Als u in Italië bent, help dan ook even mee te zoeken naar al die miljarden die door Europese instanties over Italië zijn uitgestrooid. De Italianen kunnen het niet vinden, laat staan de positieve effecten van al dat stimuleringsgeld. (gebaseerd op Telegraaf en http://www.lavoce.info/fondi-strutturali-europei-disastro/)

De Italiaanse econoom  Perotti telde 504.000 project-aanvragen waarvoor de EU 7,5 miljard doteerde. Het effect er van kon hij niet meten. Honderden documenten zijn er geschreven maar die zijn eerder bedoeld om de schrijvers en commissies het EU geld te laten ontvangen dan dat er wat wezenlijks mee gebeurt. Verder blijft het EU geld grotendeels in de vakbondskassen en bij de lokale bestuurders.

Het logische voorstel van Perotti is: Italië betaalt jaarlijks 16 miljard aan de EU en er komt 11 terug die in de Italiaanse bureaucratie verdwijnt; stop dan met betalen aan de EU, want nu wordt er bovenop de EU interne verspilling ¾ van wat we de EU betalen, in een groot zwart bureaucratisch gat gesmeten. Of zoals Perotti zegt: ¾ van ons EU geld wordt aan onze Italiaanse verspilmeesters die een parasitair systeem instandhouden waardoor het geld niet komt waar het voor bedoeld is.

Voelt u niet bezwaard dat u niet naar Italië maar naar Spanje op vakantie gaat: daar kunt u heerlijk rijden op snelwegen waar geen verkeer over gaat en picknicken op tientallen EU gesubsidieerde vliegvelden, waar nooit op gevlogen wordt.

En voor de thuisblijvers: misschien interessant om eens te zoeken wat de cijfers voor Nederland zijn.

2 REACTIES

  1. Stimulate the aggregate demand!
    Totdat je er bij neervalt!
    Iedereen weet toch dat een economie draait op schuld en op consumptie?

  2. Hoe meer je geld blijft rondpompen hoe meer er “ongemerkt” aan de strijkstok kan blijven hangen. Je hoeft alleen een goed doel te verzinnen. Of er uiteindelijk niets of slechts heel weinig bij dat doel terecht komt is niet van belang

Comments are closed.