Schuldig„Wij”  zijn al die mensen die of vaak beweren dat : „wij met zijn allen hebben er immers zelf voor gekozen”, of die via verkiezingen hun mandaat hebben gegeven aan vertegenwoordigers die namens hen al die vreselijke besluiten nemen.*****

Door de CFR, Council on Foreign Relations is nu duidelijk gesteld:*****

The Ukraine Crisis Is the West’s – Not Putin’s – Fault” *****

En „het westen”  is Amerika, EU, Nederland.

En „Nederland” = Kabinet, Parlement, Kiezers.

De uitspraken van de CFR staan in:

http://www.foreignaffairs.com/articles/141769/john-j-mearsheimer/why-the-ukraine-crisis-is-the-wests-fault    

waarin duidelijk aangetoond wordt dat het Westen de Oekraine in zijn machtssfeer trachtte te krijgen.

Zelfs tegen afspraken met Rusland in!

Duidelijk komen in de herinnering de belachelijke schreeuwers van Kiev: Von Baalen en VonHofstadt ! en :
Een uitspraak van Van Rompuy  dat hij (EU) alle Europese landen ten westen van Rusland onder controle wil krijgen: ” en als het volk dat niet wil,  dan doen wij dat toch”!

Een alinea van de CFR die duidelijk is, zegt voldoende:

De drievoudige westelijke politiek: „     NATO enlargement, EU expansion, and democracy promotion — added fuel to a fire waiting to ignite. The spark came in November 2013, when Yanukovych rejected a major economic deal he had been negotiating with the EU and decided to accept a $15 billion Russian counteroffer instead. That decision gave rise to antigovernment demonstrations that escalated over the following three months and that by mid-February had led to the deaths of some one hundred protesters. Western emissaries hurriedly flew to Kiev to resolve the crisis. On February 21, the government and the opposition struck a deal that allowed Yanukovych to stay in power until new elections were held. But it immediately fell apart, and Yanukovych fled to Russia the next day. The new government in Kiev was pro-Western and anti-Russian to the core, and it contained four high-ranking members who could legitimately be labeled neofascists.

En van daaruit begon het echte vechten.

Na een referendum in de Krim lijfde Rusland de Kim in, Oost-Oekraine wilde toen 0ok bij Rusland, en West-Oeraine ging toen vechten.

Nu al 2000+ doden.

Rusland stuurt colonne hulpgoederen, maar kiev wil die niet.
Net vandaag na tien dagen gesteggel, is de colonne toch de grens over gestoken en het westen voelt zich overtroefd en noemt het een inval.

Wat zijn de mensen dom.

En het ergste is dat „WIJ”  daarvoor de grootste verantwoordelijkheid hebben.

Stel dat „Nederland” nu eens zou zeggen dat ze stoppen met dat gedoe en vanaf nu zich alleen met eigen zaken gaat bemoeien?
Is dat ondenkbaar??
En wat zou er dan gebeuren?

 

4 REACTIES

  1. Hai Putin, Mark hier, zeg we hadden afgesproken dat ik je zou bellen, dan zou je de kraan op de gasbuis weer open zetten, weet je nog? Lijkt me een goed idee, de winter komt eraan en augustus was koud, gaat wat worden hier. Wat me geen goed idee lijkt is dat ik niet meer in dollars kan betalen, wil er ook vanaf wat moet ik er nog mee. Kun jij ze niet als ontwikkelingshulp voor je buren inzetten.

Comments are closed.