2015_renaissenceBij het beschouwen van de toekomst op deze jaarwisseling is het moeilijk om optimist te zijn. *****
Daarom proberen eerst een aantal feiten op een rij zetten, en misschien, hopelijk, kunnen we dan eindigen met een optimistische blik. Wat is er gaande in de omgeving waarin velen van ons leven en werken : Dat is in de landen (provincies) van de EU, 28 heel verschillende landen.
GRIEKENLAND staat op dit moment boven op de hitparade. Het land is failliet. De afgelopen dagen konden ze niet slagen een president te benoemen die een vriendje is van de Brusselse elite. Nu moeten er verkiezingen komen waarbij een communist favoriet is. En als het hem lukt gaat hij aan de EU-Brussel hoge eisen stellen. Zoals minder bezuinigingen, schulden gewoon kwijtschelden, bezuinigingen ongedaan maken.
Een raadsel hoe je de zaak dan weer gezond maakt. Lijkt hopeloos. Dan komt de vraag GREXIT?

Maar dat willen de EU- Eurofielen niet: het zou een bewijs zijn van hun falen, en mogelijk gaan meer landen het voorbeeld volgen.
————————-
ITALIE zit ook met grote problemen. Gelukkig worden die verzacht doordat het land een bloeiende zwarte markt heeft. Een doorn ik het oog van de eurofielen, maar het werkt wel.
Vandaag verscheen op Nu.nl een stuk van Frits Bolkestein die zijn voorspelling dat Italië snel zal crashen, nu ziet realiseren.
Daarbij komen dat NOORD-ITALIE en ook VENETIË zich willen afscheiden en zelfstandig worden.
——————————
FRANKRIJK voldoet al een tijd niet aan de EU-regels van bij voorbeeld, minder dan 3% begrotingstekort. Ook niet voor 2015. Toch krijgen ze geen boete en doen ze alsof alles gewoon door gaat.

De grootste oppositiepartij van Marine le Pen heeft net geëist dat het Franse goud terug moet komen, maar wat er nu geregeld is, is moeilijk te vinden. Ze hebben het nog lang niet.
————————-
Met DUITSLAND, de grootste trekker van alle 28,  gaat het ook niet zo goed meer. Ook daar is een nieuwe partij die Duitsland uit de EU/ euro wil hebben.
Tegen de EU-regels wil Duitsland zelf een nieuwe wegen-tax voor buitenlanders invoeren.
Toen ze probeerden hun goud ui USA terug te krijgen, werden ze met een kluitje in ’t riet gestuurd.
——————————
Het VERENIGD KONINKRIJK ENGELAND, SCHOTLAND.

Een referendum van Schotland om zelfstandig te worden is net mislukt. De Schotten wachten op een volgende kans.

De Engelse Premier, David Cameron, heeft ge-eist dat het VK nog meer uitzonderingsposities in de EU krijgt dan ze al hebben, en aders . . . . !
—————————
SPANJE sukkelt met CATALONIE, BASKENLANDdie onafhankelijk willen worden.
En dat temidden van een veel te hoge werkloosheid.
————————-
PORTUGAL heeft eveneens een veel te hoge werkloosheid en kampt ook met een slechte economie.
——————————-
BELGIE is een land dat bestaat uit (minstens) twee afzonderlijke delen die al jaren kunstmatig verbonden gehouden worden: WALLONIË en VLAANDEREN. Helemaal geen voorbeeld om in een gezamenlijke EUnie te zitten.
——————————
NEDERLAND is een land dat met zwendel in de EU is gedraaid. Toen de wil van het volk uit het referendum werd bedrogen door het Verraad van Lissabon, was “het volk” zo perplex en slap dat het niet eens in opstand kwam.
Sindsdien is het steeds verder in de put gezakt en tot onderhorige gebracht.

Eerst kwam de gemeenschappelijke euro. waarna allerlei wetten en maatregelen uit Brussel kwamen. Zowat alle wetten en regels komen nu uit Brussel. Als Grieken, Ieren, Spanjaarden enz in problemen, komen , moeten Nederlandse werkers opdraven en betalen. Dit “moeten”  noemt men dan solidariteit!
Om dat moeten makkelijker te maken, althans de controle, werd daarna een Bankenunie gevormd.
Maar het kan nog meer. De Fiscale Unie en de Politieke Unie kunnen nog hechter. En de Nederlandse leiders (kabinet) staan te dringen om die lus om de nek van het volk harder aan te trekken.
Deze mensen zijn zo EU-geil dat ze zelfs voorstellen voordelige belastingverdragen tussen Nederland en andere landen af te schaffen. De verminderde opbrengst mogen de burgers dan wel weer betalen.

De macht van de EU is ondertussen zo groot dat de voorzitter van de leidinggevend COMMISSIE, Jean Claude Juncker, de Nederlandse politici komt vertellen wat ze in de verkiezingen moeten doen.
Een mooier, beter voorbeeld van de machthebber en de ondergeschikte kun je bijna niet hebben.

Parallel hieraan is in 2014 in Nederland de Vrijheid Van Meningsuiting afgeschaft.
Als een politicus van de oppositie verklaart dat hij “Minder Marokkanen” wil, wordt hij prompt voor het gerecht gesleurd.
Ik maak me ernstige zorgen omdat ik diverse keren geschreven heb dat ik “minder politici” wil. Welk risico loop ik nu?

Van een land dat bekend stond voor zijn internationale onafhankelijkheid, zijn neutraliteit, is Nederland een oorlogszuchtig land geworden. Kijk eens naar de recente acties van Timmermans, Van Baalen om de oorlog in de Oekraine aan te wakkeren.
En zie nu hoe het bommen gooien van de NL F16’s in de nieuwsberichten worden toegejuicht en geprezen.

En dan zitten in die EU nog 19 andere landen met ieder hun eigen verhaal en die dan samen met sancties een oorlog tegen Rusland proberen uit te lokken.

Bij het begin van dit artikel vroeg ik me af of we mogelijk wel optimistisch zouden eindigen cq beginnen aan 2015.

Ik zie dit echter nog niet, behalve met één uitzondering: er blijken toch steeds meer mensen te gaan inzien dat de wereld (incl. NL) op de verkeerde weg zijn. Dat er te veel geweld in de wereld is. Dat alle geweld de wereld uit moet. En steeds meer mensen zouden er ook iets aan willen doen om het NAP Principe te verwezenlijken.
Alleen de weg er naar toe is nog niet echt gevonden.

Hopelijk lukt het om het aantal NAP-aanhangers, Libertariers, in 2015 flink uit te breiden en dat dan de juiste acties zullen volgen.
Alle schrijvers van de Vrijspreker wensen u dit toe en nodigen u uit om mee te doen!

 

 

 

 

 

3 REACTIES

  1. We gaan het zien, hoe 2015 zich ontwikkelt ! Volgens mij wordt Fukoshima de echte scherprechter en wordt de rest dientengevolge minder belangrijk. !

  2. @Gerda: lle gebeurtenissen in Fukushima zijn niet belangrijk, waren nooit belangrijk en zullen nooit belangrijk worden – als het aan de nucleaire industrie ligt. Want opruimen kost klauwen met geld en dat moeten ze dan van hun winsten aftrekken en tevens in het vervolg boeken bij ‘permanente kosten’.

    En dan blijkt kernenergie vele malen duurder te zijn dan je denkt. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald; dus geen nieuwe brandstof aanmaken voordat er definitief een permanente, schone en goede oplossing is voor de rommel waarmee we vergeven zijn momenteel. Mi is zo’n oplossing wel degelijk mogelijk.

    Zomaar dichtgooien is stom, tenzij het noodzakelijk is want heel veel centrales zijn inmiddels toch wel erg oud of van belabberd ontwerp. Wat in het vat zit verzuurt niet; binnen een kernreactor is in ieder geval de brandstof zo veilig mogelijk onder de huidige omstandigheden.

    Iedereen een prima 2015 toegewenst !

  3. *NB: het productieproces van nucleaire brandstof is al te gemakkelijk. Het spul vliegt je om de oren. Het is de gave die blijft geven: van niets produceer je iets, blijkbaar – dat klopt weliswaar niet helemaal maar op dit moment lijkt het zo, heel *magisch*. Dus heb je al gauw veel te veel. En het is heel lastig en duur om op te slaan, en toch wel gevaarlijk bovendien, zeker bovenop een breuklijn zoals in Fukushima het geval is.

Comments are closed.