belastingdienstNa eerder de formulieren van de belastingdienst te hebben beoordeeld is het thans tijd om te kijken hoeveel brochures en publicaties nodig zijn om invulling te geven aan de neerlandse belastingheffing. Alhier het antwoord

De douane verschaft er 88 voor bedrijven, voor intermediairs zijn er 563, ondernemers worden met maar liefst 391 brochures ondersteund, particulieren 379, stichtingen 5, en werkgevers 332. Er zijn dus ongeveer 1700 brochures nodig om de belastingplichtigen te informeren over hun rechten en hun plichten……..

Een nadere bestudering laat echter zien dat er soms enige dubbelingen in zitten. Een brochure is zowel bij de intermediair als bij de ondernemer te vinden. Een conservatieve schatting waarin ruimhartig ontdubbeld wordt geeft aan dat er toch al gauw 850 tot 1000 unieke electronische brochures op de site van de belastingdienst staan,,,,,,

Screenshot 2014-09-25 at 23.22.34

Uit de diversiteit aan publicaties heb ik deze gekozen:

Aanvullende toelichting bij opgaaf wereldinkomen Uitgaven voor weekendbezoek van ernstig gehandicapten 2010 (Ninbi)

Screenshot 2014-09-25 at 23.33.54

kortom, u verpleegt gedurende de weekends en vakantie iemand die in een AWBZ inrichting gewoonlijk wordt verpleegd. Een AWBZ inrichting krijgt afhankelijk van het indicatie besluit dat de zorg zwaarte vaststelt al gauw meer dan 100 euro per dag uit de AWBZ ruif. Als je nu als ouder je kind een dag in het weekend opvangt mag je hier 9 euro voor aftrekken…… Waar de AWBZ inrichting vaak meer dan 100 euro per dag krijgt, wordt je als je door alle hoepels springt en dit formulier invult afgescheept met ongeveer 4 en een halve euro netto per dag als je in het top tarief van de inkomsten belasting verkeert…… Hoe kleingeestig kan je zijn als belastingdienst…….. Hoe denk je iemand te voeden voor 4 euro 50 cent…….Hoe vernederend is het om dit formulier in te vullen!

3 REACTIES

  1. Dit is ‘slechts’ een deel van het formulieren feest, naast de belastingdienst, doen de ministeries ook nog eens vrolijk mee met voorlichting over alle regelbrij. Hetgeen dan nog eens ‘dunnetjes’ wordt overgedaan door de gemeentes en semi overheidsorganen.

  2. Ratio wat ben jij een ongelooflijke ploert. 🙂 Ik klikte nietsvermoedend op de link, er op vertrouwend dat ik jou wel kan vertrouwen. Jij bent toch ook van NAP? En opeens kwam ik op “de-site-die-niemand-wil-bezoeken” Ik ben nu nog bezig mijn ogen uit te schrobben met een tandenborstel en ammoniak.

    Als we dan toch bezig zijn met letters vreten kwa brochures… Ik heb er nog 1 gevonden… U bent gewaarschuwd. Klikken op eigen risico http://www.wetboek-online.nl/wet/Wet%20inkomstenbelasting%202001.html

    Het zal u al wel bekend zijn…. Immers iedere staatsslaaf dient de wet te kennen.

Comments are closed.