TovermanIn total   wordt dat. euro. 1,140 BILJOEN als ik me niet vertel met al die nullen!. Zo maar uit blauwe lucht valse muiterij plegen. *****
Is dit een truc om Griekenland binnen de EU te houden? O.a. ten koste van de NL en andere burgers?*****
Ja, het leuke van deze truc is dat de meeste mensen helemaal niet begrijpen wat er precies gebeurt, en dat het ook nog kortstondig schijnt te werken. En als het zoals elders gebleken, op den duur fout loopt, zijn de schuldigen mogelijk al op pensioen.

Deskundigen vertellen dat deze geldschepperij niet werkt, geen echte oplossing is.
The former head of the Bank of England – Mervyn King – said yesterday that more QE will not help the economy:

William White, economist van de BIS , hoofd van OECD “Review Committee:” QE is not going to help at all. Europe has far greater reliance than the US on small and medium-sized companies (SMEs) and they get their money from banks, not from the bond market.”
Hij zegt dat het een vermomde devaluatie is. Het gevaar blijft inflatie, zelfs hyperinflatie.

De vorige week heeft ook Alan Greenspan (ex-hoofd FED) verklaard dat QE de economie niet heeft geholpen.
Ook os QE een van de belangrijkste oorzaken van het verschil tussen arm en rijk. Immers de rijken kunnen het eerst gebruik maken van obligaties en het nieuwe geld gebruiken terwijl het nog iets waard is.

Het wachten is op wat de toekomst brengt, maar er zijn veel analisten die het niet optimistisch tegemoet zien. Behalve als ze in goud zitten!!

 

9 REACTIES

 1. Heeft niks met stimuleren van de economie te maken. Alles met het financieren van zwakke landen. Het gaat verkeerd aflopen! De hele moraliteit wordt te grabbel gegooid. Was trouwens al een tijdje het geval. Sinds het redden van banken, etc.

  pcrs [5] reageerde op deze reactie.

 2. Als je het hele biljoen zo globaal over iedere EU burger verdeeld zal het gaan om zo’n 2000 euro per persoon. Verdeel het gemiddelde over het aantal gezinnen in de EU dan zal het per gezin ongeveer grof berekend neerkomen op een kleine 10.000 euro. Aangezien de schulden over de noordelijke landen beter verdeeld zal kunnen worden zal het daar ongeveer wel op zo’n 20.000 euro per gezin uitdraaien. En dan los van een eventuele QE2, want hé de ECB heeft nu de macht laten zien en niemand wil ze of kan ze stoppen. Ze kunnen gestopt worden, maar ja welk figuur durft hier zijn vingers aan te branden, want de ECB is niet zomaar een onderneming die hebben vrienden en voor deze vrienden moet je goed uitkijken met wat je doet of zegt. Net als bij de maffia, die ga je toch ook niet dwars zitten, dan denk je nog wel even tien keer na voor je gaat ingrijpen. Deze mensen zijn natuurlijk niet de maffia, nee, deze mensen zijn vele malen erger en gevaarlijker. Mede door de macht denk ik ook dat het geld niet in de economie terechtkomt, maar zal verdwijnen in heel andere projecten, de schulden die komen wel voor rekening van de burgers, maar dat was al wel duidelijk.

  Het is een heel groot probleem waarmee de EU landen de burgers hebben opgezadeld, de oprichting van de EU had nooit mogen gebeuren, want wij en NL zijn daarmee vogelvrij verklaard. Het volgende probleem ligt er al weer, het vrijhandelsverdrag die Amerika de EU wil opleggen. Vergaderingen daarover worden achter gesloten deuren gevoerd en dat zegt al genoeg.

  Johnny [3] reageerde op deze reactie.
  janberg [9] reageerde op deze reactie.

 3. Na vandaag met Super Mario ben ik zeer teleur gesteld , alleen het gekke is , het aan zien komen was niet eens vreemd meer .
  Marcel Messing met zijn boek 1e druk 2006 ”Worden Wij Wakker” heeft voor mij tot op de dag van vandaag het gelijk aan zijn zijde gehad ( in mijn bezit 4e druk 2007 ) is een regelrechte eyeopener voor mij toen , en nu voor velen in dit huidige tijdperk .
  Alles wat er nu gebeurd door de regeringen en hun bancaire elite is al een tijdje aan de gang , en het boek misstaat niet in deze tijd en spreekt nog steeds voor zich .
  Wat ik nu nog kwijt wil , zij de NWO , of hoe zij dan ook genoemd kunnen of willen worden , liggen op ramkoers door chaos verdeel en heers en onzekerheden te creëren .
  Hun tactiek werkt , de angst regeert , en de eenheid is ver te zoeken , de mensheid is en blijft de slaaf van zijn eigen hebzucht .
  Ga straks maar kijken als er gestemd gaat worden in maart 2015 als de Provinciale Staten en de Eerste kamer gekozen gaat worden .
  Ik word er nu al moe van , alleen de gedachte al , er word van tevoren een worst voorgehouden , de MSM doet zijn propaganda , politieke roeptoeters gunnen het gepeupel hun spelen , en zij gaan aan mas de bietenbrug op , en wij gaan weer stukjes plaatsen om het spel totaal overnieuw te laten beginnen .
  Eigenlijk zonde van de energie en tijd die desondanks de malaise door sommige Vrijsprekers nog opgebracht wordt .
  Bij deze wens ik alvast veel geduld en wijsheid toe aan al diegene voor de moeite om een reactie te plaatsen die al vaak jaren opgaat om veel van het zelfde te gaan herhalen met hun schrijven .

  Sterkte aan allen .

  IIS [8] reageerde op deze reactie.

 4. @Rinus De Nadenker [7]:

  De enige ‘kieskeus’ die je hebt is tussen de beul met een stompe of de beul met een scherpe hakbijl. Dat heet “moderne en gezegende vooruitgang”.

 5. @Fred en zijn Teven. [2]:
  Inderdaad Fed.
  Als die miljarden eens verdeeld zouden worden onder de inwoners van europa moet je een kijken wat dat met de economie doet.!!
  En dan te bedenken dat in de verdragen is afgesproken dat deze wijze van steun aan overheden niet is geoorloofd. Maar ja wie gaan de ecb voor het gerecht dagen?

Comments are closed.