Belasting_aftrekDe Europese Centrale Bank gaat 1000 miljard euro in de economie pompen om de groei aan te jagen. Dat is ruim 3000 euro per inwoner van de hele eurozone. En dacht u nu echt dat dat geld door Sintopopulos uit Griekenland, of Kerstiladic uit Bosnië betaald ging worden? Of dat u al genoeg heeft gedaan door die € 642 mio aan de EU te slikken?

Dacht het niet, dus per saldo wordt het voor u veel meer dan € 3000 pp.

 

5 REACTIES

 1. Precies! En zodra de belastingbetaler ziet dat de verhoudingen tussen de heffingen en de opbrengsten fudamenteel negatief zijn voor de betaler, dan zal zelfs het allerlaatste restje “belastingmoraal” verdwijnen. Of men nu 10, 20, 50, 100 duizend of 1 miljoen aan vermogen bezit. En wat gebeurt er dan zoadra dit besef breed gaat postvatten? Dan wordt witgeld zwartgeld, verlaat de reguliere economie, en opsporing wordt steeds maar kostbaarder. En wie betaalt déze kostbaarheid?

  Resultaat: probleem opnieuw groter! 🙂

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Sander [1]: “belastingmoraal” ????
  Wat verst je daaronder? Is het:
  A) Braaf afgeven wat de dief zegt dat je moet doen?
  B) Proberen zoveel mogelijk van je eigen geld te behouden?

 3. 1.000.000.000.000 eurotjes. Hopla.

  En waar wordt die pomp op aangesloten? Vast niet op de portefeules van de bevolking. Als ze morgen 3000+ euro aan elke inwoner overmaken, zal dat zeker een stimulans voor de economie zijn. Echter zal die pomp op een kleine groep banken worden aangesloten en zal het water naar de zee blijken.

  Musjes [4] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.