Actie_NUVandaag is de dag waarop de Zwitserse stemmers in een referendum bepalen wat er op de korte en langere termijn gaat gebeuren met het goud en de wereldeconomie.*****
Het is een strijd van rationeel logisch denkende mensen tegen bankers/politici.*****
De uitkomst is ook van wezenlijk belang voor u! Als de uitkost “JA”  is, dan wordt de Zwitserse frank als eerste weer (Voor een deel) gekoppeld aan goud. Dan wordt het voor de bankers/poliici veel moeilijker om zoveel met het geld te knoeien en uw spaarcenten steeds minder waard te maken.

Want de tijd is rijp om goud een grotere rol te laten spelen. Iets waar de Oostenrijkse economen al veel langer voor pleiten.
“Nederland”  heeft net 122 t0n goud terug naar Nederland gehaald. Duitsland is daar al langer mee bezig maar heeft zijn plan nog niet waar gemaakt.
In Frankrijk heeft Marine le Pen nu grote druk op de Banque de France gezet om goud terug naar Frankrijk te halen en tevens duidelijk objectieve en openlijke (accountants) goudcontroles te laten uitvoeren.

Zelfs als de Zwitsers het deze keer niet zouden halen, is er toch iets op gang gebracht dat waarschijnlijk niet meer te stoppen is.

2 REACTIES

  1. Kom op, nazaten van Wilhelm Tell, laat zien wie er de baas is over je! De banken en regering in dienst van het volk en niet andersom. We zijn een minderheid, in een ongelijke strijd tegen een machtig bankensyndicaat. Maar zoals in goed Nederlands wordt gezegd: “al rent de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel”.
    En dat is de kracht van David tegen Goliath… Het valt inderdaad niet meer te stoppen, dus wat de uitslag ook wordt, het tij valt niet te keren. Houd vol!

    Plato [2] reageerde op deze reactie.

  2. @Jan [1]: Een interessante vraag? Stel Zwitserland gaat goud kopen. De Zwitserse franc wordt daardoor meer waard. Stel de franc wordt vervolgens “overgewaardeerd” t.o.v. de dollar. Het staat de Zwitserse bank dan vrij om meer francs te drukken en vervolgens daar goud voor te kopen. Met andere woorden ze houden een zekere pariteit in stand met de dollar zodat ze toch concurrerend blijven en tegelijkertijd kopen ze gratis goud in een situatie van overwaardering. Klopt deze stelling?

Comments are closed.