CRASH-economic-disaster-FM121UCE-x-largeEn hoe dan en waar? Wat betekent dat dan voor ieder van ons?*****
De laatste tijd verschijnen er steeds meer artikelen die waarschuwen voor een “crash”. Op verschillende gebieden: Financieel met geld of valuta’s, Economisch, Politiek, Oorlog , of met een mengsel van al die mogelijkheden.******
Uiteraard is het goed om niet in paniek te geraken. Maar ook goed om niet de ogen te sluiten voor de feiten en dan overvallen te worden door een pijnlijke werkelijkheid. 

Zeker niet pessimistisch zijn, maar ook niet overdreven optimistisch.Laten we eens kijken naar een aantal FEITEN die de laatste tijd op ons afkomen of die de laatste tijd veel duidelijker in het vizier komen.

Een probleem bij het noemen van onderstaande lijst fouten, gevaren, dreigingen was dat terwijl je punten noteert, er gelijkertijd weer nieuwe, nog ernstiger punten op je af komen.
Dit artikel moet daardoor zeker een vervolg krijgen.
Mede om oorzaken en oplossingen te bedenken en te bespreken.
Als diepste oorzaak, voor veel van al die ellende, zie einde van dit artikel.

In de EU gebeuren allerlei rare, oneerlijke, onbekwame zaken die de burgers terecht irriteren en/of verbazen:

—De EU komt plotsklaps met een naheffing. Voor Nederland 642 miljoen euro. Cameron (UK) zegt: ” over mijn lijk”, en Marx Rutte zegt aarzelend: “Alleen als het klopt”. Rutte had natuurlijk moeten weten dat het klopt! En dan komt Dijsselbloen die zegt dat “WIJ” dat wel gaan betalen.
—Pal daarop komt de NL-roverheid ook met een naheffing!

—Cameron zegt dat UK een maximum gaat stellen aan immigranten uit o.a. oost europa. Boze Merkel stelt dat hij dan uit de EU moet.  En toen???

—In een NL-referendum keurden NL-stemmers de EU-grondwet af. Politici schrokken zich rot en via het Verraad van Lissabon werden al die “gronwetbepalingen” aan de NL-burgers opgedrongen.

—dat betekende dat op 1 nov. 2014 ALLE besluiten voor NL in Brussel moeten worden goedgekeurd. Het Koninkrijk der Nederlanden hield toen op te bestaan. Hebt u daarover berichten gelezen of waren er orders dat voorlichting en media zich koest moesten houden?

—Net als de officiële start van de Bankunie op 4 november, waar ook geen feestelijke aandacht voor kwam. Maar de NL-banken kwamen wel rechtstreeks onder EU-controle.

–“Nederland” is veranderd in 10 jaar tijd; veranderd van Vredesland (neutraal) tot Oorlogsland Via “Vredesmissies”  nu naar  trots bommengooiend land. Ver van huis met behulp van F 16’s waar “wij” erg trots op zijn.

—Van verschillende kanten komen steeds vaker berichten dat het “Westen” met zijn beleid (0.a. de sancties) gevaarlijk in de richting van een atoomoorlog stuurt. Ook van Poetin komen waarschuwingen.

—Kort geleden zagen we in Scotland een referendum waarin de Schotten er bijna in slaagden hun onafhankelijkheid terug te krijgen.

–Daarna was er een referendum waarin CATALONIE Vrij van Spanje wilde worden Dit is een overweldigend succes, maar het wordt door de grote jongens niet erkend. Een van de methodes om de wil van het volk te onderdrukken.

—In VENETA is ook een raadgevend referendum geweest van de 5 miljoen+ inwoner rondom Venetië met grote meerderheid om zelfstandig te worden van Italië .

—Beppe Grillo is net een nieuwe actie gestart om Italië uit de EU te halen.
Italy’s Grillo Rages “We Are Not At War With ISIS Or Russia, We Are At War With The ECB”

—De economie in de EU draait slecht. Zelfs in de trekker Duitsland. Ze hebben bij de laatste kwartaalcijfers net  0,1 procent groei vergeleken met het kwartaal ervoor. Door die minieme groei is het land net niet in een “formele”  recessie beland.

—In Zwitserland is op 30 november een referendum om het Zwitsers goud terug te halen en de Frank weer een gedeeltelijke goudstandaar te geven. En op die manier tevens weer onafhankelijk te wordn van Wereldbank en IMF. Dit kan een enorme invloed hebben op de dollar en andere wereldvaluta.

Geen wonder dat zelfs de Zwitserse politici en de Nationale Bank er zich tegen verzetten.

—In Frankrijk groeit de weerstand tegen de EU met Marine le Pen voorop lopend.

—De nieuwe NL partij VNL (afsplitsing PVV) krijgt an veel groeiende aanhang en heeft al een samenwerking in de EU met Nigel Farage.

—Feest 25 jarig jubileum Val vd Muur in Berlijn: Gorbatschov verwijt het westen dat zij hun afspraken niet nakomen en werkelijk hun invloed richting het oosten trachten uit te breiden.
We rapporteerden onlangs dat van Rompuy verklaarde dat de EU niet zou rusten totdat haar invloe heerste over alles te westen van de Russische grens.
Deze man krijgt dan “van ons allen” (????) de hoogste NL onderscheiding: het Grootkruis in de orde Oranje Nassau!!.

—In Nederland praten politici weer over het herinvoeren van de dienstplicht. (Buma).
—Politici die “wij met zijn allen” gekozen hebben voor het EU-Parlement krijgen torenhoge salarissen, uitkeringen en pensioenen. Bovendien schabellen velen er nog een salaris bij!!

—Wereldwijd zijn er nog veel meer conflicten, in het Midden Oosten, Palestina / Israel, Pakistan / India, Noord Afrika,  in Afrika, . . .

—Zelfs de Belgische spanningen tussen Walen en Vlamingen nemen niet af. In België dreigen urenlange stroomuitvallen; in een modern westers land in 2014!

—De hele wereld probeert de economie aan de gang te houden op basis van schulden. Alleen al Nederland kost dit jaarlijks 11 miljard euro!! Zelf bij de huidige lage rentes. Tel uit je winst!!
Aan het financieren met schuld, en aan de overheid valse muiterij moet een einde komen. De vraag is hoe lang ze het nog volhouden,

———– OORZAAK?
Bij nadenken over elk van deze punten kun je constateren dat ze bijna allemaal terug te brengen zijn op de socialistische mentaliteit en structuur van de maatschappij waarin niemand meer recht heeft op zijn eigen leven maar gedwongen wordt die dingen te doen die het collectief besluit.

 

14 REACTIES

 1. And so it goes. Een goede opsomming en observatie van de krankzinnige ontwikkelingen om de illusie in stand te houden. Ik ben het stadium van opwinding, verontwaardiging en ongeloof al lang voorbij. Ik begin het nu ronduit zielig en lachwekkend te vinden hoe de “elite” (money power) met hun media en propaganda een achterhoedegevecht aan het voeren zijn. Maar, wees gerust: ze verliezen. Zoek de oplossing niet in verandering van het systeem, maar in jezelf. Het gaat mij veelt te langzaam, maar blijf observeren, verspreid de kennis, werk aan je lichaam en geest en laat de rivier die we tijd noemen aan je voorbij stromen. We gaan dit winnen!

 2. Veel mensen hebben een depressie door de onderdrukking waarin ze leven.

 3. Hier is de link naar Beppe Grillo:
  http://www.zerohedge.com/news/2014-11-14/italys-grillo-rages-we-are-not-war-isis-or-russia-we-are-war-ecb

  Dienstplicht is natuurlijk een ideale manier om allerlei ‘overbodig’ werkloos volk bezig te houden. Geen kans op de arbeidsmarkt? Ga dan maar door via de infanterie naar Syrie. Anders krijg je van die zuurbekjes die full time Zwarte Piet e.d. haten.

  Zo’n ‘Grootkruis’ is net zo iets als die potsierlijke ‘four freedoms award’ e.d. Allerlei prijzen die “Ons Soort Menschen” elkaaar toeschuiven vanwege hun aanwezigheid in de NL/EU bureaucratie. Over 5 jaar heeft Den Haag een “Van Rompuy Straat”, nabij het “Joris Demmink Plantsoen”.

 4. Een mooie opsomming van feiten maar wat kun je er aan doen? De (staats-)media ploegen dit soort informatie direct onder waardoor de massa zich met “veel belangrijker” zaken bezig houdt zoals zwarte pieten en vandaag weer een onthoofding door ISIS terwijl in Saudi Arabië onze bondgenoot precies hetzelfde gebeurt. Wij gebruiken alle dagen massa vernietigingswapens in Irak tegen de zogenaamde ISIS. We weten ondanks alle propaganda dat deze bommen met name mensen raken die niets met ISIS te doen hebben maar gedwongen worden mee te lopen. Je kunt beter onthoofd worden dan jaren liggen te creperen omdat een bomscherf jouw ruggegraat is binnengedrongen maar je net niet gedood heeft.
  Kortom wat gaan we er aan doen?

 5. “Brussel” hanteert slechts hun eigen krankzinnige logica:

  http://www.langleveeuropa.nl/2014/11/mislukte-aanpak-crisis-juist-wel-gelukt/

  http://www.langleveeuropa.nl/2014/11/eurolanden-bezuinigen-hun-economie-kapot/

  “Visionair” Buma met zijn herinvoering dienstplicht als de kansloze jongeren bij gebrek aan werk “bezig ” moeten worden gehouden, dat geldt dan ook voor de ( net zo ) kansloze ouderen, een soort van NATRES = Nationale Reserve om dezelfde reden:

  http://www.pakkenproletariaat.nl/update/angst-voor-robots-is-niet-belachelijk/

  Wellicht een EU(SSR)- “Volkssturm” als europese burgers straks niets meer omhanden hebben:

  http://www.xandernieuws.punt.nl/content/2014/11/Vrijhandelsakkoord-met-VS-vernietigt-ruim-half-miljoen-Europese-banen

  “Participeren” EUSSR breed!

 6. Lees het meest gevaarlijke bijgeloof en Einde van al het Kwaad en je weet definitief waar je voor mag gaan! Goed om te lezen ook dit artikel, het sluit haarfijn aan op de lezing van Larken Rose cs!

 7. Ach. Het wordt zoo doorzichtig allemaal. Ik verkeer in de toestand van ” langs het tuinpad van mijn vader “, er was armoede maar nu is het nog veel erger. Ik geloof dat we tussen nu en 5 jaar allemaal k hebben van fukoshima Komt er eindelijk rust in de tent.

 8. Hub een goede opsomming van wat feiten. De ellende is dat de burger (ja ik ook) in het systeem zit opgesloten. Hypotheek, huis onder water, restschuld, en maar knokken om de kop boven water te houden. Tegelijkertijd wordt er vanuit de roverheid alle mogelijke moeite gedaan om mijn eerlijk verdiende geld van me af te pakken en uit te delen aan dingen waar ik niet achter sta. Maar ja… Ik zit in het socialistische collectieve nivelleringssysteem van de elite. Dus zal ik bloeden, veel bloeden…

  Wat de roverheid niet inziet is dat steeds minder mensen het ondernemerschap omarmen. En waarom niet? Omdat er geen droog brood in te verdienen is. Alle inspanningen die je doet worden door non-rendabelen herverdeeld aan andere onrendabelen.

  Pas als dat inzicht er is zal er iets veranderen… Hoopgevend is de ontwikkeling bij VNL. Een meer dan redelijk alternatief voor de PVV. Ik kan alleen maar hopen dat VNL en de LP eens met elkaar aan tafel willen gaan zitten en de handen ineen slaan. Er zijn meer overeenkomsten dan verschillen, dus kom op… Doe er samen iets aan.

  WijRos [10] reageerde op deze reactie.

 9. @WijRos [10]: Hallo WijRos,
  Zonder nou als reclamebord van VNL te willen acteren…. Als ik naar de PVV kijk drukken die op slechts 1 irritatiespier en dat is moslims bashen. Eerlijk gezegd ben ik daar wel een beetje klaar mee en voegt naar mijn idee niet zo heel veel toe aan het economisch herstel.
  Overigens vind ik VNL, LP, Artikel 60 en dergelijke partijen ook een pot nat die allemaal op hun eigen eilandje zitten te knoeien. Als je al iets wilt klaarmaken, zal je enige massa moeten creëren en met al die splinterpartijen schiet het niet op.

  Ik heb enige tijd gelden het beginsel van VNL zitten lezen en ik moet eerlijk toegeven dat er punten in staan die mij wel aanspreken. Net als in het programma van LP, Art.50 en dergelijke.

  Voor wat info: En de anderen kan je zelf vast wel vinden.

  http://www.vnl.nu/

 10. Hoe groot is de kans dat er een depressie/crash komt?

  Hoe groot is de kans dat de depressie/crash op televisie komt? Is wat mij betreft de juiste vraag. Dat de beurzen zo hoog staan, heeft niet met financiele werkelijkheid te maken, ze worden hoog gehouden door er waanzinnig veel geld in te pompen, geld dat tot voor zeer kort niet bestond. Dat geld maakt onderdeel uit van onze economie en de hoeveelheid gecreerd geld is (misschien te eenvoudig geredeneerd) dus feitelijk hoeveel we er op achteruit zijn gegaan. Economische groei 0,1%. Het MKB holt achteruit, mensen kunnen geen werk meer vinden, economie is allang gecrashed.

  Dat steeds meer mensen zich beginnen te roeren is dus een betere maatstaf voor het al of niet in depressie zijn van de economie. Immers, als deze mensen niet zoveel te mopperen hadden, een baan hadden, vooruitzicht op betere tijden, dan hoorde je ze niet.

  Dus, hoe groot is de kans dat mensen zich beseffen dat de economie al lang in depressie/crash is?

  Corné [14] reageerde op deze reactie.

 11. @Patrick [13]: Ten eerste: als de “happy beurs few” zich realiseert dat Yanettje Yellen en Mariootje Draghi geen tovenaars zijn:

  http://www.bnr.nl/opinie/kees-de-kort/707098-1411/column-kees-de-kort-onrust-in-het-kippenhok ( met audiofragment )

  Ten tweede:

  http://www.bndestem.nl/algemeen/economie/ondernemingen-stellen-ontslagen-uit-tot-na-juli-2015-1.4584753#content

  Als straks met de op handen zijnde ontslagrechtversoepeling de vaste baan ongedaan wordt gemaakt, met dank aan de EUSSR en vooral het TTIP Vrijhandelsverdrag VS- EU.

Comments are closed.