zondag, 26 oktober 2014
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Zwitsers goudreferendum: Redding geld kleine kans; HOOP!

. Eerste opiniepeiling versterkt Hoop!

.Golg_Ref Swiss+gold_1

45% voor en 39 tegen met nog 5 weken te gaan!. De kans op een VOOR-stem is nog bestaand, maar met de Swiss National Bank (SNB)  en de regering tegen is die kans klein. Deze beide politieke ritselaars hebben er veel geld voor over om voor een meerderheid NEEN-stem te vechten.
Zij komen er namelijk nu al open voor uit dat als het referendum wint, zij niet meer zo goed kunnen ritselen. en dan beweren ze, wordt het slecht voor de burgers.

Als het referendum wint, zou dat inderdaad betekenen dat bank en overheid minder kunnen ritselen. Maar ook dat de burgers weer op hun geld kunnen vertrouwen. Dat zal op den duur beter zijn voor iedereen. Het is eerlijker.

Het belangrijke van dit gebeuren geldt ook voor landen buiten Zwitserland, die minstens geneigd en misschien gedwongen worden om dit goede voorbeeld te volgen.

Grote vraag wat zou er buiten Zwitserland gedaan kunnen worden om de Zwitserse burgers duidelijk te maken dat VOOR in hun (en ons) eigenbelang is??
Idee voor een actie?? Welke ??

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Economie, Overheid, Politiek gesjoemel, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Jan schreef op : 1

  Ach, het is eigenlijk zo simpel: Geld = Energie, goud vertegenwoordigd energie uit de arbeid die er is ingestopt om het uit de grond te krijgen. Dus goud = geld. Tweede wet van de thermodynamica: energie kan niet worden gecreëerd, alleen van gedaante verwisseld. Ergo, het “drukken” van geld dat geen energie/productie vertegenwoordigd is geen geld, maar een hallucinatie. En die lossen eensklaps op.

 2. Joseph Kétèll schreef op : 2

  Je kunt de publiciteitskas voor YES met geld steunen. Zie de link onderaan elk artikel op www.kingworldnews.com

 3. hugo van reijen schreef op : 3
  Hugo J. van Reijen

  Tussen 1940 an 1980 verloor de Zwitserse frank 80 procent van haar waarde, d.w.z. de laagste waardedaling van alle valuta’s, want met de andere was het nog erger gesteld.
  Hugo van Reijen

 4. frank schreef op : 4

  Tussen 2015 en 2030 gaat de Euro gaat 100 procent van z’n waarde verliezen. Dan kun je mooi met die Euro-briefjes de open haard er mee aansteken.

 5. Jan schreef op : 5

  Zwitserland is goed bezig om het goud terug te halen, eveneens als Duitsland. Nederland gaat het goud niet terug halen. Nederland denkt dat het goud allemaal nog lekker veilig ligt in Fort Knox. Maar Fort Knox is leeg maar daar komen ze nog wel een keertje achter als het allemaal al te laat is! We hebben met deze regering met losers te maken helaas!