gourmettenWat ik wens voor u deze kerst is

Dat u mag beslissen of u Kerstmis wilt vieren.
Dat u mag beslissen met wie Kerst door te brengen.
Dat u mag beslissen wie er cadeautjes krijgen.
Dat u mag beslissen hoeveel geld u er aan besteedt.
Dat u mag beslissen wat er op het menu staat.

Waarom wens ik u al die dingen? Omdat ik voluntarist ben en ik vind dat uw leven u volledig toebehoort. Nu zullen de meeste Etatisten in DEZE context u waarschijnlijk grotendeels hetzelfde toe willen wensen. Maar het is me een raadsel hoe ze voor een dergelijke ANARCHIE kunnen pleiten als ze de rest van het jaar willen dat de overheid uw keuzes maakt en uw geld uitgeeft.

Hebben we niet een wet nodig voor minimum cadeau uitgaven om te zorgen dat iedereen wel genereus genoeg is? En als we niet een verplichting opleggen dat al onze kennissen een kadootje zullen krijgen, dan is er misschien wel iemand die uit de boot valt. Dat moeten we toch niet willen met zijn allen? Er moet toch zeker een wet komen die regelt dat iedereen, van jong tot oud, van arm tot rijk en van voluntarist tot Statist voor een Kerstdiner wordt uitgenodigd.

Met name Statisten krijgen het steeds zwaarder nu het aantal vredelievende mensen toeneemt. Het is toch wat moeilijk om gezellig samen te zijn met mensen die willen dat je opgesloten wordt als je bijvoorbeeld de studie van hun kinderen niet onder dwang wilt betalen. Dit groeiende probleem moeten we in de kiem smoren door gezellig samen zijn van dwingers en hun slachtoffers te verplichten. Op Facebook kunnen mensen zomaar kiezen met wie ze zich associeren. Wat een toestanden! Waar gaat dat heen met de wereld.

Als je mensen zomaar vrij laat hun eigen leven te leiden dan zal misschien niemand meer een kerstboom optuigen. Zonder regels zouden mensen wel eens teveel oliebollen kunnen eten en ziek worden! Moet u zich eens voorstellen welke chaos zou ontstaan als we mensen zelf beslissingen laten nemen. We moeten nog meer macht overdragen aan de heersers in Den Haag en Brussel anders komt er wellicht nooit meer een Kerstmis!

Als u volgend jaar niet meer uitgenodigd wilt worden voor Kerst bij de schoonfamilie, gebruik het “Tegen Mij” argument. Uit ervaring weet ik dat het wijs is dit te opperen tijdens het nagerecht, anders klimt u wellicht met een lege maag in uw kribbe. Vrede op aarde en naastenliefde zijn vaak slechts facades voor Statisten als ze geconfronteerd worden met de immoraliteit van hun geloof. Cognitieve dissonantie doet menigeen verslikken in hun verpieterde gourmet hapje.

Gourmetten is trouwens het ultieme bewijs dat centrale planning en dwang nodig is. Iedereen die egoistisch voor zichzelf kookt en zelf bepaalt wat en in welke volgorde er gegeten wordt. Ik heb wel eens iemand een niet goed doorbakken kipfiletje naar binnen zien werken. En tot overmaat van ramp dronk zij daar zonder schaamte rode wijn bij. Chaos.
Het zou verboden moeten worden!

Fijne feestdagen en een chaotisch 2015!

Hijseenberg

4 REACTIES

  1. Vergeet vooral niet het zoenen voor/tijdens/na oud & nieuw te reguleren. Want al die lelijke mensen die je (= best knap volgens anderen) dan willen aflebberen. Het zou verboden moeten worden, net als gourmetten en bier tijdens het kerstvreten 🙂

    Inderdaad, iedereen meer chaos, (keuze)vrijheid en minder onderheid gewenst in 2015!

  2. Het hele jaar moorden, verkrachten, bommen gooien, oorlogje voeren.. behalve op kerst want we willen vrede enz…
    Kerst had beter Schijnheiligendagen kunnen heten 😉

    @Fred Vd Sanden [3]: oftewel 365 dagen per jaar kerst 😉

Comments are closed.