Mark Steyn behoeft voor vaste lezers van De Vrijspreker geen introductie. In maart van dit jaar gaf hij een speech in Ottawa tijdens een conferentie van de conservatieven in dat land. Een belangrijke constatering in zijn speech is: “Culture trumps politics.” Iets om over na te denken, ook voor libertariërs (die immers doorgaans geen conservatieven zijn).

Een paar retorische juweeltjes uit zijn speech:
– to distribute energy from the productive sector to the obstructive sector….
– big government creates small citizens….
– culture trumps politics…. (41:50 in de video).

2 REACTIES

 1. Geweldige speech! Steyn is een zeer onderhoudende spreker die feilloos de vinger op de zere plek legt.

  M.n. zijn opmerkingen over de burocratische ambtenarij die achter de schermen een grotere en meer permanente dictatuur vormt dan een klassieke dictator en waardoor verkiezingen vooral voor de show en de effecten die je in de politiek kan bereiken maar marginaal zijn.

  Ook zijn opmerking, dat je met de positieve kanten van je filosofie meer inspireert dan met voortdurend zuur klagen (iets waar ook NL libertariërs nogal een handje van hebben) snijdt hout.

  =====
  Conservatism is not a pinched, negative, cramped philosophy. We don’t believe in big government, big burocracy, big regulatory inforcement. But we do believe in big freedoms, in big possibilities, and in the biggest, richest, civilizational inheritance in this planets history, one that has delivered longer, better, healthier and more prosperous lives to more people around the world than any other system. One that enables people to live their lives to the fullest potential. To live in liberty, to live in dignity, and to live without fear. And that’s not a negative message and it doesn’t need to be pinched to the citizenry in a cramped and negative way.

  THX-1138 [2] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.