Nostradamus-do-MMAMet het nieuwe jaar in aantocht is het weer tijd voor voorspellingen. Nu is voorspellen tamelijk moeilijk. Voor valsemunters en politici bijvoorbeeld, maar met name klimatologen hebben een nogal slechte reputatie op dit gebied. Hieronder een greep uit de meest in het oog springende flaters.

Global Cooling
Als u de jaren 60 en 70 hebt meegemaakt dan kunt u zich vast nog de voorspellingen herinneren dat de aarde op het punt stond weer een ijstijd in te gaan.

“Indien de huidige trends doorzetten, zal de wereld ongeveer vier graden kouder zijn in 1990 en 11 graden kouder in het jaar 2000” beweerde ecologie professor Kenneth Watt van de Universiteit van Californië in 1970.

Een andere notoire miskleuner is Paul Ehrlich (bekend van zijn boek The Population Bomb). Hij zei in 1971 in een toespraak voor het Britse Biologie Instituut: “In het jaar 2000 is het Verenigd Koninkrijk slechts een kleine groep van verarmde eilanden, bewoond door zo’n 70 miljoen hongerige mensen”. “Als ik zou moeten gokken, dan zou ik er geld op zetten dat Engeland niet meer zal bestaan in het jaar 2000”.

Ter bestrijding van de nakende ramp werd voorgesteld om de Noordpool zwart te maken door het te bedekken met roet. Ook leuk voor de ijsbeer die middels duizenden jaren evolutie zijn schutkleur zorgvuldig heeft gecultiveerd.

Klimaatvluchtelingen
In 2005 waarschuwde het United Nations Environment Programme dat zeespiegelstijging, meer orkanen en woestijnvorming veroorzaakt door “antropogene opwarming van de aarde” zou leiden tot massale volksverhuizingen. Met name in regio’s zoals het Caribisch gebied, de Stille Oceaan en de kustgebieden.

In 2010 zouden 50 miljoen “klimaatvluchtelingen” op de vlucht zijn uit die regio’s. Echter, niet alleen wisten deze gebieden nog geen enkele “klimaatvluchteling” te produceren, de bevolkingsgroei daar behoort in veel gevallen tot de snelst toenemende op aarde. De Seychellen groeide met ongeveer 10 procent sinds 2000. De Salomonseilanden ongeveer 25 procent (!)

Een andere briljante VN-voorspelling staat bekend als “Glaciergate.” In het IPCC rapport van 2007 werd gesuggereerd dat de gletsjers in de Himalaya gesmolten zouden zijn rond 2035. Het bleek dat deze bewering klakkeloos was overgenomen uit Wereld Natuur Fonds propaganda. Het IPCC moest uiteindelijk na lang tegensputteren de voorspelling intrekken.

Nooit meer sneeuw
In maart 2000 zei ‘senior research scientist’ David Viner, werkzaam voor de Climatic Research Unit (CRU) van de Universiteit van East Anglia, dat binnen een paar jaar sneeuw “een zeer zeldzame en spannende gebeurtenis zou worden”. “ Kinderen zullen niet meer weten wat sneeuw is”.

In 2008, perfect getimed voor een parlementair debat over “global warming” wetgeving, was er in Londen de eerste oktober sneeuw sinds 1934. In december van 2009 had Londen de meeste sneeuwval in twee decennia. De CRU waarschuwde in 2004 dat skiën in Schotland spoedig tot het verleden zou horen. In 2013 moesten vele Schotse resorts sluiten wegens teveel sneeuw.

Nostradamus-do-MMA

Kop = ik win. Munt = jij verliest
Na de sneeuwval blunders verzon de CRU een list. Record kou en zware sneeuw komen door- u raadt het al – opwarming van de aarde! Minder sneeuw: opwarming van de aarde. Meer sneeuw: opwarming van de aarde. Gesnopen?

Hetzelfde fenomeen deed zich voor in de Verenigde Staten na de recente zware winter. Het Witte Huis zei: “Een groeiende hoeveelheid bewijs suggereert dat de extreme koude thans, een patroon is dat we met toenemende frequentie zullen zien vanwege opwarming van de aarde”.

IPCC-auteur Michael Oppenheimer voorspelde in de jaren negentig verschrikkelijke droogte, waardoor oogsten in de US zouden mislukken en de Mexicaanse politie massaal illegale Amerikaanse migranten zou oppakken die naar Mexico zouden trekken op zoek naar werk.

Ze smelten de kappen!
De uitspraken van Al – The Goracle- Gore met betrekking tot de polen van de aarde zijn waarschijnlijk de meest dappere poging om de geschiedenis in te gaan als slechtste voorspeller aller tijden. Deze felbegeerde titel is bijzonder moeilijk te verkrijgen. Moeilijker zelfs dan een Nobelprijs, de concurrentie is moordend.

Gore beweerde in 2009 dat de Noordpool zou verdwijnen binnen vijf jaar. Eind juli 2014 was het Arctische zee-ijs bijna op het hoogste niveau in een decennium. Nog gênanter zijn de trends op het zuidelijk halfrond. Zee-ijs daar breekt records. Een schip vol alarmisten ging op een missie om te bestuderen hoe de “global warming” het ijs op Antarctica deed smelten. Ze moesten de reis afbreken omdat ze vast kwamen te zitten in het ijs. Zoals ook de ijsbreker die hen kwam redden (sic!).

Geen van de 73 modellen die de VN gebruikt heeft om toekomstige temperaturen te voorspellen heeft de huidige 18 jaar durende “pauze” in de opwarming correct voorspelt. Ondanks de stijging van de CO2-concentraties in de atmosfeer. Miljarden belastinggeld zijn verspild aan onderzoek, maar zelfs een aap die met dobbelstenen gooit of charlatans met een kristallen bol zouden beter presteren, louter gebaseerd op kansberekening.

Sommige dingen zijn wel makkelijk te voorspellen. Namelijk dat ondanks elk empirisch bewijs, de alarmisten altijd met excuses zullen komen waarom hun voorspelling niet uit is gekomen maar dat desondanks global warming een groot probleem is. De huidige smoes is dat de oceaan alle opwarming heeft geabsorbeerd. Waarvoor geen greintje waarneembaar bewijs is. Oftewel de hond heeft mijn huiswerk opgegeten.

hIJSeenBERG, December 2014

13 REACTIES

 1. Geweldig artikel. Knap dat je al die zaken zo even op een rijtje zet. Ik doe al jaren niet meer mee aan de opwarming van de aarde en verstook benzine in een 14 jaar oude auto. Ook heb ik een kachel op gas die ik vrolijk op 21 graden zet. (ik ben een koukleum). De lampen branden hier ook gewoon en alsof de duvel er mee speelt vergeet ik de lamp in de badkamer steevast uit te doen. Tot ongenoegen van Mevrouw Pendragon, want die gelooft nog wel in sprookjes, de schat.

  Weet je waarom klimatologen zo vaak van een hoofdpijndossier spreken? Omdat ze hun scheten altijd inhouden, bewezen is namelijk dat die de ozon laag kunnen aantasten. Bewezen is ook dat het inhouden van een scheet slecht voor je bloed is, immers dat gas wordt dan door je bloed opgenomen en via je hersenen verwerkt. Daar krijg je dus hoofpijn van. Ik heb nooit hoofpijn.

  En hier sneeuwt het nu zachtjes…

  Naam * [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Pendragon [3]:
  Persoonlijk zou ik het best op prijs stellen als al die klimatofielen voortaan hun scheten inhouden (reduceert uitstoot methaan) en ook hun adem (reduceert uitstoot kooldioxyde). Dat dwingt hen ook om hun hysterische praatjes binnen te houden. Zo komt wereldvrede weer een stapje dichterbij…

  Pendragon [6] reageerde op deze reactie.

 3. Kijk eens naar de vooruitzichten en de voorspellingen van het CPB en u zult dezelfde resultaten zien als hierboven beschreven. Toch geloven onze politici, de media en de overheid zelf er heilig in zo lang er maar iets goeds voorspeld wordt.

 4. @Naam * [4]: HAHAHHAHAHAA, en dan maar hopen dat ze de uitstoot van kooldioxide lang genoeg uitstellen zodat hun hoofdpijn voorgoed over is.

 5. “De oceaan heeft mijn verwarming opgegeten”. Dat is een regelrechte giller. Zo’n mop kan alleen bestaan bij gratie van de onkunde en het wetenschappelijk analfabetisme van degeen die de mop verkondigt (of zijn/haar bereidheid klinkklare leugens te verkopen) – en helaas ook bij de gratie van al degenen die nog nooit hebben gehoord van de anomalie van water, dus zeker alle politici.

  Kort en goed: water is een dermate rare vloeistof dat de temperatuur van de totale plons, zij het zoet of zout, meertje, zee of oceaan, direkt en onmiddellijk zichtbaar is aan het oppervlak, en uitsluitend en alleen daar. Je hoeft dus niet in de diepte te gaan zoeken want de temperatuur van diepere lagen is constant en uitsluitend afhankelijk van het zoutgehalte. Dus meer ijs –> oceaan kouder, minder ijs–> oceaan warmer. Geheid. 100% wetenschappelijke uitspraak.

  Bij zoet water geldt de grens van 4 graden C (max density), dus diep zoet water is ALTIJD 4C, maakt niet uit op welke diepte je meet vanaf een bepaald punt. Bij zout water kan die temp. schommelen tussen ongeveer minus 1,5 C in de diepte, stabiel vanaf ongeveer 2 km diep tot aan de bodem van de zee of oceaan en minus 20 C vlak onder het ijs. IJs is bevroren omdat het water vlak eronder een limiet overschrijdt – max density is bereikt, en het water kan alleen nog maar uitzetten door ijs te vormen. Het zout dat erin zat zinkt meteen af; ijs is puur. En het DRIJFT. Men kijkt daar niet van op, en daar kijk ik dan weer van op. Want dat zou dus niet moeten mogen.

  Water stoot van nature alle temp wijzigingen af als het even kan. Water is echt te eigenwijs voor woorden 🙂

  Ratio [8] reageerde op deze reactie.

 6. https://www.youtube.com/watch?v=UruJTUaU18Q <– hier is een mooie uitleg op rijm voor zoet water. Je zou voor zout water eenzelfde soort youtube kunnen maken. Water zet uit beneden 4C EN het zet uit boven 4C – een hele rare eigenschap – en het schikt zich in laagjes van gelijk soortelijk gewicht. Zout water doet dat ook alleen vanwege het zoutgehalte wordt dat max density punt verlaagd.

  Deze eigenschap van water staat niet toe dat er aan die stabiele temperatuur vanaf een bepaalde diepte (2km) ook maar iets veranderen kan, en al helemaal geen zoekgeraakte 'global warming'. Dus hoef je ook alleen maar tot die diepte te meten als je zonodig moet maar het is in feite volslagen overbodig. Want zowel het warmste als het koudste water drijft bovenop en zal heen en weer worden geklutst door wind en golven maar niet zakken.

  Tenzij men de pomp bedoelt waarmee de oceaanstromingen worden aangedreven, maar dat is een heel ander verhaal, en ook daar bepaalt de combinatie zoutgehalte/dichtheid het wel of niet afzinken van warmer zouter water. Dit gebeurd echter alleen aan de polen. En daar hebben de klimatoleugen het liever niet over want ook daar kan 'extra warmte' zich niet verstoppen; de temp in de diepte is afhankelijk van de dichtheid bij die druk. Zij beweren dat ook elders spontaan warmer water kan afzinken, buiten de pompen om, en dat is dus kul. Of men moet weer wat nieuws hebben bedacht want die gasten zijn bijna niet meer bij te benen. http://en.wikipedia.org/wiki/Thermohaline_circulation

  pcrs [11] reageerde op deze reactie.

 7. “minus 20 C vlak onder het ijs” sorry moet min 2 zijn. Ongeveer, afhankelijk van het zoutgehalte. Ja die kinders zijn erg stom, Ratio. Ze vermijden alles wat naar hersengymnastiek ruikt en scherpen dus nooit hun intellekt aan. En echt niet alleen de meiden hoor, jongens maken ook dat ze wegkomen als ze iemand “nadenken” horen fluisteren.

 8. @Ness [9]: Wat gebeurt er als er ergens een vulkaan onder water lava uitbreekt, ik dacht dat het water daar toch wel veel warmer was.
  Waarschijnlijk gaat dat warmere water echter snel omhoog vanwege convectie.

 9. Het is een wijdverbreid misverstand dat ‘global warming’ enkel leidt tot hogere (gemiddelde!) temperaturen. Global warming leidt tot extremere weersomstandigheden. Dit kan dus inderdaad inhouden dat op sommige plekken veel meer sneeuw valt of juist veel droger wordt (woestijn).

Comments are closed.