EU+ster-wegGriekenland heeft miljarden “geleend” van de trojka EU, ECB en het IMF.

Dit geeft de indruk dat het hier om 3 afzonderlijke geldschieters gaat maar in werkelijkheid hebben ze zelf geen geld en moeten dat toch echt uit u en mij persen zodat het slechts drie aparte loketten zijn die geld uit dezelfde bron (ons geld) doorsluizen richting Griekenland.

11 REACTIES

 1. Wat nou ons geld? Heeft de Griekse bevolking ooit een cent ontvangen van ” ons geld”? Dacht het niet. Alles is bestemd voor de Duitse, Italiaanse en Franse banken en de bevolking wordt gewoon uitgeknepen door het IMF van de sociopaat Lagarde. En trouwens, het is geld dat niet bestaat ( gecreëerd ), dus waarom zouden ze het terugbetalen?

 2. Je kun de schuld natuurlijk in de schoenen van Griekenland schuiven. Ik denk dat de problematiek anders is. De Grieken hebben keer op keer om geld gevraagd maar de EU had net zo makkelijk kunnen zeggen dat ze naar de pomp kunnen lopen. De gevolgen van een dergelijke instelling is naar ik verwacht niet in lijn geweest met de doelstellingen van de patjepeeërs in Brussel zodat men ze toch miljarden als lening heeft verstrekt. En dat aan een land waarvan iedere weldenkende BurgerSlavenNummer-houder had kunnen weten dat het perlen voor de zwijnen zijn.

 3. Dit was een deel van mijn reaktie maar er schijnt iets mis te gaan met mijn rant. Stay tuned zou ik zeggen.

 4. Er is maar een ding wat telt.
  De grieken gaan anders steun zoeken bij Rusland.
  Dit is de rode draad.
  Dat is de reden dat met alle geweld Griekenland bij de EU moest
  en zal blijven, zelfs als het geen euro meer heeft.

 5. Heeft iemand die link naar de brief uit reaktie 1 eigenlijk wel gelezen. Dat blijkt namelijk niet echt uit de overige reakties.

  Vrij vertaald: in 2010 kon de griekse regering (en hou alsjeblieft op met nietszeggende termen als “de grieken” en “griekenland”) haar schulden niet meer voldoen. En in plaats van het verlies te nemen en toe te geven dat het een slechte lening was, is er vanuit de EU juist nog meer geld aan de Griekse regering geleend. Daarmee zouden dan die slechte schulden betaald worden. “Men” (EU bestuurders) wilde niet erkennen dat er iets mis was en alle betrokkenen schoven de hete bankroet-aardappel voor zich uit.

  Andre [10] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.