De AIVD en MIVD mogen van de rechter telecommunicatie blijven uitwisselen met de Amerikaanse inlichtingendienst NSA. U weet wel, waar zo’n ophef over is. De zaak was aangespannen door onder meer de stichting Privacy First.      

De NSA mag ongelimiteerd communicatie onderscheppen die over de kabel gaat. De AIVD en MIVD mogen dat niet, maar kunnen dat soort informatie wel van de NSA krijgen. Meerdere belangenverenigingen vinden dat schending van de privacy. En ik vind dat een verkrachting van de (geest van de) wet. Ik mag mijn buurman niet vermoorden, maar ik mag het wel de Amerikanen laten doen? Verder zou het mij niet verbazen in dit afluister gebeuren wanneer de AIVD aan de NSA doorgeeft wat er hier afgeluisterd moet worden. En dat alles vanwege het vage ‘Nationale Veiligheid’ voor mij is het vuig en Nationale Vuiligheid. (bewerkt uit TT)

1 REACTIE

  1. Kortom m.b.t. informatie geldt volgens de rechter: diefstal is fout maar heling (op bestelling?) dat mag gewoon.

Comments are closed.