The END is nearimagesDe toestand in de wereld wordt steeds angstiger en gevaarlijker. Nog los van het groeiend terrorisme en de kennelijke onmacht van de overheden, groeien ook de gevaarlijke consequenties van het overheidsgeritsel met geld. *****
Een belangrijke stap die weer een versnelling kan brengen is het loslaten van de binding van de Zwitserse Frank aan de euro. De Zwitserse Centrale bank kon haar belofte om de binding van 1,20 aan de euro niet volhouden. De “markt”  bleek weer sterker te zijn dan de regeltjes want binnen 13 minuten was de prijs van een frank met 20 % gestegen.
Dit gebeurde terwijl ondertussen de ECB met Mario Draghi heel hard aan zijn plannen werkt on een grote hoeveelheid euro’s op de markt te gooien, terwijl Duitsland daar tegen is, terwijl Griekenland zondag 25 januari verkiezingen heeft die tot grote consequenties voor de euro kunnen leiden.

Reken daarbij vooral ook dat de ECB zelf  in de problemen zit en er nauwelijks weet uit te komen.
En om dan over de verhoudingen in en om Oekraine nog niet te praten.

Een situatie die nauwelijks te overzien is; niet door de politieke geldritselaars, maar ook niet door de individuele burger.
Deze laatste kan zich zorgen maken voor zijn eigen spaarcenten: om te beginnen eenvoudig niet te veel geld op één bankrekening maar wel wat cash in huis. Verder zo mogelijk wat cash omzetten in echte gouden/zilveren muntjes.

Er zijn geruchten genoeg dat veel grote financiële spelers zich al aan het voorbereiden zijn, en wel over de hele wereld.
Neem alle maatregelen die u kunt verzinnen op zo kort mogelijke termijn. En mensen die goede adviezen hebben voor andere libertariers, kennen ervan verzekerd zijn dat die zeer op prijs worden gesteld.

 

14 REACTIES

 1. De eerste Griekse banken hebben al om ECB steun gevraagd want ze kunnen de spaargeld opnames niet meer aan! Waar wacht u op?

 2. Ga weg uit de EU, begin een bedrijf buiten de EU. De EU heeft je als ondernemer niets anders dan belastingen, regels en wetten te bieden. Verlaat dit zinkende schip nu het nog kan. Kijk ver over de grens. Denk Zuid-Amerika, Afrika, eigenlijk alles is beter dan de EU. Zelfs voormalig Oostbloklanden zijn interessant. De EU loopt helemaal vast in haar eigen gekte.

 3. Vind het nogal paniekerig. Die paar gouden of zilveren muntjes gaan je niet helpen. We hebben genoeg productiecapaciteit om gewoon weer verder te gaan.

 4. @Sander [6]:

  Wat is de bedoeling van het aangaan van meer schulden die daardoor op ons bordje komen te liggen? Ik kan maar één ding bedenken, namelijk het doelbewust landen en hun burgers opzadelen met meer schulden waardoor in de toekomst deze landen en burgers totaal klem komen te zitten en waardoor ze genoodzaakt zullen zijn beslag te leggen op bezittingen, pensioenen en vermogens. Zodra landen zover zijn en hiertoe overgaan zullen burgers allen gelijke arm en allen gelijke slaaf worden gemaakt, want zodra de macht totaal is verdwenen bij ieder nu nog enigszins vrije individu is men niets meer waard en zijn we overgeleverd aan de wetten en regels van de EU/VS nazi/socialistische macht die gezamenlijk zullen besluiten mensen bijeen te drijven als vee.

  Voor wie denkt dat dit scenario onzin is mag proberen met een staalborstel de dik aangekoekte drek uit te oren en ogen te krabben, maar ik denk dat dit weinig zal uitmaken want dergelijke lieden die meestal afhankelijk zijn of goed eten van de staat en de macht zullen braaf blijven wegkijken en vooral slaaf volgen.

  Voor wie zich niet wenst te onderwerpen en eigenzinnig blijft vasthouden aan het recht op vrijheid zullen er gepaste maatregelen worden getroffen en kan men kiezen uit een kogel of een flatgebouw.

  En laten we in vredesnaam niet met de vinger wijzen op een niet nader te noemen species die dit alles hebben bedisseld en mogelijk maken of wie Mario Draghula zijn plaats heeft gegeven, want dan kom je al snel uit op plekken van de satanisch heilige graal die niet bij naam mag worden genoemd, dus vooral blijven zwijgen, wegkijken, accepteren en wachten tot de beul komt zoals een goede slaaf betaamd. Willen we een goed en mooi leven, maar vooral een vredig leven dan zullen deze machtige elementen moeten worden verwijderd uit het systeem, maar ja, de macht is zo groot en zo in alle gelederen aanwezig dat daar is geen ontkomen meer aan, mede door de dik aangekoekte drek in de oren en ogen van onze mede slaven.

  Rattebiealoon [8] reageerde op deze reactie.

 5. Waarom worden reacties hier zonder uitleg verwijderd? Of is het vrijspreken hier niet ronduit spreken en is een persoonlijke mening een zonde in de libertarische kerk?

 6. Vreemd, maar zie opeens sommige reacties verdwijnen en dan weer verschijnen, how comes?

 7. @rob [11]:

  Polak Brzeziński “we moesten sinds de tweede wereldoorlog ingrijpen”…Dit soort lijken en idioten die, god mag weten waarom, nog niet horizontaal zijn gegaan leiden ons in een economische ramp en politieke oorlog. Al dit soort op één grote hoop uitschakelen en de wereld is bevrijdt!

 8. Heeft de vrijspreker storing? Soms zijn topics e reacties niet telezen.

Comments are closed.