21 REACTIES

 1. “Werk” je zegt het goed. Want veel meer dan wat oefeningen en af en toe wat zandzakken sjouwen is het ook niet. En dat weet de belastingbetaler ook. Daarom zijn er voortdurend nieuwe brandhaarden (“vredesmissies”) om de intentie te geven dat defensie alle kosten waard is. Missies in landen waar wij absoluut niets te zoeken hebben, maar waar een partij als de Pvda wel weer een kans in ziet om welk schuldgevoel dan ook mee af te kopen.

  Afgezien van het nut van al die geldverkiwstende buitenlandse missies kan men in plaats van Helmand Afghanistan beter in Kanaleneiland Utrecht patrouilleren. Maar het leger is niet om tegen burgers in te zetten. Maar zoals je in dit filmpje wel kan zien, lijkt het erop dat het “oppakken” van individuen ook tot hun taak behoort. Ze lopen graag vooruit op het idee dat er binnenkort een staat van beleg wordt afgekondigd. Merkwaardige gewaarwording.

  Andre [3] reageerde op deze reactie.

 2. Ik heb niets tegen militairen.
  Ik heb wat tegen hun opdrachtgevers.
  Enig puntje van kritiek; ze zouden zelf iets meer moeten nadenken.

 3. De meeste onder ons denkt nog steeds dat militairen voor de bescherming van het land en bevolking dienen. Dit is volgens het propaganda verhaaltje, wat ons alle geleerd is op school. In werkelijkheid zijn zij in dienst van het Koningshuis. Deze bepaalt via het kabinet, waar het leger wordt ingezet en in welke gebieden. Dit zijn veelal grote internationale bedrijven, die hun investeringen in het buitenland willen beschermen. Het leger krijgt dan de veiligheidstaak (die het kabinet een vredesmissie noemen), om de belangen van deze internationale bedrijven te kunnen waarborgen. Alle kosten die het leger moet maken, komen voor rekening van de belasting betaler en de opbrengsten zijn voor deze bedrijven en daar krijgt het koningshuis ook zijn deel van. Dat is ook de reden waarom het koningshuis militairen altijd eren. Militair is een mooi woord voor een huurling.

 4. @Jan Patat [7]: Dat staat in
  “Niet voeren a.u.b. (Het officiële handboek voor beginnende en gevorderde trollen)” Geschreven door Dr. Adolf von Trollenstein.

  On topic:
  Het wordt nog lachen als ze weer op de fiets gaan rondkarren. Dit soort volk geeft mij ook geen enkel gevoel van veiligheid. Eerder het gevoel dat de nog beter het land kan laten verdedigen door de Consumentenbond.

  Michiel [9] reageerde op deze reactie.

 5. @Naam * [8]: Erg grappig, maar Andre maakt zich er hier meestal van af met videootjes en eenregelige citaatjes. Lui knip- en plakwerk dus.

 6. Ja dit is inderdaad hun werk. Er is geen enkele reden om dit tussen aanhalingstekens te zetten. Het verbaast me dat dit nog soms uitgelegd moet worden. Die luiheid is dan waarschijnlijk ook naast het luie knip en plakwerk ook nog het zich in feite niet interesseren in wat een leger doet, geen huiswerk doen over het onderwerp maar er wel het hoogste woord over menen te moeten voeren. Althans het blijkt nergens uit.
  Helaas dus [x] ongeschikt.

 7. Het verbaast mij absoluut niet dat er mensen zijn die zich verbazen over mijn libertarische interpretatie van de “werkzaamheden” van het nederlandse leger, ook wel eufemistisch bekend als “defensie” (= offensie). Deze lieden worden aangestuurd door politieke sociopaten (ik herhaal mezelf hier) en verrichten als verlengstuk daarvan misdaden met een juridisch sausje daarover, bijvoorbeeld in het kader van “humanitaire” NATO-akties. Het verbaast mij ook niet dat er lezers van de Vrijspreker zijn wiens geheugen blijkbaar erg kort is, danwel te lijden heeft gehad onder de indoctrinatie van het staatsonderwijs in oranjeland. Blijkbaar is er nog veel werk weggelegd voor De Vrijspreker. Laat mij daarom verwijzen naar een willekeurig artikel (jawel, je leest het goed) waarin de deelname aan “humanitaire akties” van de “werknemers” van het nederlandse leger aan de kaak wordt gesteld: http://www.vrijspreker.nl/wp/2006/03/de-leugens-van-wim-kok/

  Erg geschikt om anderen af te slachten, dat nederlandse leger. Het zal je “werk” maar wezen.

  Wake up.

  Michiel [12] reageerde op deze reactie.

 8. @Halder [13]:

  Sommigen graven hun eigen graf door het onverdedigbare te verdedigen. Soms gebeurt dat door de boodschapper op de kop te geven. Bij gebrek aan tegenargumenten is dat het hoogst bereikbare van deze lieden.. Daar moet je als boodschapper tegen kunnen. En da’s makkelijk: het gaat tenslotte over de boodschap. Ad hominems zeggen alles over de persoon die ze produceert en niets over de ontvanger daarvan.

  Aan de andere kant is het aan de boodschapper om zgn. “tar babies” te herkennen: https://en.wikipedia.org/wiki/Tar_baby Gewoon niet teveel tijd aan besteden.

  Terzake: even duckduckgo.com (ipv google maar dat werkt ook) loslaten op de zoekterm “blunders nederlandse leger” levert o.a. dit artikel op in de volkskrant: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/394171/1995/11/08/Promovendi-onderzochten-de-fouten-van-het-Nederlandse-leger-in-zes-oorlogen-Defensie-leert-niet-van-haar-blunders.dhtml En ook dit: http://www.arnoldkarskens.com/index.php?view=article&id=531%3Alegerblunders-&format=pdf&option=com_content

  Wake up.

  Michiel [17] reageerde op deze reactie.

 9. @Andre [14]: Mensen als jij zijn er de oorzaak van dat het libertarisme geen poot aan de grond krijgt Andre. Heb je ooit wel eens kritisch naar je manier van communiceren gekeken?

 10. @Halder [18]: Verklaar lachwekkend
  ***Bericht van de Moderator***
  Michiel, vanaf nu graag on-topic, want:
  1. De laatste keer dat ik het nagekeken heb, was jij niet een van de Vrijspreker schrijvers, dus waar jij de gedragsregels van de vrijwillige schrijvers vandaan hebt is mij een raadsel.
  2. De schrijvers staan niet ter discussie als persoon, maar je mag ze zeker wél inhoudelijk kritiek geven. Zo lang het niet om de vorm of ad hominem is.
  3. André’s artikelen in de vorm van filmpjes vormen een welkome differentiatie op Vrijspreker. Niet iedereen zit te wachten op lange teksten, zware onderwerpen of snelle, confronterende artikelen. Juist de verscheidenheid maakt Vrijspreker een populair blog. Er zwerven veel filmpjes op internet rond die erg nuttig zijn om ze hier te plaatsen. Hetgeen André doet.
  4. Je bent hier te gast om andermans eigendom en die eigenaar bepaalt wat wel en niet door de beugel kan. Je bent vrij om de filmpjes NIET te bekijken en uitsluitend inhoudelijk te reageren op vreselijk lange artikelen, als dat je meer aanspreekt.
  ***Einde bericht van de Moderator***

  Michiel [20] reageerde op deze reactie.

 11. @Michiel [19]: Zeg wie je bent
  ***Bericht van de Moderator***
  Michiel, wie ik ben is niet belangrijk. Ik gaf je 4 argumenten waarom je on-topic moet blijven, je reageert op geen enkel argument maar gaat meteen weer op de persoon met “zeg wie je bent”.
  Wat ben jij? Hardleers? Dom? Dwars? Trol? Maakt niet uit, je hebt nu een ban.
  ***Einde bericht van de Moderator***

Comments are closed.