leoDe Grieken hebben het uitgevonden en ze laten wederom zien hoe geniaal democratie is. Doe er uw voordeel mee. Schrijf een brief aan uw bank met de volgende tekst:

“Uw bank heeft ons in het verleden een persoonlijke lening en een hypotheek opgedrongen. Nu bevallen de Porsche en de woning op zich nog wel, maar wij achten het niet terecht dat wij moeten beknibbelen op andere uitgaven en thans moeten gaan werken om in aanmerking te komen voor een derde lening om aan de aflossingsverplichtingen van de voorgaande leningen te kunnen voldoen.

Derhalve hebben we in huize een stemming gehouden en het doet ons deugd u mede te kunnen delen dat de uitkomst unaniem was! Wij hebben besloten om de aflossingen betreffende onderhavige leningen op te schorten totdat de bank bereid is de leningen om te zetten in zero-coupon perpetual bonds. Dat laatste komt neer op een rentevrije lening die we misschien ooit terugbetalen. Of niet. Waarschijnlijk dat laatste, maar dat hoeven we u als bankier natuurlijk niet uit te leggen.

Wij vertrouwen er op dat u een democratisch besluit respecteert, zoals het een integere bank als de uwe betaamt.“

Briljant toch? Waarom zit we in Nederland zo te suffen? De rente op Staatsleningen is historisch laag. Gewoon helemaal voltanken met schuld totdat de rente zo hoog is geworden dat echt niemand je meer geld wil lenen en dan massaal in onze nieuwe sportwagens naar het stembureau rijden en simpelweg met een toverstokje een kruisje zetten en aangeven dat je geen zin hebt om terug te betalen. Niemand durft wat te zeggen want we beschikken over de magische spreuk: ‘ Democratisch besloten door een soevereine Staat’.

Overigens ook fijn voor onze nakomelingen wiens toekomstige belasting opbrengsten we nu als onderpand gebruiken. We moeten wel opschieten want dit trucje gaat natuurlijk wel opvallen. Zelfs pensioenfondsen die straffeloos andermans geld kunnen verkwanselen zullen een keertje wakker worden en de geldkraan dichtdraaien. En als de geldpersen in overdrive gaan om al die schulden weg te inflateren dan wil je natuurlijk wel dat fiat geld in tastbare assets (of bitcoin) hebben omgezet. Het is een soort stoelen Sirtaki, de noest doorwerkende spaarder wiens regering het langst doorgaat met Sinterklaas spelen heeft niets om op te zitten als de muziek stopt (behoudens blaren).

Koning Leonidas had 300 dappere krijgers nodig om de Perzen tegen te houden. Wij hoeven alleen maar 150 pluche plakkers een mandaat te geven om af te persen.

leo

“Als je de bank duizend euro schuldig bent heb jij een probleem. Als de bank miljarden aan jou geleend heeft, heeft de bank een probleem”

Hijseenberg – Februari 2015

16 REACTIES

 1. Mooi bedacht, echter het verhaal gaat eerder van: de ouders (de regenten) hebben de Porsche en de villa gefinanceerd, we hebben hen en jullie er voor gewaarschuwd dat dat niet goed kan gaan en nu willen jullie de rekening bij de kleinkinderen neerleggen?

 2. Ik ben bang dat als de Nederlandse staat zich vol tankt met schuld, mijn belasting alsnog omhoog gaat.

 3. Ik gok dat ze nog een ronde krijgen, maar dan wel de laatste

  and as confirmed further by today’s fire and brimstone speech by Greek PM Tsipras, in which he not only did not concede one millimeter to Europe but raised the stakes even higher, by promising among other things to raise the minimum wage and to halt foreclosures, Greece is now betting everything that Europe will not allow it to exit, hoping that “this time is not different”,

 4. Dit geintje gaat gewoon nog de komende jaren door. Kijk maar naar Japan, een staatsschuld van meer dan 225%. Dan heb ik het nog niet over de toekomstige verplichtingen waarbij de staatsschuld als gevolg van het uitvoeren van die verplichtingen, een veelvoud zal zijn. Dit is in Nederland niet veel anders. Ook Nederland kan dit lang volhouden omdat de verdiencapaciteit bij de bevolking groot is. Feitelijk kan de overheid de gehele inkomsten van de NL bevolking voor 100% belasten. Zo ver kan het gaan. Voor de overheid ben je namelijk als burger een productfactor en letterlijk een belastingbetaler in eigendom van de overheid. Een van de redenen waarom er een ijzeren gordijn was, anders lopen de productiemiddelen (mensen) weg.
  De collectieve medemens wilt dit helemaal niet zien, laat staan horen. Deze mensen zijn van mening dat de overheid de economie gaat redden. Zij zien de economie als een soort knoppenbalk, een levende entiteit die los staan van het geheel. Mensen die willen luisteren en discussiëren, daar praat ik mee, de rest, die kunnen doodvallen. Want dat is de houding die zij ook hebben.

 5. We zijn kapot, echt totaal kapot en krijgen als kroon op alles een derde wereldoorlog. Meer is er niet over te zeggen en meer dan dat zal het ook niet worden. Het enige wat niemand wil beseffen is dat niet één groep mensen de rekening gaat betalen (de rekening wordt betaalt met ons leven en welzijn), maar iedereen, ook degene die denken er slim aan te doen zich als onderdanige meelopers te voegen naar de EU en de VS, ook die gaan ten onder, echt ten onder en niet alleen wij, maar evenzoveel voor de volle honderd procent.

  Alles wat we nu nog zien aan werk, bezittingen en vermogen tot aan iedere onderneming en een ogenschijnlijk fijn en harmonieus ingericht leven, het is allemaal finaal K A P O T!!!…

  IIS [13] reageerde op deze reactie.

 6. @G.Deckzeijl [10]: dat komt omdat de bevolking de overheid gelooft. En als ik sommige media mag geloven is er weinig veranderd.
  Mensen en bedrijven veranderen pas, als een crisis hun daartoe dwingt. Daarom is deze economische crisis niet zo slecht.
  Zelfs ik dacht, dat komt wel goed. Nu niet meer. Tja, staatsopleidingen, en volgzame opvoeding van huis uit.

 7. @IIS [9]:

  Even kijken naar de Griekse en andere reders en wisten dat 1986 een tijd was met vooruitzichten en potentie en waar ieder land nog invloed had op zijn beleid kon vertrouwen, wilde groeien en valuta sterk waren en kon concurreren en innoveren en zelfs moest concurreren om gezond te blijven en moesten innoveren om de beste te zijn en te blijven, er was een gezonde competitie en verhouding tussen landen en landen sleurden niet elkaar mee in de val of leunden en steunden op sterkere landen, men kon landen die er met de pet naar gooiden ontvluchten en daarmee een signaal afgeven, landen konden krimpen en groeien ten opzichte van andere landen zonder enig gevaar of een ander land te kort te doen en fungeerde de krachten van landen als prikkel en uitdaging en spoorden aan hetzelfde, het anders of het beter te doen. En zo waren landen zonder een dwingende en zieke EU flexibeler en veerkrachtiger en zonder er totaal aan kapot te gaan of met een gigantische berg niet meer te betalen schulden te blijven zitten.

  Nu sleuren landen zoals Griekenland en nog vele andere landen die met kunst en vliegwerk met miljarden van ons of uit het niets overeind moeten worden gehouden. Japan is al jaren kapot en loopt als een paard op vier gebroken poten en velen hebben al door dat ons hetzelfde lot wacht (bewust heeft de macht ons daar naar toe gewerkt om zaken af te kunnen dwingen en ons te kunnen knechten en beroven tot we geen enkele macht meer hebben), maar de EU zal nog erger worden dan Japan. Het zou niet nodig zijn als we het roer omgooien, maar duidelijk dat de politiek in de Den Haag geen enkele macht heeft in die richting (vandaar ook het beroven van zijn burgers als enige optie) en we daardoor K A P O T zijn!

  En als alles kapot is en dan nog een keer kapot gemaakt is en dan nog eens en nog eens, pas dan zal het doordringen tot aan de hoogste regionen dat er niets meer valt te redden, als men al iets wilde redden het lijkt eerder het tegenovergestelde, maar dan is het te laat!

  De Baltic Dry Index (graadmeter tarieven bulkscheepvaart) staat met 559 op laagste niveau sinds aug 1986 (!)

  https://twitter.com/hansvancleef/status/564689316363120640/photo/1

 8. Tja, wij gaan klaarblijkelijk akkoord met dit alles. We blijven stemmen en dwingen niks af (blijven betalen en blijven gehoorzamen en komen dus niet op voor onze vrijheid en die van onze (klein)kinderen).
  Wanneer een regering een overduidelijke referendum uitslag negeert en vervolgens negeert het volk dit verraad. Tja, dan is duidelijk wie baas en eigenaar is.
  Dan krijg je de overheid die je verdient. Een overheid die jou belooft te dienen en vervolgens jou naar de klote helpt.
  Arm volk.

 9. Kwestie van tijd dat de bubble uit elkaar klapt,maar ik heb wel zin in een paar euro matrijzen om euro,s te drukken banken doen het ook lol,het hele financiële systeem is onhoudbaar de geld creatie door schulden(hypotheken) op naam van mensen te schrijven om zo geld te creëren uit het niets,de mensen zien niet in dat dat banken met behulp van politici er alleen maar voor eigen gewin er zitten en niet meer als volksvertegenwoordiging,de stemmer krijgt wat hij verdiend.

Comments are closed.