Op de 75-jarige verjaardag van de uitbraak van de 2e Wereldoorlog en de 100-jarige verjaardag van de uitbraak van de 1e Wereldoorlog is het frappant dat we sinds dit jaar opnieuw in een oorlogscyclus zitten. Dat is een cyclus die verrassend overeenkomt met de zonnevlekkencyclus en wordt bijgehouden door het Cycles Research Institute WheelerOndergang dollar

Macht en geweld

Het cyclusinstituut Wheeler beschrijft inhoudelijk hoe oorlogscycli ontstaan en dat heeft te maken dat mensen (je zou het niet zeggen, maar politici zijn ook mensen) zich geroepen voelen om periodiek oorlogen te ontketenen om welke reden dan ook. Geld, macht, grondstoffen, land etc. zijn daarbij belangrijke drijfveren. Amerikaanse politici zijn niet anders dan alle anderen in dat zij zich eveneens geroepen voelen om van tijd tot tijd hun macht via geweld uit te oefenen. Sinds de Tweede Wereldoorlog is elke president of een oorlog gestart of heeft deze beëindigd. Saillant detail is dat de meeste initIators van deze oorlogen Democraten waren: Woodrow Wilson (1e Wereldoorlog), Franklin Roosevelt (2e Wereldoorlog), Harry Truman (Korea), Lyndon Johnson (Vietnam) en Bill Clinton (Joegoslavie), zij worden in de VS dan ook de Warparty genoemd. De Bushes zijn wat dat betreft meer Democraten geweest dan Republikeinen, omdat zij in Panama, Irak en Afghanistan oorlogen hebben ontketend.

Tegenwoordig is hun cause celèbre de verdediging van de dollar, in feite is het sinds 1933 geen War partydollar meer maar een Federal Reserve Note (FRN), die volledig door de Federal Reserve wordt beheerd en gedrukt in plaats van het ministerie van financiën. Omdat de FRN enorm in waarde is gezakt sinds dat jaar en met name na zoveel militaire avonturen in de laatste 50 jaar is men in de wereld afstand gaan nemen van deze reservemunt. Obama is niet zo heel erg slim, maar laat zich graag gebruiken door de kliek om hem heen. Wij kennen deze kliek beter onder de naam van Neocons (een afkorting die staat voor Neo-conservatieven), wat een soort fascistische organisatie is die het heft van de Amerikaanse politiek en economie in handen heeft via Washington (NSA, CIA en Pentagon) en New York (Federal Reserve, Systeembanken). President Eisenhower refereerde aan deze kliek als het militair-industrieel complex. Deze kliek spreekt bijvoorbeeld over een Nieuwe Amerikaanse Eeuw, oftewel PNAC (Project for the New American Century), wetende dat de VS bankroet is en haar ondergang tegemoet gaat, zowel economisch als sociaal, maar toch proberen het te overleven dankzij de afwenteling van de kosten op haar ´bondgenoten´, beter gezegd meelopers en schoothondjes in West-Europa.

Falen van de euro

Nu nog is ongeveer 60% van de handel in FRNs, maar dat gaat de volgende jaren veel verder omlaag. De euro was bedoeld om een deuk te slaan in het muurwerk van de FRN, maar dat is niet gelukt, omdat het sowieso al vooraf een mislukking is geworden. De Eurofielen probeerden alles achterstevoren te doen, door middel van eerst een munt en dan een staat, terwijl de geschiedenis altijd heeft uitgewezen dat je eerst een staat moet hebben voordat je kan gaan nadenken over een economisch geheel met een munt en bankenunie. Maar ja de dwazen in Brussel dachten er heel anders over, gevolgd door een stel politieke charlatans, zoals Mitterand, Kohl en niet te vergeten Lubbers. De euro lijkt sterk op dit moment, maar is een munt die zijn eigen ondergang in zich heeft en nooit een toekomst heeft gehad. Het is eigenlijk al gesneuveld bij de eerste de beste crisis, waar we nu sinds 2008 inzitten..

De pas opgerichte BRICS Bank in navolging van het BRICS Ontwikkelingsfonds is wel degelijk levensvatbaar en heeft als expliciet doel gesteld de vernietiging van de FRN alsmede de Amerikaanse hegemonie in de economie en wereldhandel. De BRICS-landen (BRICS staat voor Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) willen ook terecht af van de unipolaire wereld, waarbij de VS met haar EU-bondgenoten de politiek in de wereld bepalen, inclusief militaire aanvallen en bombardementen op soevereine staten.

Valsevlagoperaties

Vanzelfsprekend ziet de VS deze ontwikkeling als een groot gevaar en de Neocons zijn daarom alles op alles aan het zetten om dat te verhinderen, danwel te torpederen. De crisis in de Oekraïne op dit moment is een goed voorbeeld van deze Neocon-agenda. Je zet een democratisch gekozen regering af met geweld, voor de zekerheid zet je operatives (CIA of Blackwater) in om beide partijen te beschieten en als klap op de vuurpijl haal je ook nog een burgertoestel neer om zodoende de Russen en de separatisten in een kwaad daglicht te stellen via zo´n valsevlagoperatie. Op dit moment is het ijzingwekkend stil over de toedracht van deze gebeurtenis. MH17 wrakstukDe data- en voicerecorder zijn natuurlijk reeds minutieus onderzocht, evenals het bekijken van de wrakstukken, echter geen enkel teken van de toedracht. De laatste aanwijzingen duiden op het neerschieten van vlucht MH17 door de Oekraïense luchtmacht. Op bovenstaande foto van het wrak zijn duidelijk de kogelgaten te zien. Dan kan men verzekerd zijn dat de verdere resultaten uiteraard direct richting doofpot zullen verdwijnen en wellicht nooit bekend worden gemaakt, want dan zou de wereld te weten komen hoe het Amerikaanse regime alle feiten heeft proberen te verdraaien.

Zoals veel mensen nu wel weten zijn de Amerikanen heer en meester in dit soort operaties, zo is men eveneens de VS de 1e Wereldoorlog ingerommeld, alsmede elke oorlog daarna. Iedereen die denkt dat Roosevelt verrast werd door de aanval op Pearl Harbor kent niet het hele verhaal en is slachtoffer geworden van een enorme vooropgezette misleiding. In september 1941 wist hij dat de Japanners aan gingen vallen en zodoende de levens van 2400 Amerikaanse jongens opofferde. Voor de zekerheid haalde hij wel de vier vliegdekschepen uit de haven en liet ze tegen alle conventies in allemaal op de Grote Oceaan rondvaren.

Propaganda 

Het heeft heel lang geduurd en na heel lang onderzoek voordat de schellen van mijn eigen ogen waren gevallen, maar zodra de waarheid doorgesijpeld is voel je je eigenlijk verraden door je eigen regering en politici. Zodoende geloof ik geen enkele politicus, vooral als ze vanuit de VVD, PvdA, GroenLinks, CDA of D´66 komen. Al deze partijen hebben een eigen agenda en alles wordt op een ´need to know´ basis aan het volk meegedeeld. De uitlatingen van de Bilderberger Frans Timmermans zijn gebaseerd op een extreme vorm van propaganda welke alleen gebezigd kan worden in de partijpolitiek en bedoeld als hersenspoeling en indoctrinatie voor het volk. Nog een reden om een politieke revolutie te hebben, waarbij de vertegenwoordigende democratie (liever gezegd vertegenwoordigende dictatuur, want het voorkomt nooit dat er een Hitler of Mussolini kan worden gekozen) wordt afgeschaft en daarvoor in de plaats een directe democratie wordt ingesteld zonder partijpolitiek, waarbij referenda en rechtstreekse inspraak de fundering gaan vormen. De enige staat die dit heeft is Zwitserland en zij bemoeien zich niet met andere landen, laat staan om deze aan te vallen of te bombarderen. Interessant detail is dat UKIP onder leiding van Nigel Farage juist zo´n beleid in haar programma heeft staan. De oorlogshitser David Cameron voelt de hete adem in zijn nek en zal volgend jaar het toneel moeten verlaten, terwijl veel conservatieven hbben aangegeven te willen overlopen naar de UKIP, vanwege haar klassiek-liberale standpunten, die Cameron willens en wetens heeft verlaten.

Midden-Oosten

Ook in het Midden-Oosten rommelt het, Israël viel Gaza aan en wil af van Hamas en noemde dit een terroristische groepering. Wat niet wordt verteld is dat Hamas is opgericht door de Mossad in de jaren 80 om als tegenwicht te fungeren ten opzichte van de wispelturige PLO leider Yasser Arafat.

De andere terroristische organisaties zoals Al Qaida, Taliban en ISIS hebben hun training, financiering en bewapening of uit de VS kregen of van hun bondgenoten Saoedi-Arabië, Qatar en Pakistan. Sterker nog, de VS wilde Syrië bombarderen om ISIS te helpen Assad omver te werpen. Gelukkig werd dit verijdeld door de Russen en door de publieke opinie in het westen. Want net als in Afghanistan hadden we dan ook weer een terreurbewind gehad in Damascus. Kijk, de Amerikanen zijn niet vies van dictators of dictaturen, zij steunen deze zodat zij hun wereldhegemonie kunnen voortzetten en de macht van de FRN bestendigen.

Nato is een organisatie die eigenlijk sinds het einde van de koude oorlog had moeten worden VS vredeontbonden en daarvoor in de plaats een vorm van samenwerkingsverband om misdaad en terrorisme aan te pakken. In plaats daarvan werd deze overbodige organisatie een speelbal van de Amerikaanse politiek Het is natuurlijk krankzinnig dat Nederlanders hun levens moeten geven in plaatsen als Afghanistan en Mali, waar we niets te zoeken hebben. Alle ellende is sinds het einde van de koude oorlog over ons uitgestort door onze ´bondgenoten´ in Washington.

BRICS en Duitsland

Economische analisten hebben reeds aangegeven dat de BRICS naar verwachting dit decennium reeds het heft in handen nemen en de handel buiten de FRN zullen houden. De eerste tekenen zijn al zichtbaar. Nu dat de BRICS Development Bank een feit is zal er een overgang komen met betrekking tot de financiering van de internationale handel, welke in eerste instantie gebeurt met Amerikaanse staatsobligaties en wanneer deze aflopen worden deze ingewisseld voor goud. Dit edelmetaal zal de basis vormen van de nieuwe handelsstructuur binnen de BRICS en later gelden over de gehele wereld. Hiermee wordt de FRN buiten spel gezet en kan de goudstandaard weer haar rechtmatige plaats innemen. Op dit moment zijn er reeds 80 associatieleden van de BRICS-gemeenschap en de laatste twee landen die zich hebben aangemeld zijn Indonesië en Argentinië..

De grootste verschuiving echter zal komen wanneer Duitsland overstapt. Achter de schermen overweegt onze oosterbuur eveneens lid te worden van de BRICS-Development-BankBRICS en het Amerikaanse kamp wenst te verlaten. De Duitsers willen af van de EU, Nato en uiteraard de euro. Men wil graag de Duitse mark terug en dat integreren in de BRICS gemeenschap. Zij zijn het beu om altijd de militaire en economische lasten te dragen van de Amerikanen (die hen bespioneren en hun goud hebben gestolen) en de EU (voor het overgrote deel een failliete club landen). De zeer goed geïnformeerde internationale analist Jim Rickards heeft verteld dat Duitsland de industriële motor is in Europa en Rusland fungeert als grondstoffenmotor. Hij noemde dat een ´match made in heaven´. Landen als Nederland zullen zich ook hierbij voegen en Oost-Europese landen kunnen dan het juk afwerpen van de Brusselse Sovjet Unie. Frankrijk krijgt waarschijnlijk de nationaliste Marine le Pen als nieuwe president en als opvolgster van de nutteloze Francois Hollande, waarna dat land de voorbereidingen kan gaan treffen om zich af te scheiden van de EU en een onafhankelijke koers tezamen met Zuid-Europa zal gaan varen.

We moeten wel rekening houden dat de VS op allerlei mogelijke wijze roet in het eten wil gooien, maar dat is onvermijdelijk. Uiteindelijk zal de VS alleen komen te staan in de wereld en zal er binnen dat land allerlei revoluties en opstanden ontstaan om af te komen van het huidige tweepartijen-regime. Hetzelfde is ook gebeurd in 1766-1783 toen het land zich onafhankelijk verklaarde van de tirannieke George III. Na de teloorgang van Amerika zal het een stuk rustiger worden in de wereld is de verwachting. Er kan dan een normalisatie op gang komen, waardoor landen gaan kiezen voor handel in plaats van continu oorlog en het zelfsbeschikkingsrecht van volkeren kan worden hersteld zonder bang hoeven te zijn om maar steeds te worden gebombardeerd door oorlogszuchtige politici die toevallig het Witte Huis bevolken en die niets meer gemeen hebben met de Founding Fathers uit de 18e eeuw.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het 5 minuten nieuws.

20 REACTIES

 1. Excellent artikel, zoals we dat van Albert gewend zijn.
  Enige vraag waar ik mee zit is de volgende.
  Als de VS niet meer de plak zwaait en niet meer overal oorlogje gaat voeren, gaan haar ex-slachtoffers dan gewoon opgelucht ademhalen of is daar ondertussen een zo diepe haat gegroeid dat ze nog even de rekenig willen verheffen met … “het Westen”?
  De VS mag dan wel boeman nr. 1 zijn in de ogen van m.n. een aantal moslimlanden maar Europa is niet vrij van zonden. En als we niet meer door de VS (Nato) gebackt worden, moeten we dan veel aanslagen verwachten in Antwerpen en Amsterdam? Of zelfs oorlogen van pakweg Iran die even een vliegdekschip naar het verarmde en evrzwakte Europa stuut om vanaf de noordzee straaljagers boven de lage landen uit te sturen om ons eens plat te bombarderen?
  Kortommijn vraag is: hoe schat Albert de toekomstige veiligheidssituatie van Europa in (of meer specifiek NL en VL) als Amerika van het wereldtoneel verdwijnt?

  Albert S. [4] reageerde op deze reactie.

 2. Een interessante cyclus die voor veel economen een taboe is, is toch de Kondratieff-cyclus. Omdat ons economisch systeem gebaseerd is op eeuwige groei loopt deze elke keer zo af en toe vast. Zodra dit gebeurd loopt het mis, zoals nu. en zoals in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Bijvoorbeeld. Een steeds terugkerend patroon van een systeem dat gebaseerd is op eeuwige groei
  http://www.thesilvermountain.nl/blog/4833/beleggen-in-goud/goud-en-zilver-cyclus.html

  Maar die kende u ook al geloof ik
  http://libertarian.nl/wp/2002/09/de-kondratiev-cyclus/

  Albert S. [5] reageerde op deze reactie.

 3. Goed artikel en zeker verhelderend en niet alleen geschreven met verstand, maar ook met het hart.

  Nu zullen er pro-Amerikaanse trollen zijn die dit soort werk moeten saboteren, alleen is het voor ze dweilen met de kraan open, want meer en meer gezond en weldenkende mensen krijgen het spel wat de VS speelt door.

  Het is alleen verschrikkelijk dat wij in de EU de prijs moeten betalen voor wat de VS heeft uitgelokt en aangericht. Kijk alleen al eens naar de georkestreerde crisis van 2008 waar de EU en de banken met open ogen zijn ingetrapt, met waardeloze rommelhypotheken weet u wel! Deze crisis verschafte de EU en de VS meer macht en is een stap in de volgende richting. Er zijn bijv. fascistische reddingsfondsen opgericht die ons in één klap van de kaart zullen vegen als men er beroep al zal/moet doen. En dat men hier een beroep op gaat doen is zeker, het is een kwestie van tijd met de juiste nieuw georkestreerde crisis die overheden met de rug tegen de muur zal zetten…Weg pensioenen, weg spaargelden, weg bezittingen!

  En natuurlijk moeten wij de VS op de poten houden en zullen ze proberen ons volledig leeg te zuigen, want dat is wat gevoeloze parasitaire bloedzuigers doen.

  Ik was tevens redelijk pro-Amerikaans en bewonderde de handelsgeest en de manier van leven en denken van ze, maar toen me duidelijk werd hoe de heren en dames daar te werk gaan heeft dat land voor mij afgedaan.

  We mogen hopen dat de idioten die ons regeren tijdig bakzeil halen en de VS een beste schop zullen verkopen en zaken gaan doen met landen waarmee we echt verder kunnen, RUSLAND bijv. maar ik vrees het ergste omdat de VS pitbull niet zal loslaten en de bestuurders in de EU gewoon verder kruipen voor de VS. Mede omdat in Brussel mensen zitten die m.i. daar zijn geïnstalleerd door de VS en dus gewoon dat doen wat de VS verlangen.

  Als we NL willen redden van de ondergang en Duitsland zich werkelijk zich aansluiten bij de BRICS dan moet NL als de wiedeweerga zich ook aansluiten en kunnen we misschien nog iets redden. Alleen, vrees ik dat het te laat is en dit land hopeloos verdoemd is! Men heeft dit land aan een sektarisch en demonisch land verkocht en daar is geen weg van terug.

  Mag ik vragen of er mensen zij die menen dat wij ook maar iets met het conflict Oekraine-Rusland hebben te maken. We hadden er niets mee te maken, maar als door een wonder voor de Oekraïne en de VS viel er een vliegtuig uit de lucht die er voor zorgde dat dit kleine nietszeggende fuck landje niet langer een eigen koers meer mocht en kon varen binnen de EU. Deze ramp kwam voor de VS als een geschenk uit de hemel, als u begrijpt wat ik bedoel!

  Albert S. [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Scrutinizer [1]: Goede vraag Scrutinizer. Iran heeft geen enkel land aangevallen. Zij werden door Saddam Hoessein in 1980 aangevallen en hebben zich verdedigd. De ayatolahs hebben geen belang bij interventies is mijn conclusie. Natuurlijk is hun land een religieuze dictatuur en iedereen die mij kent verafschuw ik dit. Maar dit mag nooit leiden tot een bombardement op onschuldige burgers. Mijn inschatting is dat veel landen lokale verbanden aangaan, zowel op defensiegebied als op economisch terrein. De prangendste problematiek is voor de meeste regeringen en regimes toch de economie. Wanneer het economisch voor de wind gaat dan zijn de sociale onlusten en oorlogsgevoelens veel minder. Vooral de internationale vrije handel is dan belangrijk vanwege de inkomsten voor welke regering dan ook. Een belastingbetalende burger is beter dan een dode burger, die geen belasting betaalt. Dus zelfs vanuit het collectivistische ideologie benaderd is oorlog een slecht economisch beleid. In de 19e eeuw waren er verrassend weinig oorlogen en de wereldeconomie groeide toen als kool, evenals de vrijhandel.

 5. @vergeetalles [2]: Inderdaad vergeetalles. Hoe meer feiten naar boven komen over de cyclische bewegingen hoe helderder alles wordt. De mens en natuur zijn toch nauwer verweven dan menig analist en econoom denkt. Deze studie is eigenlijk onderbelicht gebleven, omdat men dacht dat de samenleving maakbaar zou zijn en de economie gemakkelijk beheerst kon worden via staatsinterventies. Hoe fout kun je denken trouwens. QED

 6. @Musjes [3]: Uitstekend commentaar Musjes. Er spelen namelijk andere zaken mee dan uitsluitend het conflict tussen Rusland en de Oekraïne en dat heb ik geprobeerd in een breder verband toe te lichten. Ons luie journaille zoals het NRC http://www.nrc.nl/handelsblad/van/2014/augustus/28/de-lijntjes-van-poetin-naar-europa-1412590 begrijp of niet hoe de vork precies in de steel zit of ze zijn gewoon buikspreekpoppen voor de vs en de Nato, zoals Karel van Wolferen hen doeltreffend noemde http://www.karelvanwolferen.com/44-ukraine-corrupted-journalism-atlanticist-faith-9aug-2014/

  De oorzaak van het Amerikaanse vijandelijke geweld is de teloorgang van de dollar, niets meer en niets minder. Kijk zij hebben sinds 1944 het voor het zeggen gehad. Alle spenderingen in dollars werden afgewenteld op de rest van de wereld, vanwege hun reservestatus. Sterker nog, zij moesten wel om de wereldhandel te laten groeien. Zonder dollars zou er geen wereldhandel zijn geweest in de afwezigheid van een goudstandaard. Bretton Woods was geen goudstandaard, maar een goud-wisselstandaard, daar de dollar als enige munt van 1944-1971 was gekoppeld aan goud. De rest van alle valuta was gekoppeld aan de dollar.

  Dat tijdperk loopt nu ten einde en de VS is not amused, vandaar overal die interventies, bombardementen en regime-changes, want zij willen de hegemonie in de 21e eeuw behouden. Helaas voor hen heeft hun laatste uur geslagen.

 7. @Musjes [7]: Inderdaad, de kritiek zal straks helemaal losbarsten als de waarheid steeds meer aan het licht komt. Het betekent het einde van de situatie zoals hij nu is en men gaat dan de andere kant zien van het verhaal. Hoe dan ook komt er een einde aan de propaganda en misleiding, waar westerse politici en hun media-spreekbuizen zo goed in zijn. The times they-are-a-changing.

 8. Hebben jullie storing o.i.d, want mijn reacties worden opeens niet meer geplaatst.

 9. Reacties van M u s j e s worden niet meer geplaatst? Raar, want ik had graag nog wat verder willen reageren op dit O ZO belangrijke onderwerp.

 10. Sorry dat ik zo doordram, maar ik probeer op allerlei manieren mijn reactie te plaatsen, ook met minder links, maar niets helpt. Kan iemand vertellen waar mijn reacties zijn gebleven?

 11. Ik heb mijn reactie (M U S J E S) naar jullie gemaild, wellicht kan het dan alsnog worden geplaatst.

 12. Kan me lelijk vergissen, maar, zie onderstaande video op 1.06 minuut, moet dat een raket voorstellen? Is dit erin gemonteerd of is dit ‘ding’ werkelijk gevonden op de rampplek van MH17 en waarom is dit beeld later niet verder beoordeeld? En waarom horen we er verder niets van? Of was het een beetje te veel nep? Wat een raket tussen de wrakstukken die feitelijk niet kan bestaan omdat deze is ontploft in de lucht, is dat niet heel vreemd?

  http://edition.cnn.com/video/data/2.0/video/bestoftv/2014/07/17/lead-bpr-sneider-mh17-crash-site.cnn.html

  Albert S. [16] reageerde op deze reactie.

 13. @Albert S. [16]:

  Lijkt me evident, maar begrijp je niet wat ik met de beelden wilde laten zien. Het toch duidelijk hoe we worden gemanipuleerd en dat een ingelast stuk beeld van een raket bij de kijker de indruk moet wekken dat het toestel inderdaad is neergehaald met een …raket. Het kan het een raket zijn geweest, maar van welke makelij was deze dan?

  Maar ja, verder niks belangrijk meer in deze, laten we maar hopen dat de grote gelijkmaker, zeg maar een derde wereldoorlog, ons (wie er dan nog over is) duidelijk maakt wat waar was en wat een leugen. Alsof het er dan nog toe doet, want de waarheid levert dan uiteindelijk niet meer op dan een berg puin. Vreemd overigens dat mensen zo oorverdovend stil zijn en men niet wil beseffen dat NL linea recta in het schietveld ligt en men niet wil zien dat zaken constant worden verdraaid en bijv. reacties op verschillende forums worden verwijderd zodra men de vinger op de zere plek legt. De mens, verdient deze niet beter dan een grote gelijkmaker?

  Albert S. [20] reageerde op deze reactie.

 14. En op hetzelfde moment rolt het bericht via alwetende reuters binnen dat de bom nog niet gaat vallen. ‘Permanent bestand Moskou en Kiev’

  Nu nog even de plooien glad strijken van, wat was het ook al weer? O ja, een vliegtuig waar wat mee was, iets in die richting. Zwarte dozen even negeren, niet meer over praten en klaar is de handel?

  Geen gasafsluiting? Geen verdere economische sancties? Alles weer pais en vree? Bloemen, liefde en ‘peace’? Ben heel nieuwsgierig wat hier achter zit en waar in de toekomst nog meer struikelblokken zullen liggen. Of heeft het imperialisme halt gemaakt? Heel vreemde zaak, eerst elkaar uitmoorden en dan opeens uit het niets heeft Kiev met de Russen (of andersom) vrede??

  Maar hoe nu verder? Ook voor Syrië geldt hetzelfde, want de imperialisten willen doorstoten en zullen ISIS gebruiken als reden voor een aanval op Syrië die er nog aan zit te komen, waar de Russen dan weer een stokje voor moeten steken enz. enz.

 15. ‘Poetin ontkent bestandsakkoord met Kiev’ Duidelijk want off course de Russen zijn helemaal niet in oorlog met Kiev. Het was ook wel heel gek geweest, Russen die geen aanval hebben geopend op Kiev maar wel een bestand overeenkomen? Vreemd dat de msm in deze toch steeds expliciet de Russen, zonder enig bewijs, aanwijzen als degene die schuldig is. En zo masseren ze constant de hersentjes van de slaven. Als je maar vaak genoeg blijft herhalen dat de witte tafel zwart is dan is de tafel zwart en wie zegt dat hij wit is is compleet mesjokke.

 16. @Storing? [17]: Dat zou heel goed mogelijk kunnen zijn, want beelden roepen associaties op, dus als je een rakethuls of iets dergelijks bij een wrak legt dan worden er associaties mee verbonden dat de raket betrokken was bij de aanslag. In de psychologie kennen wij dit als een zeer bekend fenomeen.

Comments are closed.