we in een eerlijke, rechtvaardige willen leven. Dat betekent:
  1.Ieder mens heeft recht op zijn eigen leven en eigendom
  2.Niemand mag geweld, dwang of fraude beginnen tegen een ander.

  Probeer zoveel mogelijk familie, vrienden, bekenden daarvan te overtuigen.
  het zal je verbazen hoeveel weerstand je krijgt.

  wim3 [6] reageerde op deze reactie.

 5. wim3 schreef op : 6

  @Hub Jongen [5]:
  Het zal ook Hub Jongen niet ontgaan zijn dat deze twee regels door de op baantjes jagende, ongeinteresseerde EU-leeghoofden nooit toegestaan zullen worden. Wat is politiek nog in dit land (om met de dichter te spreken). Waar bevinden zich de politici die nog echt geinteresseerd zijn in de medemens? Wat ze najagen is geld en macht. Alles mag op de schop schreef Elisabeth, probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen in een land waar idioterie op de tv hoogtij viert, het voetballen tot ongekende waanzin is verheven en men zich massaal voorbereidt op de miljoenen tonnen verbrandende kerosine-vakantievluchten naar zonnige oorden.