IMG_2037Voorstel: “Dump The US, Join The Eurasian Economic Union” *****
Ook in Europa, EU, komen steeds meer mensen tot het inzicht dat Europa het meest te lijden heeft van de sancties die het Westen tegen Rusland uitvoert. Vooral uit Duitsland en Italië komen berichten. Het is duidelijk dat het slecht gaat met de EU-Economie terwijl berichten over de Amerikaanse economie nu net positief zijn.
Bij voorbeeld een citaat van Romano Prody, vroegere Italiaanse President:” The lowering of the oil and gas prices in combination with the sanctions, pushed by the Ukrainian crisis, will drop the Russian GPD by five percent per annum, and thus it will cause cutting of the Italian export by about 50%,  . . .the American export to Russia is growing, while the export from Europe is shrinking.”

En het is het gebrek aan zakendoen, handel, waarvan de EU /NL  nu het slachtoffer is.
Daarom zouden er op korte termijn besprekingen moeten plaats vinden tussen Europese landen en en de nieuwe Euraziatische Handelsovereenkomst. De EU (Nederland) zouden daar deel van kunnen uitmaken.

Meer ZIE:http://www.zerohedge.com/news/2015-01-04/russias-startling-proposal-europe-dump-us-join-eurasian-economic-union

Het overdenken van dit voorstel kan nuttig zijn. Al moet je, (zoals ook het artikel in ZeroHedge eindigt) niet te hoge verwachtingen hebt als je denkt aan de belangen van de niet gekozen baas-politici in Brussen.

Wel deed het artikel en voorstel denken aan het boek van George Orwell: “1984”
Hij had het al over “EURASIA” (inclusief Nederland) dat in oorlog was/ afwisselend bondgenoot met “Oceania” (waarin o.a. de USA en GB)  en/of Eastasia.

IMG_2037

11 REACTIES

 1. Hoe ging het gezegde ook al weer? Iets met een goede buur en een verre vriend. Misschien moeten we eens ophouden met polariserende gedachten en kijken naar de kansen die onze buren bieden. USA is in mijn ogen allang geen handelspartner meer. Dwang, dwang en dwang… dat is wat er uit die koker komt.

  Rini [2] reageerde op deze reactie.

 2. “Wij” zouden toch gewoon kunnen zeggen dat we normaal vrienden (neutraal NAP) blijven met Amerika en alle anderen , maar dat “wij” natuurlijk wel ook onze tomaten en peren en groente aan Rusland willen verkopen?

 3. “Wij moeten on eens echt neutraal gaan opstellen: niet laten dwingen door sancties, geen vriendjespolitiek, niet aansluiten bij EU. Wel samen met enkele andere staten, zoals Denemarken, waar we veel verwantschap mee hebben, afspraken maken over een minimaal noodzakelijke defensie (met het Zweedse Gripen gevechtsvliegtuig, dan heb je iets dat wel werkt). Overigens ben ik helemaal niet voor een leger, maar zo lang er nog een hele troep halve garen rond loopt die denken dingen via geweld te moeten regelen, is verdediging helaas wel nodig.

  dZvZtKm [6] reageerde op deze reactie.

 4. is er al bekend wat de daling van de olieprijs voor onze gasinkomsten betekent?
  sorry grunningers dat er straks geen geld is om jullie huizen te stutten. helaas liggen onze administratiekosten als overheid te hoog en dat is belangrijker dan stutten.

 5. @dZvZtKm [6]: Vredesdoeleinden is boeren bedrog, dat gaat alleen maar om geld. Verdediging en verder niet. Waarom zou een vliegtuig op aardgas moeten vliegen? Olie zat, alleen wordt ons anders voorgespiegeld, zoals met zo veel.

 6. Wanneer een volk zwicht voor tyrannen, dan verliest het meer dan have en goed. Ja, beste vrienden, dan dooft het licht. Dus het lijkt me geen goed idee om achter dictator Poetin aan te lopen.

 7. Het is een kwestie van tijd voordat de Duitsers de stekker uit het contact trekken van de failliete eurozone. Zij weten waar hun toekomst ligt. De enige die nog als obstakel fungeert is de nietsnut Angela Merkel, die een bankroete puinhoop in stand wil houden.

  Merkel, wegwesen

 8. Handel drijven werkt juist stichtelijk omdat het het enige overgebleven normale contact is tussen mensen uit allerlei landen. Met van die boycots valt handelsverkeer stil en het enige wat je dan nog van Rusland hoort is een of ander overheids- of mediabeeld dat bepaald wordt door discussies tussen overheden en hun stemmingmakerij naar de ander toe. Handel is juist ook een manier waarop een overheid genoeg bij kas is om een adequatere defensie te bekostigen, voor het geval dat, want Rusland vormt een dreiging en gedraagt zich ook heel erg intimiderend als het Westen wat van die agressie zegt. In plaats van sancties kan dus net zo goed de westeuropese verdediging weer eens op peil worden gebracht om zo het signaal uit te stralen in plaats van dat er amper contact is.

 9. Zoals Hub zegt is er geen enkele noodzaak om ons door de VS een wig te laren drijven tussen Europa en Rusland, noch om kwaaie vrienden te worden met de VS. Alleen, the Europees-Russische relatie gaat alleen Europa en Rusland wat aan, niet de VS. Opheffen die sancties. Rusland heeft helemaal niets verkeerd gedaan. Er is niemand die twijfelt aan de uitspraak van het referendum in de Krim, dus dat is een gepasseerd station. En er is ook geen enkele reden waarom Rusland het zou moeten toestaan dat Kiev de Russen van Donbass ethnisch gaat zuiveren of erger. Rusland wil Donbass helemaal niet.

Comments are closed.