avatar-MMAPBent u het nog niet beu? Die EU? Misschien als u leest dat NL nog eens 642 miljoen naheffing aan de EU “mag” betalen. U weet toch wie die centen op moet hoesten, neem ik aan?

Bron: Financial Times
Interessante link voor tabelletje (pagina 2).

19 REACTIES

 1. Beu? mmap, ik walg van die club. En dan dat schijnheilige lachebekje Rutte dat weer de onderste steen boven gaat halen.
  Pek en veren, beeldenstorm, kielhalen, napalm op al dat rapalje dat tuig dat de burgers lachend staat leeg te zuigen. Adolf had in zijn stoutste dromen niet durven hopen dat het zo zou uitpakken.
  Ik word misselijk van die klerebende in Brussel en Den Haag.

  Maar de burger? Hij slaapt vrolijk verder, GTST, zak chips en een biertje…. daarna onder de klamme dekens even tegen elkaar aan schuren een scheet laten en slapen…

 2. Vlak voor Sinterklaas moet het overgemaakt zijn, dat wordt dus weer een leuk feestje in Brussel. En wie blijft er zitten met de Zwarte Piet?

  Deze heffing loopt terug over een periode van 20 jaar! tot 1995. ??

 3. En wie krijgen met de provinciale verkiezingen weer de meesten stemmen voor de eerste kamer.
  Natuurlijk weer de gevestigde partijen zoals de VVD en D66,CDA,PVDA.
  Die de bevolking wijs maken dat we de EU zo hard nodig hebben.
  En het maar al te fijn vinden om die gelegaliseerde criminele van de EU miljoenen te betalen over de ruggen van ons Nederlandse belasting geld.
  En dit heeft weer tot gevolg dat we de komende jaren nog meer belasting gaan betalen,nog hogere huren,meer energie belasting en zo kan ik nog wel eindeloos doorgan.
  En wat geeft de EU er voor terug,nog meer dictatuur,een hoop ergernis met allemaal achterlijke regels die ze de bevolking opleggen,
  En het kost alleen maar een hele hoop miljarden euro’s die de Europese bevolking moet betalen en waar je totaal niets voor terug krijgt.
  Misschien als de armoede grens de 5 miljoen overstijgt dat er hopelijk eens een lichtje gaat branden bij de Nederlandse bevolking en dat er dan een dag komt dat de bevolking dit echt niet meer pikt.

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 4. Het meest misselijkmakend vond ik de reactie van Dijsselbloem en Rutte, alsof dit een onverwachte verassing was! Bah bah, hoe diep kun je zinken als liegende, bedriegende politicus voor het nederlandse volk? In mei was dat al bekend, samen met het feit dat alles kwam door een “andere” rekenmethode. En dan nu doen alsof je neus bloedt…je moet maar durven, dat wel!!

 5. @Fred [3]:
  ” . . . Misschien als de armoede grens de 5 miljoen overstijgt dat er hopelijk eens een lichtje gaat branden bij de Nederlandse bevolking . . . . .”
  Fred dit zal nooit gebeuren. Zodra dit punt benaderd wordt, wordt de armoede GRENSmet 50% verhoogd, waardoor het aantal armen tot een laag getal wordt teruggebracht.

  Met de huidige ” andere rekenmethodes” bewijzen de politieke hoe zij werken (= het volk belazeren}

 6. @Fred Vd Sanden [7]:
  Zou het een factor zijn dat goedwillende burgers vanaf hun jeugd geprogrammeerd zijn dat “stemmen” belangrijk is, je burgerrecht, je burgerplicht, . . . . .

  Zouden mensen die ondertussen (of al lang geleden) het inzicht hebben dat het volk belazerd wordt, nu niet een betere methode kunnen bedenken om een groot percentage van die mensen voor te lichten en tot de conclusie brengen dat ze NIET moeten gaan stemmen?

  Fred Vd Sanden [10] reageerde op deze reactie.
  Fred [12] reageerde op deze reactie.

 7. @Hub Jongen [9]:

  Ja, dat is absoluut een factor, en nee, helaas lukt het de meeste mensen nog niet om te snappen waar je eigenlijk aan meewerkt, door te stemmen. Hoe goed je het ook uit probeert te leggen, iets met brainwash ofzo, moeilijk eruit te wassen…Maar ik blijf, in mijn omgeving, toch proberen het uit te leggen. Af en toe ziet er ééntje het licht, da’s genoeg 😉

 8. @Hub Jongen [9]:
  Wat is dan het effect als er niemand zou gaan stemmen ?
  En er zijn natuurlijk ook alternatieven waarop je zou kunnen stemmen.
  bijvoorbeeld de anti eu partij PVV,maar of je daar dan heel blij mee moet zullen de meningen wel erg over verdeeld zijn ?
  Of een mogelijke nieuwkomer Basis Inkomen Partij (BIP ) is een partij wat ik zeker de moeite waard vind te overwegen.
  alleen of deze partij genoeg draagvlak krijgt van de Nederlandse bevolking vraag ik mij erg af.

  Pendragon [13] reageerde op deze reactie.

 9. @rob [14]:

  Lijkt me duidelijk dat ” WE het nooit leren” De massa ” WE” is te groot om die tot inzicht te laten komen.
  Wat libertariers (en anderen die begrijpen dat de staat “geweld” is) kunnen doen, is zelf zo sterk worden dat de staat afgebroken kan worden,
  Dat zal kunnen door eerst het aantal begrijpende (EDUCATIE) op te voeren, en dan stap voor stap naar de vrijheid.
  Overigens nu al de stappen die zin kunnen hebben.
  -uit de euro en EU
  -afschaffen belastingen
  0staat minder geld geven
  -afschaf overheidsontwikkelingshulp (privatiseren)
  -enz

 10. @Pendragon [13]:
  Hoi rob.

  Ik zal ingaan op je laatste reactie van het basis inkomen.
  Ten eerste zijn er onderzoeken gedaan dat als je alle uitkeringen en toeslagen afschaft inclusief het peperdure controle apparaat zoals bijvoorbeeld het UVW dat je hier al zo veel mee uitspaart dat het verschil in kosten relatief klein is ten op zichtte van het basis inkomen.
  Dit is een paar weken geleden ook op zembla geweest en is mede onderzocht door een econoom van het Europarlement.
  Maar omdat het basis inkomen een minimaal bestaan geeft, zijn er genoeg mensen die gewoon blijven werken om zich toch extra dingen te kunnen permitteren.
  Wat ik mij dan kan voorstellen is dat je dan voor een 3 of 4 daagse werkweek kiest.
  Wat verdere voordeel van een basis inkomen is dat je minder afhankelijk van een werkgever bent en vele mensen zich meer risico,s kunnen permitteren om een werkplek te zoeken waar je hart echt ligt.
  Dus ik heb de mening dat het zeker een haalbaar alternatief is,en een hele druk van de ketel haalt.

  Pendragon [17] reageerde op deze reactie.

 11. @Fred [16]: Fred, ik ben je man. Ik zou het werkelijk toejuichen als dit zo in elkaar te passen is. Ik ben echter bang dat het huidige apparaat dit NOOIT zal toelaten, immers dan raken de “leuke” baantjes op. En dan blijkt opeens dat die UWV papierschuiver overbodig wordt en dus een basisinkomen krijgt. Dat staan ze nooit toe man. Hoewel …. als jet de STAAT geld oplevert dan zou het mogelijk wel een kans van slagen kunnen hebben. Met wie kunnen we dit idee verder uitwerken als oplossing? Enig idee?
  Het spreekt met echt in hoge mate aan.

  Fred Vd Sanden [18] reageerde op deze reactie.

 12. @Pendragon [17]:

  Het grote probleem is wel dat niemand (zeker geen ambtenaar) in eigen vlees wil snijden… En dat is één van de vereisten, willen we op een andere manier gaan leven. Geen “winst” zonder “verlies”.

 13. hoi rob.

  Leuk dat we wel een heel eind in de zelfde gedachten zitten qua visie.
  Ik ben het helemaal met je eens dat de gevestigde politiek hiermee nooit akkoord zou gaan om dat hun geld stelen van de bevolking maar al te fijn vinden.
  Er is een manier mogelijk waarop een basis inkomen wel bereikt kan worden.
  Dit kan echter alleen maar als een over grote meerderheid van de bevolking het nut inziet om op het BIP te stemmen.
  Het probleem is echter dat deze politieke beweging te onbekend is,wat verder een rol speelt is dat een te grote groep Nederlanders nog steeds geloofd in ons politiek systeem wat een vrijbrief blijft voor de huidige politieke partijen om te doen waar hun zin in hebben.

Comments are closed.